Het voorjaar begint te naderen en dus voorzichtig ook de eindfase van de competitie. De punten en overwinningen zijn broodnodig, zeker omdat voor de competities onder de Topklasse de derde periode begint. 

Rijnsburgse Boys zinspeelt op revanche in Hoek. Niet alleen verloren de Rijnsburgers vorige week op eigen veld twee punten tegen hekkensluiter Excelsior Maassluis (1-1), maar de ploeg van trainer Niek Oosterlee ging in de eerdere confrontatie met Hoek dit seizoen op een pijnlijke manier onderuit. Rijnsburgse Boys kreeg al vroeg een tegentreffer om de oren en kwam die klap in het restant van de wedstrijd niet meer te boven: 2-0. De Uien zijn vooralsnog aan een prima tweede seizoenshelft bezig. In 2015 werd nog niet verloren.

Wisselvallig is het woord dat dit seizoen perfect bij FC Lisse past. Waar de Lissenaren twee weken geleden nog knap wonnen van HHC Hardenberg (2-0), wist de equipe van trainer Misha Salden dat kunststukje een week later bij Barendrecht niet te herhalen: 1-0. ,,Uit en thuis is voor ons een groot verschil”, was de logische conclusie van Salden. Lisse won op 1 november voor het laatst een uitwedstrijd in de Topklasse. Destijds werd Scheveningen met 1-0 geklopt, de ploeg die zaterdag op Ter Specke de tegenstander is van de Lissenaren.

Katwijk zit in een wat mindere fase, maar niemand die daar op De Krom echt om maalt. De koploper in de Hoofdklasse B kwam vorige week niet verder dan een teleurstellend 1-1 gelijkspel tegen FC ‘s-Gravenzande. Verdediger Danny de Jel waakt ondanks de veertien punten voorsprong op nummer twee Quick Boys voor gemakzucht. ,,We moeten wel gefocust blijven.” Katwijk krijgt zaterdag RVVH op bezoek. De Ridderkerkers snoepten eerder dit seizoen nog punten af van de lijstaanvoerder (3-3). ,,Een goede ploeg verliest niet twee keer op rij punten”, is De Jel van mening.

Monsterscore

Henk Wisman kon vorige week amper geloven dat ‘zijn’ Ter Leede zaterdag een zeker lijkende overwinning op Zwaluwen nog uit handen gaf (1-1), maar de oefenmeester kon er niet al te lang bij stilstaan. De Sassenheimers hebben hun zinnen gezet op de derde periodetitel, die zaterdag van start gaat. De eerste stap op weg naar de nacompetitie moet gezet worden bij SHO. Ter Leede bewaart zeer goede herinneringen aan het eerste duel met de Oud-Beijerlanders. Op de Roodemolen werd met liefst 8-1 gewonnen.

FC Rijnvogels bevindt zich in een soort niemandsland op de ranglijst. De Katwijkers bezetten de zevende plaats en lijken niet echt meer naar onderen te hoeven kijken. Ook het gat met de top drie in de Hoofdklasse B is groot te noemen. De manschappen van trainer Hein van Heek kunnen zaterdag wel uitstekende zaken doen tegen Kloetinge. Bij winst is Rijnvogels nagenoeg veilig. Dat zou voor de ploeg die voor het eerst in de Hoofdklasse te bewonderen is een uiterst fraaie prestatie zijn. De Katwijkers wonnen hun laatste twee thuisduels.

Noordwijk lijkt wat uit het diepe dal geklommen te zijn. De Noordwijkers spoelden vorige week vier competitienederlagen op rij weg met een dikverdiende 3-0 zege op SHO. De ploeg van trainer Dogan Corneille wist zich eerder al te plaatsen voor de laatste acht van de Districtsbeker. ,,De flow is weer terug”, zei aanvoerder Stefano Goncalves. Noordwijk hoopt mee te doen in de strijd om de derde periodetitel. In Zwaluwen wacht zaterdag de eerste halte.

De uitwedstrijd van Quick Boys bij ASWH komt in een aparte voorbeschouwing aan bod.

Mooie serie

Het gevoel van Sven Boonstoppel zei vorige week dat Valken ’68 zeker is van nog een jaar in de Eerste Klasse. De Valkenburgers wonnen met 2-0 van HBOK en zagen het gat met nummer elf DSO, zaterdag de tegenstander van Valken’68, oplopen tot zeven punten. De equipe van trainer Andries Wendt is aan een mooie serie bezig. De Valkenburgers pakten uit de eerste drie wedstrijden na de winterstop zeven punten.

Kagia moet nog wel met een schuin oog naar onderen kijken. De Lisserbroekers hebben weliswaar zeven punten voorsprong op nummer elf CVC Reeuwijk, maar ook een duel meer gespeeld. Kagia verzuimde vorige tot groot ongenoegen van verdediger Ben van der Lans drie punten te pakken tegen WDS. ,,De scherpte en wil ontbrak weer bij een aantal spelers.” Zaterdag mag Kagia op herkansing tegen BSC ’68.

Tekst: Jeroen Bijma

Foto: Aad de Winter/www.bobkat.nl

vanduynvandergeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)