Vorige week werd de perfecte aanloop gegeven naar dit weekend. Katwijk en Rijnsburgse Boys wonnen, Lisse speelde gelijk. Niet gek voor een eerste speelronde na de winterstop. In de Topklasse is er dus al afgetrapt, maar vanaf morgen gaan ook de andere competities van start. De voetbalfans kunnen weer opgelucht ademhalen. De winterstop is voorbij.

De uitslagen die vorige week van de velden af rolden waren helemaal niet slecht. FC Lisse speelde met 10 man gelijk tegen DVS’33. Rijnsburgse Boys won knap uit bij Barendrecht. Nu komen de twee ploegen uit de Duin- en Bollenstreek elkaar tegen op de Middelmors. Eerder dit seizoen eindigde het onderlinge duel in 1-1. Raily Ignacio zorgde vlak voor tijd voor blije supporters bij ‘de Uien’. Met een goal van zijn voet behoedde hij Rijnsburgse Boys voor een nederlaag.

Rijnsburgse Boys heeft de beste papieren voor de streekderby van morgen. Niet alleen de stand op de ranglijst doet dat vermoeden, maar ook de onderlinge duels op de Middelmors. Lisse moet vijf jaar terug, voor de laatste overwinning in Rijnsburg: 1-4. Saillant detail. Martin van Eeuwijk was die wedstrijd belangrijk met een assist en een goal voor FC Lisse. De Lisser verruilt het shirt van Rijnsburgse Boys voor die van FC Lisse aan het einde van het seizoen. Het zal voor Niek Oosterlee ook een bijzondere wedstrijd zijn. Oosterlee werd met FC Lisse algeheel landskampioen voor amateurs. Voorlopig zal het zijn laatste Rijnsburg – Lisse zijn. Na zeven jaar gaat een andere trainer, Pieter Mulders, de scepter zwaaien op de Middelmors. Murat Onal (FC Lisse) kan deze wedstrijd debuteren, als de KNVB hem speelgerechtigd heeft verklaard.

De koploper van de Topklasse, VV Katwijk, gaat op bezoek bij RVVH. De ploeg uit Ridderkerk startte vorige week voortvarend aan de tweede helft van dit seizoen. In Spakenburg werd er met 0-1 gewonnen van IJsselmeervogels. Omdat ook de concurrenten van RVVH punten binnen sprokkelden gebeurde er niet bijzonder veel op de ranglijst. De thuisploeg wil daarom graag stunten tegen VV Katwijk. Op De Krom werd het eerder dit jaar 2-1 voor de Katwijkers. De ploeg van Dick Schreuder brak vorige week met een slechte reeks. De overwinning op Scheveningen was de eerste thuiswinst sinds 2006 op de kustbewoners.

Hoofdklasse
Voor VV Noordwijk begint de competitie morgen ook weer. Maar het was deze week vooral een week van spelersmutaties een prima oefenoverwinning. Noordwijk heeft namelijk in Nick Sanders een nieuwe doelman gevonden. Hij komt over van Zwaluwen uit Vlaardingen. Sterkhouder Diederick Hoogerwaard verlengde zijn contract en gaat volgend jaar zijn vijfde seizoen in voor Noordwijk. Ondertussen werd er knap gewonnen van VVSB in een oefenwedstrijd. James scoorde twee keer. Splinter maakte het feestje af. Zo wonnen de Noordwijkers met 3-1. Eerder dit seizoen won Noordwijk met 2-0 van Sportlust ’46. ,,Een solide overwinning”, noemde trainer Corneille de drie punten destijds.

FC Rijnvogels start de tweede seizoenshelft in Rijswijk tegen Haaglandia. De Katwijkers denken met plezier terug aan 12 september 2015. Toen won FC Rijnvogels thuis met 6-1 van Haaglandia en pakten ze met die ruime overwinning de koppositie in de Hoofdklasse. Hoe dat afliep weten we inmiddels. De ploeg van Hein van Heek kan lekker voetballen in de tweede seizoenshelft met een periodetitel op zak. De Katwijkers maakten deze week bekend dat Mart Spierdijk volgend jaar in een rood shirt gaat voetballen. Hij komt over van buurman VV Katwijk.

Het was een rumoerig weekje in Sassenheim. Tom van der Vlugt werd weggestuurd bij Ter Leede. Een bezoekje aan het trainingskamp van Teylingen deed hem de das om. Twee gesprekken met trainer Henk Wisman veranderde de zaak niet. Die laatste verlengde deze week zijn contract voor onbepaalde tijd. Ter Leede wil zelf dit seizoen gewoon een plek in het linkerrijtje. ,,Ik ben tevreden over het realisme binnen de club. En het stellen van de te behalen doelen. We richten onze pijlen op de langere termijn”, zei Wisman over de doelstelling. De Sassenheimers hervatten de competitie tegen XerxesDZB. De heenwedstrijd was na één minuut gespeeld. Verdediger Arroyo kopte uit een corner de enige goal van de wedstrijd binnen.

Quick Boys begint de tweede seizoenshelft tegen Heinenoord. En de Katwijkers zijn gewaarschuwd! In de heenwedstrijd stond Quick Boys met 0-2 voor, kwam de thuisploeg op gelijke hoogte, maar wist Yordi Teijsse uiteindelijk de 2-3 overwinning uit de wacht te slepen. Heinenoord staat op dit moment op de dertiende en voorlaatste plaats. De ploeg wist pas negen punten te halen uit dertien wedstrijden. Ze scoorden ook pas tien keer. Bij Quick Boys gaat het een stuk beter. Na acht overwinningen op rij staat de ploeg van trainer Zoutman op de tweede plaats, slechts één puntje achter op VV Noordwijk. Met zoveel overwinningen op een rij gaat Quick Boys logischerwijs wel aan kop in de tweede periode.

De Geus
Ook in Valkenburg kijken ze terug op een rumoerige winterstop. Eerst werd bekend dat De Geus en Valken ’68 na één jaar uit elkaar gaan. Opvolger; Arie van Duijn. Maar deze week werd bekend dat De Geus en Valken ’68 per direct de samenwerking hebben stop gezet. Jaco van Staalduinen en Henk van der Nagel maken het seizoen af. De Geus heeft in Be Fair al wel weer een club voor volgend jaar gevonden. Ondertussen moet er gewoon weer gestart worden aan de competitie. Valken neemt het daarin op tegen Zwaluwen ’30. De eerste wedstrijd van deze competitie was tegen Zwaluwen ’30 in Hoorn. Valken verloor daar nipt met 2-1. De ploeg uit Hoorn staat derde met vier punten achterstand op de koploper. Zou Valken vertrouwen hebben gehaald uit de oefenoverwinning tegen GHC? Het werd maarliefst 8-1 voor de Valkenburgers

Kagia gaat op bezoek bij Oegstgeest. De thuisploeg beleeft een primeur komende zaterdag. Lisser Laurens van der Voort staat voor het eerst tijdens een officiële wedstrijd langs de lijn als trainer. Eerder werd bekend dat Van der Voort de nieuwe teammanager zou worden van FC Lisse. Toch schoof hij niet onder stoel of banken dat hij graag zelf nog voor een groep zou willen staan. Oegstgeest hapte toe. ,,Een kans als deze moet ik met beide handen aangrijpen”, zei Van der Voort daarover. Kagia beleeft een fantastisch seizoen. Anton Wijsman moest het doen met vrijwel een nieuw team en dat doet hij prima. De vereniging uit Lisserbroek is gedeeld koploper in de Derde Klasse, maar staat op doelsaldo net tweede. Oegstgeest is de hekkensluiter. Veel succes dus Laurens van der Voort…

Foto: Hans Heemskerk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)