In april worden de prijzen verdeeld. Toch? Het is misschien de spannendste maand van het voetbaljaar, maar inmiddels lijken de echte prijzen pas in mei te worden uitgedeeld. Katwijk strijdt om het kampioenschap, Rijnsburgse Boys wil een ticket voor de Tweede Divisie. En Lisse dan? Die willen zich handhaven. Ook in de Hoofdklasse gaat het nog om de knikkers. Al met al is er nog voldoende om voor te voetballen! Oh pas op, er schijnt een stoet van bloemen door de regio te rijden. Let goed op hoe je richting de voetbal gaat en laat je niet verrassen door wegversperringen!

Katwijk lijkt weer in een uitstekende vorm te zitten. Na ‘glippertjes’ tegen Kozakken Boys en Capelle is de goede flow van daarvoor weer gevonden. Dat bewezen de mannen van trainer Dick Schreuder wel met de 0-3 overwinning bij Barendrecht. Het is niet alleen maar vreugde en jolijt op De Krom, want deze week werd duidelijk dat spits Marciano Mengerink dit seizoen niet meer in actie komt. Een complexe breuk in z’n voet houdt hem aan de kant. De oranjehemden moeten hoe dan ook verder in de jacht naar de titel. Zaterdag spelen ze thuis tegen ONS Boso Sneek, de nummer 12 van de competitie. Bij een overwinning van Katwijk doen ze ook nog goede zaken voor FC Lisse.

Want die club speelt zaterdag uit  tegen GVVV. FC Lisse moet natuurlijk eerst zelf winnen, maar kan bij een overwinning van Katwijk de ploeg uit Sneek weer tot één punt naderen. Het geeft alleen maar aan hoe spannend het in de onderste regionen van de Topklasse is. Het lijkt er op dat RVVH direct degradeert, die staan vier punten los op de laatste plaats. Maar daar boven maken eigenlijk de nummer 11 tot en met de nummer 15 – FC Lisse – nog kans op een vervelende nacompetitie plek. Lisse reist af naar Veenendaal met in het achterhoofd dat GVVV een ware angstgegner is voor de geelblauwen. De laatste drie uitwedstrijden tegen GVVV eindigden in 3-0, 4-0, 3-0.

Rijnsburgse Boys gaat op bezoek bij de verrassing van dit seizoen: Excelsior Maassluis. Die ploeg is nu al 20(!) duels ongeslagen in de Topklasse en dat is een record! Die stond eerder op naam van FC Oss in de Topklasse Zondag. De ploeg zit financieel wel in zwaar weer. Het bracht de plaatselijke Rabobank op een mooi idee. Zij betalen de entreekaartjes komende zaterdag. Massaal afreizen naar Maassluis dus is het advies. Niet alleen vanwege deze geste maar ook omdat Rijnsburg aan een prima reeks bezig is. Van de laatste zeven duels werden er vijf gewonnen. En dat is dit seizoen wel anders geweest bij de Uien. Inmiddels knokken Rijnsburgse Boys en GVVV om die laatste felbegeerde Topklasse-ticket. Beiden staan na 26 duels op 38 punten. Met nog vier duels te gaan is het dus ook daar ongemeen spannend.

Dan is er nog een wedstrijd in de Topklasse waar een regioclub aan mee doet. Huh? In Noordwijkerhout wordt er namelijk ook op zaterdag gevoetbald. Omdat de mannen van VVSB zondag naar de finale van de KNVB-beker mogen, wordt de wedstrijd tussen VVSB en TEC op zaterdag gespeeld. In Noordwijkerhout wil men maar al te graag laten zien dat de uitwedstrijd tegen TEC een misser was. In Tiel verloor de ploeg van Wilfred van Leeuwen met 2-1, waar het ook 2-8 had kunnen worden, als we de oefenmeester mogen geloven. VVSB was de betere, creëerde veel, maar weigerde zichzelf te belonen. Dat moet worden rechtgezet. Op De Boekhorst wordt er om 18.00 uur afgetrapt. Kan je eerst naar de corso kijken om daarna VVSB te zien spelen…

Streekderby
Een ander idee is om eerst naar de enige streekderby van dit weekend te gaan: FC Rijnvogels – VV Noordwijk. Rijnvogels is uit gevoetbald. Na een fantastische eerste seizoenshelft is de nacompetitie veilig gesteld. Maar met nog vier wedstrijden te gaan staat Quick Boys op een onoverbrugbare voorsprong van 13 punten.

Voor Noordwijk staat er nog meer op het spel. Ook die willen graag nacompetitie spelen, maar hebben zelfs nog een sprankje hoop op het kampioenschap. Ze staan ‘maar’ vier punten achter Quick Boys. Noordwijk maakte donderdag bekend dat keeper Mustafa Amezrine toch blijft. De keeper was op zoek naar een club die de Tweede Divisie gaat halen, maar blijft zijn huidige werkgever dus toch trouw. Overigens eindigde deze wedstrijd vorig jaar in 4-4(!). Noordwijk stond met nog 10 minuten op de klok toen met 4-1 achter.

Noordwijk zal hopen op een misstap van Quick Boys. En die hebben niet eens een heel makkelijk programma voor de boeg. Volgende week moet de ploeg uit naar Jodan Boys maar eerst is zaterdag de verre uitwedstrijd tegen Hoek. Hoewel de ploeg uit Zeeland op een achtste plek staat, is het wel de degradant uit de Topklasse. Een ploeg waar dus nog wel wat kwaliteit in zit. Hoek doet dan ook mee om de derde periode. Die hebben dus ook wat om voor te voetballen. Quick Boys zal er alles aan doen om de voorsprong op Noordwijk op vier punten te houden en richten misschien ook juist hun hoop op buurman FC Rijnvogels. Eerder dit seizoen eindigde de thuiswedstrijd van Quick Boys tegen Hoek in 2-1.

Ter Leede aast op revanche tegen Haaglandia. In Sassenheim dat Selmo Kurbegovic een kleine twintig minuten voor tijd Ter Leede naast Haaglandia te hebben geschoten (2-2). Niet was minder waar. Ricardo de Vlugt dacht er anders over en bracht Haaglandia de winst: 2-3. De ploeg uit Rijswijk verloor de laatste twee competitieduels van respectievelijk Heinenoord en Quick Boys. Ter Leede zit juist in een goede flow. Het won van FC Rijnvogels en pakte en passant een overwinning tegen topklasser FC Lisse in een oefenduel. Aan het zelfvertrouwen zal het niet liggen. Ter Leede staat zevende in de competitie met 31 punten. Haaglandia heeft vier punten minder en staat op een negende plek.

Succesverhaal
Een lastige thuiswedstrijd voor Valken ’68. De koploper van de Eerste Klasse komt op bezoek op ’t Duyfrak: SV Nootdorp. De ploeg uit Nootdorp wordt op de hielen gezeten door Argon en FC-’s Gravenzande. Die laatste ploeg pakte 15 punten uit vijf duels. Nootdorp pakte er ‘maar’ acht. Zes daarvan kwamen wel uit de laatste twee duels. Valken strijdt nog voor handhaving. Het gat naar een directe degradatieplek bedraagt nog steeds maar vijf schamele puntjes. Tegen Nootdorp winnen zal geen makkie worden. Eerder dit seizoen eindigde het onderlinge treffen in een 3-0 overwinning voor Nootdorp.

Kagia heeft het even wat lastiger. Waar het in de eerste en tweede periode mee deed om de titel, is die nu voorgoed uit het zicht verdwenen. In de derde periode, die pas vijf duels gaande is, staat de ploeg 10e. Het is ook terug te vinden in de stand. Kagia doet een stapje terug en staat inmiddels op de vierde plek. Dan is het misschien even lekker dat de ploeg uit Lisserbroek nu de nummer 12 van de Derde Klasse tegen komt: NSV ’46. In Lisserbroek eindigde die wedstrijd toen in 4-2. Dat zorgde destijds voor feest. Met het echte feest kwam na de wedstrijd pas vanaf een ander vlak. Na de 4-2 overwinning maakte succescoach Anton Wijsman toen bekend langer te blijven. Wordt het zaterdag weer zo’n succesverhaal?

Foto: Hans van Duijn


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen