De Duin- en Bollenstreek beleefde vorige week een ‘Super Saturday’.  Alle clubs uit onze regio die op zaterdag in actie kwamen, wonnen hun duel. Lukt het de clubs nog een keer? Het scenario is niet eens ondenkbaar.

FC Lisse speelt thuis tegen HHC Hardenberg. Zoals in de voorbeschouwing met Roel de Goede was te lezen op deze site, heeft Lisse in Topklasse-verband nog nooit verloren van HHC Hardenberg. Vorige week voetbalden de Lissenaren niet, toen de voetbalwereld werd opgeschrikt door het verlies van Han de Haan. De Hardenbergers komen met weinig vertrouwen naar Ter Specke. Vorige week ging het thuis onderuit tegen VV Katwijk. Saillant detail. HHC  mag over anderhalve week weer de reis naar Lisse maken. Dan komen de clubs elkaar tegen in de tweede ronde van de KNVB-beker.

Vorig week won VV Katwijk dus knap, uit tegen HHC Hardenberg. De Katwijkers draaiden een 2-0 achterstand om in een 2-3 overwinning. De ploeg van Dick Schreuder krijgt zaterdag bezoek van SteDoCo, de nummer laatst. Sterk Door Combinatie, zoals SteDoCo volledig heet, ging vorige week hard onderuit tegen Kozakken Boys. In de thuiswedstrijd werd het 2-5. De ploeg, waar oud-Noordwijkspeler Mo Faouzi speelt, heeft nog nul punten uit drie wedstrijden. De Katwijkers bevinden zich in de middenmoot en kennen een redelijke start van hun terugkeer in de Topklasse. Het goede spel van de afgelopen weken werd vorige week beloond met een overwinning in het verre oosten.

Rijnsburgse Boys gaat op bezoek bij Capelle. Hoewel de Rijnsburgers boven Capelle staan op de ranglijst is Capelle-uit geen makkelijke wedstrijd. Het is alweer drie jaar geleden dat de Rijnsburgers wonnen van de stugge Capellenaren. Het werd toen wel maar liefst 1-5, met een uitblinkende Kevin Winter. Wat hoop moet bieden voor Rijnsburg zijn de onderlinge resultaten. Van de tien keer dat de clubs elkaar tegen kwamen in de Topklasse, verloor Rijnsburgse Boys er pas één. Capelle verloor daarentegen dit seizoen nog geen wedstrijd, ook niet in de KNVB-beker.

Ter Leede baarde vorige week opzien door de Topklasse-degradant Hoek in Zeeland met 0-4 te verslaan. ,,Ons positiespel klopte. We werkten keihard en speelden op volle scherpte”, vertelde Tomas Arroyo op onze website. Dit weekend spelen de Sassenheimers thuis tegen XerxesDZB. De Rotterdammers verloren hun eerste wedstrijd. Ter Leede is wel gewaarschuwd. Vorig jaar werd er thuis met 2-3 verloren van XerxesDZB.

De kop is er ook af voor VV Noordwijk. De verwachtingen zijn hooggespannen op De Duinwetering. De Noordwijkers willen naar de Topklasse. Dat de openingswedstrijd drie punten opleverde tegen Spijkenisse was dan ook een welkome start van de competitie. Tegen Sportlust ’46 moeten de mannen van Dogan Corneille de goede start een vervolg geven. Het zal voor Noordwijk een leuk weerzien zijn met Robbert de Ruiter. De succesvolle oud-trainer van de Noordwijkers is hoofd opleidingen bij Sportlust ’46. Bij de Woerdense club zijn ze het kampioenschap van vorig jaar waarschijnlijk vergeten. Op de website val te lezen dat Noordwijk – Sportlust 46 een wedstrijd is in de Eerste Klasse B.

Misschien dat VV Noordwijk even kan bellen met FC Rijnvogels. Zij lieten vorige week zien hoe Sportlust ’46 valt te bestrijden. De Katwijkers wonnen in Woerden met  0-1 dankzij een goal van Rob Zandbergen. Het kon allemaal nog beter vond trainer Hein van Heek, maar ontevreden was hij niet: “Als collectief hebben we goed gespeeld.” Rijnvogels krijgt zaterdag bezoek van Haaglandia. Die club speelde zijn eerste wedstrijd gelijk tegen Zwaluwen.

Echt makkelijk ging het niet, maar Quick Boys won wel. En dat is het belangrijskte. De ploeg van trainer Jan Zoutman versloeg Jodan Boys met 2-0. Yuri Guijt werd de matchwinner. Hij hielp met de 1-0 zijn ploeg over het dode punt heen. Hij verwacht dan ook veel van Quick Boys dit seizoen: ,,We gaan voor de titel en zijn absoluut een kandidaat.” Dat mogen ze dit weekend andermaal gaan bewijzen tegen promovendus Heinenoord.

Na Valken ’68 – ARC werd er na afloop vooral gesproken over de zware blessure van ARC-speler Samson. Er werd bijna vergeten dat Valken ’68 een zwaarbevochten overwinning pakte op de Alphenaren. Boonstoppel was de grote man. Hij maakte ruim een kwartier voor tijd de enige treffer in de wedstrijd. Zaterdag gaan de Valkenburgers op bezoek bij Zwaluwen ’68. Woensdag voetbalden de Valkenburgers nog voor de Districtsbeker. Ze werden in de blessuretijd uitgeschakeld door Hoofdklasser RKAVV, maar lieten zich van hun beste kant zien. Die vorm moet Valken ’68 meenemen in de competitie.

Voor Kagia begint zaterdag pas het seizoen. Vanwege het slechte weer werd de wedstrijd Lugdunum – Kagia vorige week afgelast. De seizoensouverture voor Kagia is tegen Oegstgeest. VV Oegstgeest speelde zijn eerste wedstrijd gelijk tegen Floreant met 2-2. Zaterdag wordt er om 14:30 uur in Lisserbroek afgetrapt en begint er voor Kagia een nieuw seizoen in de Derde Klasse.

Tekst: Frank Venema

Foto: Ron van der Linden


Programma & Uitslagen

Di. 27 aug.
Oefenduels
Valken '6820.00Teylingen
Hoofddorp 20.15Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.) 20.00Overbos
Za. 31 aug.
Noordwijk 14.30Koninklijke HFC
GVVV14.30Rijnsburgse Boys
FC Lisse 14.30Harkemase Boys
Barendrecht 14.30Ter Leede
AZSV 14.30FC Rijnvogels
Katwijk 15.30ASWH
Jong Sparta 15.30Quick Boys
VVSB 18.00DOVO
Districtsbeker
Teylingen 15.00Forum Sport
SJC (zat.) 16.00VVSB (zat.)
VUC17.00Valken'68
Kagia 17.00Hillegom
DSOV 17.00Van Nispen (zat.)
Foreholte 17.00UVS
Zo. 1 sep.
Oefenduels
Van Nispen (zon.)14.00HBS 2