De topklassers trapten vorige week al de tweede seizoenshelft af en zaterdag is het de beurt aan de overige amateurclubs. Met de week worden de punten belangrijker. Punten die een aantal clubs zeer goed kunnen gebruiken.

Rijnsburgse Boys wist vorige week voor de eerste keer onder het bewind van Niek Oosterlee niet te winnen in het openingsduel na de winterstop en jaagt zaterdag bij Kozakken Boys op eerherstel. Geen eenvoudige klus voor de Uien, aangezien de Werkendammers koploper in de Topklasse zijn.

Vooralsnog weten maar weinig ploegen zand te strooien in de Brabantse machine. Ook Rijnsburgse Boys ging eind september kansloos (5-1) onderuit tegen de lijstaanvoerder. Opvallend genoeg pakten de Rijnsburgers in de vorige vijf ontmoetingen met Kozakken Boys geen enkel punt. Lichtpuntje voor Oosterlee is dat hij zaterdag weer kan beschikken over de geschorsten Jeroen Hessing en Mark van den Boogaart.

FC Lisse bewaart goede herinneringen aan de thuiswedstrijd van vorig seizoen tegen HHC Hardenberg. De ploeg van scheidend trainer Misha Salden won met 2-1 en verzekerde zich daardoor van nog een jaar op het hoogste amateurniveau. Dit jaar moeten de Lissenaren alle zeilen bijzetten om degradatie te voorkomen. Lisse begon vorige week tegen Ajax (1-0 nederlaag) slecht aan de overlevingstocht en heeft zaterdag op eigen veld dus iets goed te maken.

Geen twijfel

Niemand twijfelt eigenlijk meer aan een kampioenschap voor Katwijk. Met liefst twaalf punten voorsprong op nummer twee Zwaluwen lijkt de concurrentie in de Hoofdklasse B het met de kruimels te moeten doen. Katwijk, dat al de nodige versterkingen voor volgend seizoen presenteerde, begint de jacht op de titel met een thuiswedstrijd tegen laagvlieger Smitshoek. Katwijk hield in de voorbereiding de profs van FC Twente nog knap op een 3-3 gelijkspel.

Ter Leede is op bescheiden afstand één van de uitdagers van Katwijk. De Sassenheimers presteren met een voorlopige derde plek op de ranglijst zeer naar behoren en hopen stiekem op een periodetitel. Zaterdag wacht hekkensluiter FC ‘s-Gravenzande dat tot dusver slechts zes punten pakte. Eerder dit seizoen won Ter Leede door twee treffers van Robert Steemers met 2-0 van de promovendus.

In Noordwijk staat er een fraai affiche tussen Noordwijk en Quick Boys op het programma. De thuisploeg is onder trainer Dogan Corneille bezig aan een aardige opmars en is na dertien duels terug te vinden op de zevende plaats. Quick Boys staat drie plekken hoger. Deze Klassieker in het amateurvoetbal kwam in een aparte voorbeschouwing aan bod.

Voortvarend

FC Rijnvogels begon voortvarend aan het seizoen, maar in de laatste weken voor de winterstop kwam de klad erin, waardoor de derde Katwijkse ploeg in de hoofdklasse terug te vinden is op de achtste plek. Wil de equipe van trainer Hein van Heek voorlopig niet naar onderen kijken, dan moet er zaterdag op eigen veld gewonnen worden van XerxesDZB, van wie Rijnvogels in september een pak slaag kreeg: 5-2. Rijnvogels maakte deze week bekend dat Joey, Mitchell en Rob Zandbergen langer op de Kooltuin te bewonderen zijn.

Het gepromoveerde Valken’68 toonde in het eerste gedeelte van het seizoen aan weinig aanpassingsproblemen te ondervinden en bivakkeert keurig in de middenmoot. Desondanks gaan de Valkenburgers niet verder met succestrainer Andries Wendt. Hij wordt na de zomer opgevolgd door Gerard de Geus. De afscheidstournee van Wendt bij Valken’68 begint zaterdag op eigen terrein tegen Nootdorp, dat vijfde staat. Nootdorp kreeg dinsdag nog een pak slaag van Rijnvogels (4-0).

Het lukt Kagia tot op heden niet om de prestaties van vorig seizoen te evenaren. Waar de Lisserbroekers een jaar geleden nog tweede werden in de Derde Klasse, staat het elftal van coach Anton Wijsman nu op een enigszins kleurloze achtste positie. De titel kan Kagia zo goed als zeker vergeten. Kagia wil in de tweede seizoenshelft de stap naar de subtop zetten. Dan dient er zaterdag gelijk gewonnen te worden van Gouda.

Tekst: Jeroen Bijma

Foto: Hans Schalk

vanduynvandergeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)