Ruim een maand was het maar, maar voor de liefhebbers duurde het veel te lang. De winterstop is voorbij en zaterdag beginnen we aan de tweede helft van de competitie. Laten we 2014 met een schone lei beginnen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Omdat Rijnsburgse Boys – FC Lisse later vandaag apart aan bod komt, beginnen we met Katwijk. Met een schone lei beginnen gaat zeker op voor de landskampioen. Katwijk hoopt de rampspoed van de eerste seizoenshelft achter zich te hebben gelaten. De laatste jaren zette Katwijk na de winterstop steevast een goede serie neer. Dat lijkt nu, gezien de voorlaatste positie op de ranglijst, meer nodig dan ooit. Katwijk boekte de afgelopen week oefenzeges op eersteklassers Voorschoten ’97 en GHC, maar echt overtuigend was het spel niet. De grote vraag is hoe de ploeg zaterdag bij Excelsior Maassluis voor de dag zal komen.

Voor Noordwijk staat de thuiswedstrijd tegen Excelsior ’31 vooral in het teken van eerherstel. Eind augustus werden de Noordwijkers in Rijssen met liefst 7-2 over de knie gelegd. Één ding scheelt: Noordwijk hoeft niet meer voor het gevaar Dennis Mahmudov te vrezen. De spits, die een half jaar geleden Mustafa Amezrine liefst vijfmaal passeerde, is vertrokken naar PEC Zwolle. Het verschil tussen nummer zeven Excelsior en nummer veertien Noordwijk bedraagt zeven punten.

Met de terugkeer van Henk Wisman is de rust eindelijk teruggekeerd bij Ter Leede. Aan de Amsterdammer de zware taak om Ter Leede uit de onderste regionen van de Topklasse te loodsen. Het is te hopen dat Wisman net zo’n geoliede machine weet te smeden als vorig jaar in de Hoofdklasse A. Ter Leede bediende zich van een tussentijdse versterking. Oud-prof Mitchell Kappenberg kwam in het kielzog van Wisman mee uit Thailand. Hij kan zaterdag in de thuiswedsttrijd tegen Capelle debuteren.

Ook hoofdklasser Quick Boys heeft een duidelijke missie. De Katwijkers willen koploper Sparta Nijkerk achterhalen. De achterstand bedraagt zeven punten en dus kan Quick Boys zich bij Volendam en ook volgende week tegen Sportlust ’46 geen misstap veroorloven. Als voorbereiding op de tweede seizoenshelft verbleef Quick Boys op Tenerife.

FC Rijnvogels zocht het iets zuidelijker, namelijk in het Portugese Albufeira. De ploeg van coach Hein van Heek legde beslag op de Algarve Cup en zette daarmee vrolijk de lijn van de eerste seizoenshelft door. Hoewel Rijnvogels er met tien punten voorsprong op nummer twee Swift bijzonder goed voor staat, is waakzaamheid geboden. De laatste jaren ging het vaker mis in de tweede seizoenshelft. Rijnvogels treft zaterdag nummer zes DSO.

Midweeks leed Rijnvogels wel een oefennederlaag tegen buurman Valken ’68. Die overwinning zal het zelfvertrouwen van de Valkenburgers zeker goed gedaan hebben. Met tien punten achterstand op koploper HVC ’10 lijkt de titel geen realistisch doel. Dus heeft Valken ’68 het vizier op het halen van de nacompetitie gericht. Valken is nog kansrijk in de tweede periode en dus moet er eigenlijk zaterdag worden gewonnen. Enig probleem: de opdracht bij nummer twee Be Fair is allesbehalve eenvoudig.

Derdeklasser Kagia sloot 2013 slecht af met twee nederlagen. Daardoor zijn de bovenste plaatsen een klein beetje uit zicht geraakt. Toch kan de wereld er voor Kagia zaterdagmiddag al weer veel rooskleuriger uitzien, aangezien de top vier van de ranglijst tegen elkaar in actie komt. Kagia gaat zelf op bezoek bij koploper DWO.


POPULAIRE BERICHTEN