Het lijkt er op alsof onze Bollenstreekclubs er zelf de spanning in willen houden. Katwijk kon vorige week profiteren van het gelijke spel van Excelsior Maassluis, maar kwam zelf ook niet verder dan 2-2 tegen ONS Sneek. Quick Boys liep averij op in Hoek en zag Noordwijk gemakkelijk winnen van FC Rijnvogels. In beide competitie is het verschil tussen de nummer één en twee maar een schamele twee punten. De Top- en Hoofdklasse maken zich op voor een spannende climax.

,,We zijn er bijna”, valt er te lezen op de website van VV Katwijk. Iedereen weet hoe dat liedje verder gaat: ‘maar nog niet helemaal’. Met nog drie wedstrijd te gaan staan de oranjehemden twee punten voor op de directe concurrent uit Maassluis. Zaterdag wacht GVVV. De ploeg van John de Wolf speelde vorige week met 0-0 gelijk tegen FC Lisse en komt nu dus weer een ploeg uit de Bollenstreek tegen. Katwijk roept z’n supporters op om massaal naar De Krom te komen. Ze willen daar over twee weken weer een feestje vieren. GVVV strijdt nog om de zevende plek met Rijnsburgse Boys. Katwijk pakte in Veenendaal in de slotfase een punt. In de 89e minuut mocht aanvoerder Robbert Susan van elf meter aanleggen, en zette daarmee de eindstand van 1-1 op het scorebord.

Op De Westmaat komen zaterdag twee grootmachten uit het amateurvoetbal elkaar tegen: Spakenburg ontvangt Rijnsburgse Boys. Spakenburg staat eerste op de ‘Ranglijst aller tijden’ van het amateurvoetbal, Rijnsburg tweede. Maar beide ploegen beleven een moeizaam seizoen. ‘De blauwen’ staan vijfde en kunnen een titel wel vergeten. De ploeg heeft nu nog wel maar één punt nodig om de Tweede Divisie te bereiken. Rijnsburg strijdt dus nog met GVVV en kan wel wat hulp gebruiken van buurman Katwijk. Rijnsburg won eerder dit seizoen met 3-0 van Spakenburg op de Middelmors.

Het ene puntje dat FC Lisse behaalde tegen GVVV vorige week kreeg iets minder waarde dan waarop was gehoopt. Ook de directe concurrentie speelde gelijk. Sterker nog, RVVH, de nummer laatst van de Topklasse, won weer eens. Het wordt niet makkelijk, maar er is nog steeds een veilig plekje vrij voor FC Lisse. De ploeg van Robbert de Ruiter speelt zaterdag thuis tegen IJsselmeervogels. De ploeg uit Spakenburg gaat de slag om de Tweede Divisie missen en moet zelf blijven winnen om niet op een promotie-/degradatieplek terecht te komen. Voor Kevin Winter zal het een speciale wedstrijd worden. De middenvelder van FC Lisse speelde twee periodes bij de ‘Vogels’. In 2010 werd hij met die ploeg algeheel amateurkampioen. Iets wat hem in 2008 ook lukte bij FC Lisse.

Misstap
Een incident. Zo beschouwen ze bij Quick Boys het gelijke spel tegen Hoek vorige week. Laat het in ieder geval een waarschuwing zijn voor de Katwijkers. Als het een waarschuwing is, dan komt die nog net op tijd. Noordwijk is tot twee punten genaderd in de Hoofdklasse B, maar ook dat gaatje blijft genoeg voor een kampioenschap. Quick Boys zal dan wel uit moeten winnen bij Jodan Boys. De tweede moeilijke wedstrijd op een rij dus voor de ploeg van Jan Zoutman. Quick Boys – Jodan Boys was de openingswedstrijd van dit seizoen. De Katwijkers wonnen toen met 2-0 door doelpunten van Yuri Guijt en Yordi Teijsse. Guijt is al een tijdje geblesseerd en zal dus ook de wedstrijd tegen Jodan Boys missen. Daarnaast zit Gerard Aafjes nog in de lappenmand. Joey Ravensbergen zit een schorsing uit.

Noordwijk profiteerde vorige week van de misstap van Quick Boys door zelf heel makkelijk te winnen van FC Rijnvogels. Het werd 0-3, waar het ook nog 0-5 of 0-6 had kunnen worden. Noordwijk speelt zaterdag thuis tegen de nummer vier van de Hoofdklasse: Spijkenisse. De oude ploeg van Noordwijk-middenvelder Ruperto Dorothea. Spijkenisse voetbalt ook nog ergens voor. Afhankelijk van wie er kampioen wordt en wie de periodetitels voor zichzelf opeisen, is het ook van belang wie er zo hoog mogelijk eindigt in de Hoofdklasse. Bij een beetje gunstig verloop krijgt dan ook Spijkenisse een ticket voor de nacompetitie en dus de kans om te promoveren naar de Derde Divisie. Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd in Spijkenisse in een 2-1 overwinning voor Noordwijk. Doelman Mustafa Amezrine stopte vlak voor tijd een penalty.

Snel vergeten, die wedstrijd van vorige week. Dat is het advies aan FC Rijnvogels. De ploeg van Hein van Heek had weinig in te brengen tegen een Noordwijk in vorm. We blijven het herhalen: het is nog steeds een fantastisch seizoen voor de Katwijkers. Deze periode gaat het wat minder, maar door de winst van de eerste periodetitel is FC Rijnvogels al een half jaar verzekerd van de nacompetitie. Zaterdag speelt FC Rijnvogels thuis tegen Sportlust ’46. De perfecte kandidaat om wat zelfvertrouwen tegen te kweken. De ploeg uit Woerden won pas twee keer dit seizoen en staat daarom één na laatste. De roodhemden zijn al druk bezig met volgend seizoen. Donderdag werd bekend gemaakt dat Romano van der Stoep de overstap maakt naar FC Rijnvogels. De aanvaller komt over van Sparta Rotterdam.

Tja, waar speelt Ter Leede nog voor? Het seizoen in goede stijl af te sluiten. Een periodetitel is te ver weg. In de eerste periode leek het nog een moei seizoen te worden voor Ter Leede. Over periode twee en drie willen ze liever niet praten. De competitie begon dit seizoen briljant voor de Sassenheimers. In en tegen Hoek werd er met 0-4 gewonnen! Diezelfde Hoek is komende zaterdag weer de tegenstander. De Zeeuwen hadden juist een dramatische start van dit seizoen, maar staan er nu een stuk beter voor. Met een beetje fantasie doen ze zelfs nog meer om de derde periode. Met nog drie wedstrijden te gaan is de achterstand van vijf punten op ASWH wel groot, maar niet onmogelijk. Ter Leede zal het thuispubliek willen trakteren, Hoek gaat voor de periode. Er valt dus heus nog wel ergens om te voetballen.

‘Not Amused’
Valken ’68
deed vorig week nog zo z’n best. De inzet was 100%, de uiteindelijke beloning was nul. Valken verloor thuis van koploper Nootdorp met 0-1. De Valkenburgers konden juist alle punten gebruiken om boven de degradatiestreep te blijven. Dat je uiteindelijk verliest, maar kansen hebt op een gelijk spel tegen de koploper van de Eerste Klasse moet Valken ’68 toch vertrouwen geven. Dat vertrouwen nemen ze dan mee naar Alphen aan de Rijn, voor de wedstrijd tegen ARC. Die ploeg staat vijfde en speelt niet meer mee voor de prijzen. Valken won eerder dit seizoen met 1-0 van ARC, maar mist wel twee speler door schorsingen: Herman Binnendijk en Arjan Haasnoot.

Anton Wijsman was vorig week ‘not amused’. Kagia speelde uit tegen NSV ’46 met 0-0 gelijk. De wedstrijd in Noorden had om 15.00 uur moeten beginnen, maar de scheidsrechter was te laat. Uiteindelijk begon Kagia om 15.45 uur aan de wedstrijd. Maar wanneer spelers of trainers zouden klagen over de verlaatte leidsman, zou hij de wedstrijd staken. Zaterdag speelt Kagia thuis tegen Lugdunum uit Leiden. De Leidse ploeg is redelijk in vorm getuige de vierde plek in de derde periode en de winst van 4-0 op Oegstgeest vorig week. Kagia doet het deze periode wat minder. In de derde periode staat Kagia tiende, maar omdat de ploeg uit Lisserbroek hiervoor twee prima periodes speelden staan ze nog steeds vierde op de ranglijst.

Foto: Aad de Winter


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen