De Bollenstreek staat dit weekend niet alleen in het teken van veel voetbal. Ook de Bloemencorso gaat zaterdagmiddag door de streek en daarom is het goed om alvast een goed kijkje te nemen naar de routebeschrijving. Hoe ga jij naar je club rijden? Of blijf je lekker in de buurt om naar de corso te kijken? 

In de Hoofdklasse A hebben de clubs in ieder geval geen ‘last’ van afgesloten wegen. Alle drie de clubs spelen een uitwedstrijd en daarom komt een routebeschrijving in ieder geval goed van pas. In Barendrecht neemt Noordwijk het op tegen Smitshoek. In het Rijnmond-gebied zullen de Noordwijkers zich willen revancheren voor de 1-3 nederlaag in eigen huis tegen ‘S -Gravenzande.

In de vorige ontmoeting met Smitshoek op de Duinwetering kende de ploeg van Kees Zethof weinig moeite met de Barendrechters. Door twee doelpunten van Tjeerd Westdijk en een doelpunt van Thomas Reynaers eindigde het duel in 3-0 overwinning voor de rood-witten.

Nare herinneringen
Één van de uitdagers van Noordwijk in de titelstrijd, Ter Leede, speelt ook een uitwedstrijd en ontsnapt daarom ook aan de corso-drukte. De Sassenheimers gaan op bezoek bij Argon en bewaren aan de vorige ontmoeting in Mijdrecht geen fijne herinneringen. Aan het einde van het vorige seizoen kon Ter Leede op de voorlaatste speeldag de titel pakken, maar door twee treffers van Ian van Otterlo, tegenwoordig speler van Ter Leede, zag de ploeg van Henk Wisman de titel aan zich voorbij gaan. Het duel eindigde in een 2-1 overwinning voor Argon.

Het duel eerder dit seizoen op De Roodemolen eindigde gelukkiger voor Ter Leede. Door twee treffers van Marc de Kruijs en een treffer van Jeffrey Bok wonnen de Sassenheimers met 3-1. Wisman en zijn mannen hebben een achterstand van vier punten op koploper Noordwijk. De Noordwijkers moeten nog een duel inhalen.

Emiel Wendt vorig seizoen in duel namens Noordwijk tegen Smitshoek

Ook FC Rijnvogels zal de Bollenstreek aankomende zaterdag verlaten. De ploeg van Jimmy Simons neemt het op tegen RVVH uit Ridderkerk. De katwijkers staan op de achtste plek en spelen voor niks meer dit seizoen. Op de eigen Kooltuin kwamen de roodhemden eerder dit seizoen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

Aanhaken of afhaken
Valken’68 is weer helemaal terug in de titelstrijd in de Tweede Klasse C. De ploeg van Arie van Duijn won vorige week op ‘T Duyfrak met 3-2 van koploper Die Haghe. Daardoor is het gat met de ploeg uit Den Haag nog maar drie punten. UVS, die één punt achterstaat op Valken, is daardoor ook terug in de titelstrijd. Net als de drie Hoofdklassers zullen ook de Valkenburgers de routebeschrijving erbij moeten pakken.

Van Duijn en zijn mannen reizen of naar Benthuizen voor het duel tegen DSO. De ploeg uit de gemeente Katwijk won eerder dit seizoen in eigen huis met 2-0 van de ploeg uit Benthuizen. Concurrenten Die Haghe en UVS nemen het op tegen Lugdunum en CVC Reeuwijk.

Kampioen
In de Derde Klasse A zijn de meeste prijzen al verdeeld. Soccer Boys kroonde zich vorige week tot de kampioen van de competitie en daarom zullen er alleen in de derde periode nog belangen zijn. Van Nispen (zat.) staat op een derde plek met een achterstand van twee punten op nummer twee DWO. De ploeg van Stephan Spruijt heeft nog wel een wedstrijd te goed.

Ook De Zilkers spelen een uitwedstrijd dit weekend. De Geel-roden zullen de navigatie instellen richting Pijnacker. Daar zal de ploeg het opnemen tegen DSVP. De eerdere ontmoeting dit seizoen in De Zilk werd met 4-0 afgesloten door de thuisploeg.

Kagia speelt dit weekend een uitwedstrijd in de buurt. Ook de Lisserbroekers ontsnappen op die manier aan de drukte op de weg. De ploeg van Anton Wijsman kan tegen vv Leiden wat meer afstand nemen van de onderste plekken. De oranjehemden staan op dit moment op de zevende plek in de Derde Klasse. In eigen huis wonnen Wijsman en zijn mannen met 3-0 van Leiden.

Foto: Hans Schalk

Lees ook: “Video-voorbeschouwing: ,,Kansloos om je auto te parkeren”” 
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO