De winterstop is begonnen. Althans bijna. Alleen de Topklasse voetbalt nog één weekend door. Daarom een flink uitgedunde voorbeschouwing, maar wel met drie mooie en belangrijke wedstrijden.

Want met drie punten op zak de winterstop in gaan, is voor elke ploeg lekker. In dat geval heeft VV Katwijk op papier de moeilijkste wedstrijd. De Katwijkers gaan op bezoek in Spakenburg bij IJsselmeervogels. Gezien de historie van beide clubs is dit een topper. De laatste editie van IJsselmeervogels – Katwijk leverde zeven goals op: 4-3. Eerder dit seizoen werd het in Katwijk 1-2, in het voordeel dus van IJsselmeervogels. Maar dit seizoen gaat het verder nog niet zo goed met ‘de Vogels’. Trainer Frans Adelaar werd al ontslagen en zijn opvolger, Sandor van der Heide, wist in twee duels nog geen punt te halen. Het grote probleem bij IJsselmeervogels? Scoren. De supporters hebben pas 15 keer mogen juichen dit seizoen. Om dat in een context te zetten, Marciano Mengerink van VV Katwijk, scoorde er alleen zelf al 13. Het zegt genoeg over de huidige stand van zaken bij beide ploegen. Katwijk is favoriet.

FC Lisse gaat op bezoek in Ridderkerk bij RVVH. De Ridderkerkse ploeg voetbalt op kunstgras en dat vindt FC Lisse misschien helemaal niet erg. Want Lisse heeft een positief saldo in uitwedstrijden die op kunstgras worden gespeeld. Alleen bij IJsselmeervogels werd verloren, maar tegen Barendrecht, DVS ’33 en ONS BOSO Sneek werd er op dat synthetische tapijt gewonnen. FC Lisse staat na het verlies tegen GVVV op plek 14 in de Topklasse. Dat is precies één plekje boven…. RVVH. Eerder dit seizoen eindigde FC Lisse – RVVH in 1-1. Met een wereldgoal van Cijntje.

De mannen van Oosterlee krijgen DVS ’33 op bezoek. En Rijnsburgse Boys zal weinig vreugde beleven aan ploeg uit Ermelo. De ploegen kwamen elkaar in augustus van dit jaar al tegen. Die wedstrijd werd met 3-0 gewonnen door DVS. Gevaarlijke speler bij de bezoekers is spits Akla. Met 10 goals staat hij op gelijke hoogte met Ignacio in de topscorerslijst in de Topklasse Zaterdag. Dat is IJsselmeervogels ook niet ontgaan. De ploeg uit Spakenburg heeft de aanvaller ingelijfd voor volgend seizoen. Rijnsburg staat op dit moment zevende, DVS ’33 staat achtste. Dit zal toch niet een gelijkspelletje worden? Overigens begint deze wedstrijd weer om 14:00 uur.

Foto: Aad de Winter


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)