In de zaterdagse Topklasse en Hoofdklasse B hebben Kozakken Boys en VV Katwijk zich een uitstekende uitgangspositie verworven voor het veroveren van de titel. De overige ploegen moeten in de achtervolging. In de lagere competities staan Valken ’68 en Kagia in de middenmoot.

Rijnsburgse Boys boekte vorige week een belangrijke zege op de amateurs van Ajax (3-1). ,, Voetballend was het nog niet top, maar als je ziet waar we vandaan komen, hebben we in ieder geval een goede stap voorwaarts gezet”, sprak uitblinker Marvin Wijks. Zaterdag gaat de ploeg van coach Niek Oosterlee op bezoek bij GVVV, dat de laatste drie wedstrijden verloor.

Voor FC Lisse wacht een belangrijk degradatieduel tegen Hoek. De Lissenaren zijn door het nipte verlies bij Kozakken Boys (2-1) onder de streep beland. Daarom is winst op Hoek noodzakelijk voor Lisse, de nummer voorlaatst van de Topklasse. De Zeeuwen staan drie plekken hoger, maar het verschil is slechts een punt. Hoek won drie weken geleden nog bij Rijnsburgse Boys.

Gelopen koers

De titelrace in de Hoofdklasse B lijkt al een gelopen koers. Katwijk won in blessuretijd de topper bij ASWH en deelde andermaal een concurrent een rechtse directe toe. De nieuwe nummer twee is Zwaluwen, dat liefst negen punten minder heeft. Katwijk speelt zaterdag thuis tegen SHO, dat na een goed begin is weggezakt op de ranglijst.

FC Rijnvogels liet zaterdag totaal onnodig twee punten liggen tegen SHO. De ploeg van Hein van Heek leidde comfortabel met 2-0, maar door een blunder van Mitchel Beijersbergen kreeg de thuisploeg weer hoop. Uiteindelijk werd het tot woede van Van Heek ook nog 2-2. Rijnvogels speelt nu thuis tegen Zwaluwen en kan bij winst Katwijks uitgangspositie nog rianter maken dan-ie al is.

Noordwijk heeft na de trainerswissel de smaak te pakken. Sinds het besluit om Oscar Alkemade trainer af te maken werden uit drie wedstrijden negen punten gepakt. Twee daarvan vonden plaats onder het regime van Dogan Corneille. Noordwijk staat achtste, maar kan bij een nieuwe winstpartij bij XerxesDZB weer aansluiting vinden in de subtop.

Maatregelen

Bij Quick Boys houdt het allemaal niet over. De ploeg ging zaterdag tegen Kloetinge beschamend met 0-1 onderuit en leed zijn derde thuisnederlaag op rij. Trainer Ted Verdonkschot was furieus en kondigde maatregelen aan. Grote vraag is wie er geslachtofferd gaan worden. Verdonkschot lijkt zelf stevig in het zadel te zitten. Tegen VIDB onthulde de Haarlemmer dat de intentie is uitgesproken om zijn contract te verlengen.

,,Een gouden puntje”, zo noemde Valken ’68-coach Andries Wendt de puntendeling tegen Swift. De Valkenburgers kwamen in extremis langszij door een goal van Dick van der Toorn. Het was een beloning voor de geleverde inzet, zo constateerde Wendt. Toch wordt het weer eens tijd voor een zege van Valken ’68. De laatste dateert van begin oktober. Tegen nummer twaalf Voorschoten ’97 zou het op papier moeten kunnen lukken.

Kagia was vijf duels ongeslagen, maar kreeg van Zwammerdam een harde tik op de vingers. Middenvelder Ruud Heuseveldt vond dat zijn ploeg aan een gebrek aan strijdlust ten onder was gegaan. Dat moet dus beter tegen Roodenburg, een Leidse club die van een portie strijdlust ook niet vies is. Het betreft hier een duel tussen de nummers negen (Kagia) en twaalf (Roodenburg) van 3A.

Foto: Hans Heemskerk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude