De Topklasse is alweer toe aan de dertiende speelronde. De overige competities gaan na een weekje rust op voor de tiende. Het belooft weer een interessante zaterdag te worden. 

Onze twee topklassers kunnen de punten goed gebruiken. Rijnsburgse Boys en FC Lisse bezetten respectievelijk de elfde en twaalfde plaats en staan dus maar net boven de streep. Zaak dus om uit de gevarenzone weg te geraken. FC Lisse heeft een op papier loodzware opdracht zaterdag. De ploeg van coach Misha Salden gaat op bezoek bij koploper Kozakken Boys. ,,In tegenstelling tot Genemuiden hebben we tegen Kozakken Boys altijd wel goed gespeeld”, was Roel de Goede positief na de remise bij Genemuiden.

Rijnsburgse Boys treft met Ajax een ploeg die een plekje hoger staat. De Uien hoopten de voorbije weken de aansluiting bij de top te krijgen, maar kregen tegen Hoek en Sneek twee flinke klappen te verwerken. Vorige week werd de thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg vanwege de hevige regenval afgelast.

In de Hoofdklasse B staat er met ASWH – Katwijk een echte topper op het programma. Katwijk leidt de dans, op zeven punten gevolgd door ASWH. Bij winst in Hendrik Ido Ambacht kunnen de oranjehemden wederom uitstekende zaken doen. ASWH won echter zijn laatste vier duels en is een ploeg in vorm. Katwijk overleefde vorige week ternauwernood de bekerwedstrijd bij Forum Sport. De tweede keus kwam in actie en maakte weinig indruk.

Quick Boys zal ongetwijfeld hopen op een misstap van Katwijk. In dat geval en bij winst van Quick Boys op Kloetinge kunnen de blauw-witten weer enigszins aansluiten. De ploeg van Ted Verdonkschot was vrijgeloot voor de tussenronde van de Districtsbeker en kwam zodoende vorig weekeinde niet in actie. Quick Boys is na twee opeenvolgende thuisnederlagen gebrand op een goed resultaat voor eigen publiek.

Ban breken?

Smitshoek heeft het vooralsnog nog niet zo met ploegen uit de Bollenstreek. Van Katwijk, Quick Boys, Noordwijk en FC Rijnvogels werd allemaal verloren. Grote vraag is of zaterdag bij het bezoek aan Ter Leede de ban wordt gebroken. De Sassenheimers zijn na twee opeenvolgende nederlagen iets weggezakt en staan nu vijfde. Vorige week werd ten koste van Foreholte de laatste zestien van de Districtsbeker bereikt.

Ook FC Rijnvogels is na een voortvarend begin iets weggezakt. De laatste drie duels leverde een puntje op, al kon de remise tegen RVVH wel bekoren. ,,Dat is de beste tegenstander die we tot nog toe hebben gehad, vind ik”, stelde Mitchel Beijersbergen. Zaterdag wacht een bezoek aan SHO, de nummer elf van de ranglijst. Rijnvogels staat zevende.

Dogan Corneille hoopt ook zijn tweede duel als coach van Noordwijk winnend af te sluiten. Zijn debuut werd met een 1-0 zege bij hekkensluiter Smitshoek afgesloten. Ook de thuiswedstrijd tegen FC Gravenzande is op papier een haalbare kaart. Die ploeg staat voorlaatste. Noordwijk jaagt op zijn derde overwinning op rij.

Herstel

Eersteklasser Valken ’68 krijgt het Amsterdamse Swift op bezoek. De Valkenburgers snakken naar een goed resultaat. De laatste vier duels leverde slechts een punt op. De laatste competitiewedstrijd bij nummer twee Sportlust ’46 werd ongelukkig verloren. Swift is de nummer vijf, Valken volgt een positie lager. Het verschil is drie punten.

Kagia is nu vijf duels ongeslagen. Zaterdag moet daar een zesde aan toe worden gevoegd. Het liefst in de vorm van een overwinning natuurlijk. Dat zal op bezoek bij nummer vijf Zwammerdam niet eenvoudig worden. Vorig seizoen werd door Kagia tweemaal gewonnen. Lukt dat nu weer, dan wordt Zwammerdam tot op een punt genaderd.

Foto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude