VV Noordwijk staat op de drempel van het kampioenschap in de Hoofdklasse A. De ploeg van Kees Zethof moet alleen ‘even’ zien te winnen van RVVH. De Noordwijkers kunnen de eerste kampioen worden uit de Bollenstreek van seizoen 2017/2018. 

Op bezoek bij RVVH wonnen de Noordwijkers nipt. Zethof en zijn mannen hadden het lastig, maar  wonnen uiteindelijk met 0-2. Eerder deze week liet de trainer al weten dat hij verwacht dat de tegenstander ‘met een bepaalde enthousiasme’ zal gaan spelen. Het kampioenschap ligt helemaal in eigen handen van de Noordwijkers. Bij een overwinning kan de kampioensschaal naar voren worden gehaald.

In de Hoofdklasse zal ook het mooie affiche tussen Ter Leede en Jodan Boys worden gespeeld. Als de Sassenheimers de tweede plek willen behouden, zal er gewonnen moeten worden van de ploeg uit Gouda. De ploeg van Henk Wisman is al verzekerd van de nacompetitie, maar de ploeg zal toch met een goed gevoel daar naar toe willen gaan. Eerder dit seizoen wonnen de rood-gelen knap met 0-1 in Gouda.

FC Rijnvogels speelt de laatste weken vooral voor de eer. De ploeg van Jimmy Simons wil zo hoog mogelijk eindigen en daarom zullen de Katwijkers in eigen huis met Smitshoek willen afrekenen. De bezoekers knokken nog tegen degradatie en dat zal betekenen dat Simons en zijn mannen de punten niet cadeau zullen krijgen. Rijnvogels staat op dit moment op de achtste plek. De Kooltuinstrijders wonnen in de eerste seizoenshelft in Barendrecht met 1-3.

Oussama Siali (Ter Leede) eerder dit seizoen in de thuiswedstrijd tegen Smitshoek

In de Tweede Klasse zit Valken’68 vooralsnog in de wachtruimte. De ploeg van Arie van Duijn moet tweede worden om zich te verzekeren van de nacompetitie. De Valkenburgers bezetten op dit moment de derde plek. De achterstand op nummer twee UVS en koploper Die Haghe bedragen respectievelijk twee en zes punten. Komend weekend nemen de mannen van Van Duijn het op tegen Lugdunum uit Leiden en dus zal er derby plaatsvinden op ’t Duyfrak. In Leiden eindigde het duel eerder dit seizoen in een 0-0 gelijkspel.

In de Derde Klasse is er eigenlijk niks meer om voor te spelen. Van Nispen heeft het ticket voor de nacompetitie al binnen en dus kunnen ze zonder zorgen de competitie afmaken. Voor de ploeg uit De Zilk zal het restant van het seizoen nog in het teken staan van in vorm komen en spelers sparen. De Zilkers zullen dit weekend in eigen huis moeten afrekenen met Zwammerdam. In de eerste seizoenshelft wonnen de geel-roden met 1-6.

Voor Kagia is er nog een hele kleine kans om de nacompetitie te bereiken. De Lisserbroekers moeten hopen op enorm veel misstappen van de ploegen die boven hun staan. Daarnaast moet de ploeg van Anton Wijsman alle wedstrijden winnen. Als de ploeg uit Lisserbroek na de competitie nog wil voetballen, dan zal er komende zaterdag eerst moeten worden afgerekend met DSVP. In Pijnacker liepen de oranjehemden tegen een 1-1 gelijkspel aan.

Foto Noordwijk: Orange Pictures
Foto Ter Leede: Hans Schalk

Lees ook: ‘Tweede en Derde Divisie: spanning van boven naar beneden’ 
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)