Wordt het een Katwijkse middag om nooit meer te vergeten? Wordt er deze zaterdag niet alleen op De Krom, maar ook op ’t Duyfrak een feestje gevierd? Voor nu een vraag, voor later op de zaterdag een weet..

De voorbeschouwing start in de Hoofdklasse. Noordwijk sluit het, voor hun prachtige, seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Zwaluwen. Niks bijzonders op zich. Gewoon een lekker potje om mee af te sluiten. Toch zal het voor spelers als Raymond Manuputty of Diederick Hoogerwaard of misschien wel Ruperto Dorothea. Jongens die jarenlang in het shirt van Noordwijk hebben gespeeld, maar hun vleugels nu uitspreiden. Noordwijk verloor (!) eerder dit seizoen bij Zwaluwen: 2-1.

Voor Ter Leede is het thuis zaak om die tweede plek vast te houden. Dat moet gebeuren Swift uit Amsterdam. Blijft Ter Leede op de plek staan, dan krijgt het op papier en iets minder goede tegenstander in de nacompetitie, dan wanneer SteDoCo op de tweede plek zou eindigen. De wedstrijd tegen Swift is het weerzien met Bogdan Constantin. De doelman van de Amsterdammers stond jaren onder de lat in Sassenheim.

Voor Valken ’68 kan het zomaar een bijzonder mooie middag worden. De ploeg van Arie van Duijn speelt zelf thuis tegen SVC ’08. Bij winst en puntverlies van koploper Die Haghe zijn de Valkenburgers kampioen. Het blijft een als-scenario, maar het is mogelijk.

Een beeld die we het komende jaar niet gaan zien: Anton Wijsman langs de lijn als trainer

Het zou zelfs zo kunnen zijn dat een oud-Quick Boys-speler Valken een klein beetje aan de titel helpt. Die Haghe speelt zaterdag tegen DSO. Bij die ploeg is Raymond Kuipers keeperstrainer en assisteert hij de selectie-trainers. Resumé: wint Valken en laat Die Haghe punten liggen tegen DSO, dan is Valken ’68 kampioen.

Voor Van Nispen (zat.) en Kagia is het een kwestie van uitvoetballen. Voor de Zilkers begint de aankomende week alweer de nacompetitie voor promotie naar de Tweede Klasse. Dat zou een huzarenstukje zijn: binnen twee jaar van de Vierde Klasse naar de Tweede Klasse. De Zilkers spelen in de slotronde van de competitie uit tegen Koudekerk.

In Lisserbroek speelt Kagia thuis tegen BSC ’68 uit Benthuizen. Een duel ‘om des keizersbaard’. Voor Kagia valt er niks meer te verdienen. BSC heeft een vervangende periode al op zak, dus voetbalt lekker vrijuit in Lisserbroek. Alleen voor Anton Wijsman is het een bijzondere middag. Hij zit voor het laatst op de bank als trainer van Kagia. Ook voor Wijsman was dat even wennen: ,,Ik merk wel dat het nu dichterbij komt en dat je wekelijks een aantal dingen bedenkt, die er volgend jaar niet meer zullen zijn”, liet hij in een eerder interview optekenen.

*De wedstrijd van FC Rijnvogels is uitgesteld vanwege het overlijden van een bestuurslid bij de tegenstander.

Foto Valken: Saam de Mooij
Foto Kagia: Johanna Wever

Lees ook: ‘Welke tegenstanders komen zij (mogelijk) tegen in de nacompetitie’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)