Op FC Lisse na, dat dit weekend vrij is, hebben alle zaterdagclubs nog drie wedstrijden te gaan. Enkel Valken’68 moet nog aan de bak voor lijfsbehoud. Quick Boys kan zaterdag de nacompetitie veilig stellen. Noordwijk heeft nog een theoretische kans op de derde periode. 

De wedstrijd Rijnsburgse Boys – Spakenburg werd vorige week vanwege trieste privéomstandigheden bij Spakenburg-speler Joel Tillema uitgesteld en wordt nu in het vrije Topklasse-weekend ingehaald. Het duel is vooral van groot belang voor Spakenburg. Bij winst kan de regerend kampioen het verschil met koploper Kozakken Boys verkleinen tot een punt. Helemaal gerust zullen ze er bij Spakenburg niet op zijn. Vorig seizoen won het inmiddels uitgespeelde Rijnsburgse Boys op de eigen Middelmors met 7-2. Raily Ignacio scoorde tegen zijn oude club zes keer.

In de Hoofdklasse B kan Quick Boys bij een zege op Ter Leede de tweede plaats, en dus een ticket voor de nacompetitie, veilig stellen. De Katwijkers wonnen zaterdag in extremis bij RVVH door een wonderschone treffer van Ronnie Verplancke, die zijn oude teamgenoten treft. Ter Leede heeft nog een puntje nodig om zich officieel veilig te spelen.

Revanche

Katwijk gaat op bezoek bij Spijkenisse, de huidige koploper van de derde periode. Dick Schreuder kennende zal hij eerherstel van zijn ploeg eisen na de nederlaag tegen FC Rijnvogels. Katwijk verloor zijn eerste wedstrijd als kersverse kampioen van de dorpsgenoot en Schreuder was vooral ontevreden over de manier waarop. ,, ,Ik hou hier absoluut niet van”, stelde Schreuder. ,,De jongens hebben zo een hele slechte aan mij.”

Dogan Corneille, coach van Noordwijk, gooide vorige week de handdoek na de thuisnederlaag tegen Kloetinge (1-2) wat betreft de derde periode. De Noordwijkers staan vijf punten achter op Spijkenisse, maar geheel kansloos zijn ze nog niet. Spijkenisse treft namelijk kampioen Katwijk en een week later mag Noordwijk zelf op bezoek bij de groen-witten. Feit is wel dat Noordwijk zich zelf geen fouten meer kan permitteren, om te beginnen zaterdag bij RVVH.

FC Rijnvogels hoopt na de zege bij Katwijk door te pakken. De equipe van trainer Hein van Heek is officieus veilig en wil de laatste drie duels aangrijpen om te stijgen op de ranglijst. Daar is ook alle mogelijkheid toe. Rijnvogels staat negende, maar de achterstand op nummer vijf ASWH bedraagt slechts twee punten. De Kooltuinbewoners gaan zaterdag op bezoek bij Smitshoek, dat nog volop strijdt tegen degradatie. Rijnvogels won de thuiswedstrijd met 2-1.

Andere belangen

Derdeklasser Kagia ontvangt SEV. Vorig jaar was dat in de eindfase van de competitie ook het geval, maar toen met hele andere belangen. Kagia gaf in de kampioenswedstrijd tegen negen spelers van directe concurrent SEV een 2-1 voorsprong uit handen. Vervolgens kwam er een kampioenscompetitie, waarin DWO aan het langste eind trok. Een jaar later is Kagia middenmoter en is SEV opnieuw in de race voor de titel. Zaterdag kan het bij een overwinning in Lsserbroek en puntenverlies van UVS al zover zijn.

De uitwedstrijd van Valken ’68 is reeds in een aparte voorbeschouwing aan bod gekomen. Klik daarvoor hier.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen