De Bollenstreekclubs in de zaterdagse Topklasse staan er niet al te florissant voor en dan moeten Noordwijk, Ter Leede en FC Lisse zaterdag ook nog eens serieus aan de bak. Zij treffen met IJsselmeervogels, Kozakken Boys en HHC Hardenberg de top drie van de ranglijst.

Noordwijk wacht dus de zware opgave bij koploper IJsselmeervogels. De laatste twee edities tussen beide ploegen eindigden doelpuntloos. Noordwijk is de laatste maanden aan de betere hand, maar ziet dat vooralsnog niet vertaald worden in een opmars op de ranglijst. ,,We voetballen goed, hebben vertrouwen, maar pakken te weinig punten”, baalt coach Robbert de Ruiter.

Hekkensluiter Ter Leede won dit seizoen pas viermaal, maar een van die overwinningen werd op Kozakken Boys behaald. De Werkendammers zullen dus voor eigen publiek zinnen op revanche. Vorige week baarde Yordi Teijsse (zie foto) opzien door in te vallen tegen Excelsior ’31 (1-2). Een eerder aangekondigde knieoperatie is voorlopig uitgesteld. Teijsse was in de heenwedstrijd met twee goals de grote man tegen Kozakken Boys.

Met een puntendeling (2-2) kwam FC Lisse zaterdag goed weg bij Noordwijk. De Lissenaren zijn uiterst grillig dit seizoen. Twee weken terug speelde FC Lisse nog een prima wedstrijd tegen Barendrecht. Opponent HHC Hardenberg pakte negentien punten uit de laatste zeven duels en mag met recht een ploeg in vorm worden genoemd.

Het geplaagde Katwijk staat twee belangrijke duels te wachten en is genoodzaakt tegen ONS Boso Sneek en Capelle zes punten te pakken. Sneek is echter een geduchte concurrent. De Friezen wonnen al van IJsselmeervogels, HHC Hardenberg en Spakenburg. Eerder dit seizoen zegevierde Katwijk in de heenwedstrijd met 4-0. Sneek kreeg afgelopen weekeinde met dezelfde cijfers klop bij Rijnsburgse Boys.

Rijnsburgse Boys speelt opnieuw thuis, ditmaal tegen Barendrecht. Bij winst maken de Rijnsburgers een voorzichtige stap naar de subtop. Barendrecht is nog puntloos in het nieuwe kalenderjaar en heeft een goed resultaat nodig om niet als een baksteen te kelderen. Op de Bongerd verloor Rijnsburgse Boys de heenwedstrijd met 1-0.

Eersteklasser FC Rijnvogels leed vorige week tegen Nootdorp zijn eerste seizoensnederlaag (0-1). Niets aan de hand op de Kooltuin, want de voorsprong op Swift is met tien punten nog altijd riant. Zaterdag gaat de ploeg van Hein van Heek op bezoek bij BVCB, de nummer elf van de ranglijst.

Valken ’68 is nog altijd kansrijk voor de tweede periode. ,,Maar we zitten in de wachtkamer”, benadrukt coach Andries Wendt. Valken moet zelf van TAVV winnen en hopen dat Be Fair tegen Naaldwijk of volgende week in het inhaalduel bij Vitesse Delft een fout maakt.

Het Lisserbroekse Kagia liep de eerste seizoenshelft vaak averij op tegen de kleintjes. Om koplopers DWO en SEV in het zicht te houden, mag de ploeg van coach Jerry Ubink zich geen misstap permitteren tegen LSVV. Het is te hopen dat Kagia geleerd heeft van de heenwedstrijd in Leiden, die in 1-1 eindigde.

Hoofdklasser Quick Boys is zaterdag vrij van competitieverplichtingen

Foto: Hans Schalk

POPULAIRE BERICHTEN