De zaterdag Topklasseclubs zijn al met de competitie bezig. Voor de andere zaterdagteams is het dit weekend eindelijk zover; de aftrap van het nieuwe seizoen. We zetten hieronder de wedstrijden nog eens op een rijtje en laten ons licht schijnen over datgene wat er te gebeuren staat.

Het Topklasse-duel Scheveningen – FC Lisse gaat dit weekend logischerwijs niet door. Deze week werden voetballiefhebbers in de Bollenstreek opgeschrikt door het nieuws dat Han de Haan is overleden. Elftalleider De Haan werd als een vaderfiguur gezien voor de spelers. FC Lisse heeft bij de KNVB uitstel gevraagd voor het uitduel tegen Scheveningen. De bond ging daarmee akkoord. Zaterdag worden alle leden, sponsoren, supporters en vrijwilligers van FC Lisse in de gelegenheid gesteld om in de Business Club van FC Lisse een persoonlijk verhaal achter te laten voor Han de Haan.

Het mag duidelijk zijn dat een terugkeer naar de Topklasse niet betekent dat je zomaar weer mee kan doen met de bovenste plekken. Toch maakte VV Katwijk een prima indruk bij de terugkeer op het hoogste niveau. Zo ontstond de link met het Formule 1-debuut van Max Verstappen. Goed spel, nog geen resultaat. Katwijk-trainer Schreuder miste de efficiëntie van zijn eigen team tegen IJsselmeervogels: ,,IJsselmeervogels kan onmogelijk zeggen dat ze beter waren, maar dat telt niet. Dat mijn ploeg kansen creëert, is voor mij geen verrassing. Ik weet wat we in huis hebben.” Katwijk mag zaterdag aantonen hoe efficiënt ze kunnen zijn in de verre uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg

Voor Rijnsburgse Boys is het doel om zich te herstellen van de slechte wedstrijd van vorige week tegen DSV ’33 uit Ermelo (3-0). Dat zal dan zaterdag op De Middelmors moeten gebeuren tegen GVVV. De wedstrijd tegen ploeg uit Veenendaal zal geen ‘makkie’ worden voor Rijnsburgse Boys. Vorig jaar verloor Rijnsburg thuis tegen GVVV met 0-1. Uit werd er met diezelfde cijfers wel gewonnen. Ignacio was toen de matchwinner.

De laatste keer dat Quick Boys en Jodan Boys op Nieuw Zuid tegen elkaar speelden in competitieverband stamt alweer uit 2011. Toen werd met 0-1 verloren van de ploeg uit Gouda. De ploeg van Jan Zoutman is dus gewaarschuwd. Quick Boys kende overigens een prima voorbereiding. Zonder al te veel moeite plaatste de club zich voor de knock-outfase van de districtsbeker, met name de 1-9 overwinning bij Valken ’68 was van uitzonderlijke klasse. Er wordt dan ook reikhalzend uitgekeken naar de seizoensopening. Quick Boys moet het nog wel doen zonder Philippe den Hartog en Pascal van der Plas. Beiden zijn geblesseerd.

Bij VV Noordwijk verwachten ze veel van het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse B. Er is maar één doel: de Topklasse. Een goede seizoensstart tegen Spijkenisse is dan welkom. Vooral voor Ruperto Dorothea zal het een bijzondere wedstrijd worden. De middenvelder speelt gelijk tegen zijn oude club. Of hij gaat juichen als hij scoort? Dorothea is duidelijk: ,,Tuurlijk juich ik”, zegt hij stellig. ,,Dat is toch logisch. Je kan ook respect hebben voor je oude club terwijl je juicht. Dat is niet hetzelfde”, vertelde Dorothea aan onze site.

Het seizoen voor FC Rijnvogels begint in Woerden. Daar neemt de equipe van Hein van Heek het op tegen promovendus Sportlust ’46. Van Heek zal tevreden terug kunnen kijken op de districtsbeker. Daar overleefde FC Rijnvogels de poule met duidelijke cijfers: zeven uit drie. Rijnvogels dit seizoen onder andere afscheid van Yuri Guijt en Hendrik van Beelen, maar kreeg daar wel spelers voor terug als Sonny ten Hoope (EDO) en Wouter Soomer (Telstar).

Henk Wisman legt de druk om te presteren niet bij Ter Leede dit seizoen. “Zolang we de toeschouwers maar leuke wedstrijden geven dit seizoen is het goed.” Dan moet het wel eerst een uitwedstrijd spelen bij Hoek komende zaterdag. De ploeg uit Zeeland wordt gezien als één van de favorieten voor het kampioenschap. Hoek degradeerde vorig seizoen uit de Topklasse en zal zo snel mogelijk weer willen terugkeren naar het hoogste amateurniveau. Het zal dus niet makkelijk worden voor Ter Leede. En of de districtsbekerwedstrijd tegen DEM uit Beverwijk (2-2) hoop zal bieden is nog maar de vraag.

Valken ’68 zag de districtsbekerwedstrijd tegen RKAVV worden uitgesteld. Die ploeg moest eerst voor de ‘grote beker’ spelen. De winnaar van RKAVV en Valken ’68 overleeft de poule en bekert verder. De ontmoeting die Valken ’68 in de beker had met Quick Boys zullen ze het liefst zo snel mogelijk willen vergeten. Het werd 1-9. Om die nare smaak weg te spoelen moet er zaterdag bij de seizoensouverture worden gewonnen van ARC. Toeval of niet, ook vorig seizoen was dat de seizoensopening. Toen won Valken ’68.

Bij Kagia is er geen echte doelstelling voor dit seizoen geformuleerd. Het belangrijkste is vooral dat de selectie bij elkaar wordt gehouden en daarmee een succesvol team kan worden samengesteld. Dan kan Kagia over een paar jaar meedoen om de prijzen. Zaterdag beginnen ze in de Derde Klasse met een uitduel tegen Lugdunum. De voorbereiding bood in ieder geval enige hoop. ,,De uitslagen zijn mooi meegenomen, maar ik verwacht dat we in de Derde Klasse meer weerstand krijgen dan dat we tot op heden hebben gekregen”, besluit Kagia-coach Anton Wijsman.

Tekst: Frank Venema


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)