Op Kagia na kwamen alle zaterdagclubs in 2015 eenmaal in actie in competitieverband. De clubs moeten nog op toeren raken. De hoofdklassers zijn in een fel gevecht verwikkeld om de winst van de tweede periodetitel.

Rijnsburgse Boys krijgt zaterdag Sparta Nijkerk, de nummer tien in de Topklasse, op bezoek. Opvallend is dat de Nijkerkers met name in uitwedstrijden uitstekend presteren. Alleen Ajax was in eigen huis te sterk voor de ploeg van trainer Simon Ouaali. Onder anderen GVVV, IJsselmeervogels en FC Lisse trokken op eigen veld aan het kortste eind tegen Sparta Nijkerk. Rijnsburgse Boys moet winnen om aansluiting te houden met de subtop.

FC Lisse neemt het zaterdag op tegen zijn angstgegner. GVVV won de afgelopen twee duels tegen de Lissenaren met liefst 4-0. De laatste zege van de equipe van scheidend oefenmeester Misha Salden in Veenendaal dateert van 1997. Lisse treft zaterdag wel een GVVV dat matig uit de winterstop is gekomen. De eerste twee wedstrijden leverden slechts één punt op. Hoek hield de Veenendalers op 0-0, waardoor Lisse naar de twaalfde plek op de ranglijst zakte.

Volgende horde

Katwijk overtuigde vorige week tegen Smitshoek niet, maar won wel eenvoudig. Het lijkt dit seizoen voldoende om de titel in de Hoofdklasse B te pakken. In XerxesDZB wacht zaterdag de volgende horde op weg naar het kampioenschap. De Katwijkers kunnen in Rotterdam weer beschikken over Paul de Lange en Marc Langeveld. Het is nog onduidelijk of Robbert Susan ook weer van de partij is. De middenvelder liep onlangs een spierscheuring in zijn bovenbeen op.

Het mooiste affiche staat op Nieuw Zuid op het programma, waar Quick Boys en Zwaluwen de degens kruisen. Het is een duel tussen de nummers twee en drie. Eerder dit seizoen zegevierde Quick Boys met liefst 4-1 in Vlaardingen. De Katwijkers hebben vooralsnog de beste papieren voor het binnenhalen van de tweede periode, maar er zijn vele kapers op de kust.

Kater

Ter Leede hoopt bij RVVH de kater van de remise tegen hekkensluiter FC ‘s-Gravenzande weg te spoelen. Eenvoudig zal dat niet worden, aangezien RVVH slechts een plekje lager op de ranglijst staat dan de Sassenheimers. Beide ploegen hebben na veertien duels 25 punten. Ook Zwaluwen staat op dat puntenaantal. Quick Boys heeft één punt meer bij elkaar gesprokkeld. Ter Leede leed overigens een gevoelig verlies op de transfermarkt. Topscorer Robert Steemers vertrekt naar Quick Boys.

FC Rijnvogels verschafte zichzelf vorige week flink wat lucht na de zege op XerxesDZB. Voor de Katwijkers breken uiterst belangrijke weken aan. Mocht de ploeg van coach Hein van Heek winnen van Spijkenisse en FC ‘s-Gravenzande, dan hoeft Rijnvogels niet langer rekening te houden met degradatie. Rijnvogels boekte in september tegen Spijkenisse vooralsnog de grootste overwinning van het seizoen: 4-0.

Noordwijk won de eerste vijf wedstrijden onder Dogan Corneille, maar in de laatste twee duels ging het mis voor de degradant. Met name de 2-0 nederlaag van zaterdag tegen Quick Boys deed pijn. Willen de Noordwijkers in de race blijven voor de tweede periodetitel, dan dient er zaterdag gewonnen te worden van ASWH. Het heenduel in Hendrik-Ido-Ambacht leverde de enige 0-0 van dit seizoen op voor Noordwijk.

Prima uit de startblokken

Valken’68 kwam vorige week uitstekend uit de startblokken tegen Nootdorp (3-0). De Valkenburgers krijgen met HVC ’10 opnieuw een middenmotor in de Eerste Klasse B op bezoek. Trainer Andries Wendt wil in zijn afscheidstournee zeker nog twaalf punten pakken met Valken’68. ,,Dan zijn we denk ik veilig. Ik zie de ploegen onder ons niet zes of zeven keer winnen.”

Kagia hoefde vorige week door de slechte weersomstandigheden in competitieverband niet in actie te komen tegen Gouda en speelt zaterdag de eerste wedstrijd na de winterstop tegen Floreant, dat de huidige koploper is in de Derde Klasse A. Kagia is de nummer acht. Het verschil bedraagt al zestien punten. Eerder dit seizoen verloor Kagia met 3-0 van Floreant.

Tekst: Jeroen Bijma

Foto: Hans Heemskerk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO