Als de kerstliedjes op de radio te horen zijn, gaat Koning Voetbal in winterslaap. Maar voordat de voetballers op hun lauweren mogen rusten zijn er nog respectievelijk één en twee speelrondes te gaan. De Topklasse voetbalt nog twee weken door, alle andere klasses hebben morgen hun laatste speelronde voor de winterstop. En wat voor één!

Rijnsburgse Boys ontvangt op de Middelmors een ploeg in vorm: Excelsior Maassluis. Vorige week wonnen de Maassluizenaren van Scheveningen en daarmee pakte de ploeg voor de achtste op rij keer punten in een voetbalwedstrijd. Met die overwinning staat Excelsior Maassluis op de zesde plaats. Daar ligt ook precies het belang van deze wedstrijd. Als Rijnsburgse Boys wint klimt het over ‘De Tricolores’ heen. Is Rijnsburg defenitief uit de mindere fase met alleen maar gelijke spelen? Vorige week werd er tegen RVVH voor het eerst weer gewonnen sinds 12 weken. Deze week zijn ook Danny van der Vijver en Jeroen Hessing er weer bij. Die waren vorige week nog geschorst.

Met Robbert de Ruiter aan het roer lijkt FC Lisse de weg omhoog te hebben gevonden in de Topklasse. Dankzij de overwinning op ONS BOSO Sneek van vorige week is de ploeg opgeklommen naar de 12e plek. Eindelijk weg van die 15e plaats. Zaterdag ontvangt het een ploeg in moeilijkheden. Lisse wacht al sinds mei van dit jaar op een thuisoverwinning. Tegen GVVV zou de ploeg het thuispubliek zo maar kunnen trakteren op drie punten. De bezoekers uit Veenendaal komen moeilijk tot scoren. Dat de 41-jarige Dennis van Meegdenburg daar voor de tweede keer z’n rentree heeft gemaakt zegt genoeg. Maar toch… Vorig jaar werd Lisse thuis nog weggespeeld door GVVV: 0-4.

VV Katwijk gaat op bezoek bij de ploeg waar Lisse vorig week nog punten weg wist te smokkelen. De Katwijkers maken dus de verre uitreis naar Sneek. Het was een drukke week voor de technische staf van Katwijk. De eerste nieuwkomer werd bekend gemaakt in de vorm van Mike van den Ban (Koninklijke HFC). Mengerink, De Groot, Van Dam en Van Oijen tekenden bij. Daar tegenover stond wel het gedwongen afscheid van Johan Plat en het vertrek van Jongeneelen en Sterling. Goed, zaterdag wordt er gewoon gevoetbald. Katwijk is de nummer 3 en speelt tegen de nummer 11 uit Sneek. Zoals gezegd verloor Sneek vorige week van FC Lisse. Katwijk won die speelronde thuis van Barendrecht.

Streekderby
In de Hoofdklasse B staat een derby op het programma. Het is niet alleen een treffen tussen twee streekgenoten, het is ook de nummer 1, VV Noordwijk, tegen de nummer 3, FC Rijnvogels. Hoewel deze wedstrijd op Sportpark Duinwetering plaatsvindt blijft het duel van vorig jaar op De Kooltuin ons het meeste bij. FC Rijnvogels stond toen tien minuten voor tijd met 4-1 voor. Na twee keer knipperen met de ogen stond het ineens 4-4. Thuis won Noordwijk, ook al was het geflateerd, met 5-1. Zo makkelijk zal Rijnvogels zich dit seizoen niet naar de slachtbank leiden. Dat laat het eerder behaalde periodekampioenschap wel zien. Rijnvogels doet samen met Noordwijk en Quick Boys gewoon mee om het kampioenschap van de Hoofdklasse B.

In het begin van dit seizoen leek het alsof Ter Leede ook mee ging doen om het kampioenschap. Na vijf duels stonden de Sassenheimers bovenaan. Zeven duels later staat de ploeg op de achtste plek. Daarom is de eerstvolgende tegenstander, Haaglandia, ineens een directe concurrent geworden. De Rijswijkers staan één treetje lager in de Hoofdklasse B. Ter Leede weigert vooral zichzelf te belonen. Er had tegen Spijkenisse en Sportlust ’46 best gewonnen kunnen worden. Daar kwamen echter twee gelijke spelen uit. Te weinig volgens de Sassenheimers. Nog even aan het zelfvertrouwen werken voor de winterstop zou het beste medicijn zijn.

De stoomtrein van Quick Boys is duidelijk op gang gekomen. De Katwijkers blijven maar winnen en hebben met Yordi Teijsse de topscorer van de Bollenstreek in huis. Mede dankzij de topschutter pakte Quick Boys vorige week de zevende competitieoverwinning op rij. Komende zaterdag is Hoek de tegenstander. De ploeg uit Zeeland heeft moeite met scoren. In twaalf wedstrijden werd er pas 10 keer gescoord. Dat is vier doelpunten minder dan alleen Yordi Teijsse al op zijn naam heeft staan.

De Geus
Valken ’68 kent een moeilijk seizoen. Het is misschien wel de reden waarom trainer De Geus aan het einde van het seizoen vertrekt bij de Valkenburgers. De ‘klik’ ontbreekt. De Geus liet in een verklaring weten dat met name de resultaten, gecombineerd met de ziel bij een deel van de spelersgroep en de trage ontwikkeling in de manier van spelen hebben bijgedragen aan zijn keuze om zelf niet meer verder te willen. Zaterdag speelt Valken de uitwedstrijd tegen Nootdorp, de koploper in de Eerste Klasse. De ploeg heeft in 12 wedstrijden nog geen enkele keer verloren. Geen makkelijke klus dus voor Valken ‘68

Last but not least, de mannen van Kagia. Heel eventjes kon de ploeg van Anton Wijsman genieten van de status als koploper in de Derde Klasse. Het duurde één week. Vorige week speelde Kagia met 0-0 gelijk tegen Zwammerdam en zag daarmee DoCoS en Koudekerk over hen heen klimmen. In de laatste wedstrijd voor de winterstop speelt Kagia thuis tegen NSV’46. Die ploeg staat 10e en verloor in 12 wedstrijden al 8 keer.

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)