De Topklasse werd vorige week afgetrapt. Het openingsweekend verliep vooral goed voor Rijnsburgse Boys. Thuis waren de Uien een maatje te groot voor Spakenburg. Katwijk en FC Lisse gaan op jacht naar de eerste overwinning van dit nog prille seizoen.

Na een moeizame voorbereiding voor Rijnsburgse Boys hadden weinig mensen gedacht dat de Rijnsburgers zo relatief gemakkelijk zou winnen van Spakenburg. Het gebeurde wel. Ignacio was gelijk belangrijk voor zijn ploeg met twee goals. Naast de inbreng van Ignacio was het goede spel van nieuwkomer Ismail Çelen ook van essentieel belang voor de 3-0 overwinning op ‘De Blauwen’. ,,Zo die staat. Dit is een prestatie van de hele ploeg. Iedereen heeft zijn taak vandaag tot in de puntjes uitgevoerd en je ziet het resultaat”, waren de woorden van Çelen na afloop. Rijnsburgse Boys won woensdag in de KNVB-Beker ook met 3-0, ditmaal bij eersteklasser Hoogland.

Zaterdag gaat de ploeg van Niek Oosterlee op bezoek bij DVS ’33 uit Ermelo. De nieuwkomer verspeelde vorige week in de 94e minuut een overwinning tegen Excelsior Maassluis. Het werd 3-3. Mike Ahrens kreeg rood en mist de wedstrijd tegen Rijnsburg. Oosterlee kan sowieso nog niet beschikken over Bart Freke en Leon Tol.

De terugkeer van Katwijk in de Topklasse ging (nog) niet gepaard met een overwinning. De inzet van Katwijk was wel naar behoren en daarmee verdienden ze een late gelijkmaker tegen GVVV. Susan scoorde vanaf de strafschopstip. Katwijk speelt zaterdag thuis tegen topploeg IJsselmeervogels. ‘De Rooien’ wonnen hun openingsduel met 2-0 van FC Lisse. Bij Katwijk speelde Susan tegen GVVV slechts een half uur. Hij lijkt te zijn hersteld van zijn hamstringblessure, die hem tegen GVVV dus zestig minuten aan de kant hield.

FC Lisse verloor dus afgelopen zaterdag van IJsselmeervogels, maar legde helemaal geen slechte wedstrijd op de mat. Dat moet de mannen van Arjan van der Laan zelfvertrouwen geven voor de wedstrijd tegen promovendus RVVH. De ploeg uit Ridderkerk verraste tegen Kozakken Boys met een 2-0 overwinning. Er kwam wel slecht nieuws uit het Lisse-kamp deze week. Nieuwkomer Maik van Zanten ligt er zes weken uit met een knieblessure. Lisse speelde woensdag tegen Halsteren voor de KNVB-Beker, maar het duel werd wegens noodweer na 35 minuten gestaakt. De stand was toen 1-1.

Foto: HP ProSportpics/Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)