De Derde Klasse B op de zaterdag is er ééntje van het vreemde soort. Al in het begin van de competitie is er een behoorlijke schifting duidelijk. Waar gaat dit naar toe leiden voor Kagia? Maar voordat we ons op die club richten duiken we eerst de Hoofdklasse in.

In de Hoofdklasse staat er een prachtige derby op het programma: Ter LeedeVV Noordwijk. De beide ploegen kwamen in het verleden al eens uit in de Topklasse en zullen allebei het liefst weer een stapje hogerop gaan. Dan helpt het 2-2 gelijkspel van Ter Leede tegen Smitshoek van vorige week niet. Toch doen de Sassenheimers het niet heel gek met een vierde plek. Noordwijk staat tiende, maar het verschil tussen beide ploegen is slechts drie punten.

Bij winst van Noordwijk op Ter Leede, klimt het op basis van het doelsaldo over de rood-gelen heen. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst, maar ze zullen voor Noordwijk een houvast zijn. In 36 voorgaande duels pakte Noordwijk 59 punten. De Sassenheimers zetten daar 38 tegenover.

Het had een bijzonder duel kunnen worden voor Ter Leede-speler Maurits Splinter, maar de middenvelder raakte vorige week geblesseerd tegen Smitshoek. Geen wedstrijd tegen zijn voormalig werkgever dus. Voor Noordwijk was hij vorig jaar in beide duels van belang, want in beide duels wist hij ook het net te vinden.

robbert-van-delftValken wil thuis kunnen juichen DSO

In de Tweede Klasse spelen Valken’68 en DSO tegen elkaar. In het seizoen 2014-2015 werd die wedstrijd voor het laatst gespeeld. Toen nog in de Eerste Klasse. Valken verloor thuis, maar won uit. DSO degradeerde dat seizoen, Valken een seizoen later. De winnaar van dit duel kan aanhaken bij de bovenste ploegen. En dat zou voor beide elftallen zeer gewenst zijn. Zowel DSO als Valken willen zo snel mogelijk terug naar de Eerste Klasse. Vorige week verloor DSO met 3-2 van Te Werve. Er vielen tien kaarten in die wedstrijd en er werd een afkoelingsperiode van 15 minuten ingelast.

Kagia stemde dit jaar in om in West I te gaan voetballen. Daar kwam een logistiek voordeel bij: de club speelt veel derby’s in de Haarlemmermeer. Vorige week kwam Hoofddorp op bezoek en wie een beetje een verrekijker pakt kan het verschil tussen de beide sportparken bijna zien liggen. De Kagianen wonnen met 6-1. En er zullen dit seizoen vaker van dat soort uitslagen te zien zijn in de Derde Klasse.

Al vroeg in het seizoen is het duidelijk dat er een aardig verschil zit tussen de goede ploegen en de met alle respect wat mindere goden van de Derde Klasse B. Zaterdag speelt Kagia uit tegen VVA/De Spartaan. Een ploeg uit de onderste regionen van de competitie. De Amsterdammers verloren vorige week met 7-1 van VEW. Die ploeg staat tweede achter Kagia. Beiden zijn nog zonder puntverlies, maar Kagia heeft een beter doelsaldo. 6-1 en 7-1 zijn niet eens gekke uitslagen in een competitie waarin ploegen ook al met 8-1 of 10-1 onderuit zijn gegaan.

Foto’s: Johanna Wever en Saam de Mooij


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO