Het circus van de streekderby’s is nog niet de Bollenstreek uit. Het zijn de voetballers van Ter Leede die een busreis wacht van slechts twaalf kilometer. FC Lisse krijgt in de Topklasse bezoek van een bevriende club en een hevige concurrentiestrijd in de Eerste Klasse B. Er staat weer een mooie zaterdag op ons te wachten.

Voor de laatste driepunter van Rijnsburgse Boys, moeten we alweer terug naar half september. Morgen gaat Rijnsburgse Boys op bezoek bij SteDoCo, de nummer laatst van de Topklasse. Het uitgelezen moment om de punten weer in een Rijnsburgse tas te stoppen. Dan moet de ploeg van Oosterlee wel oppassen voor een oude bekende: Mo Faouzi. De spits kende succesvolle jaren in Noordwijk en speelt nu Topklasse in Hoornaar. Scoren lijkt dan ook geen probleem bij SteDoCo. Het aantal tegengoals, 34, is daarentegen te veel. Rijnsburgse Boys kan weer een beroep doen op Bart Freke. De multifunctionele speler was anderhalf jaar lang geblesseerd en maakte vorig week tegen HHC Hardenberg twintig minuten voor tijd zijn rentree in de Topklasse. Let op: deze wedstrijd begint om 15.00 uur.

Kan FC Lisse opnieuw stunten tegen Kozakken Boys? 28 maart 2015 lukte dat namelijk wel. Kozakken Boys was op dat moment al op weg naar de zaterdagtitel en Lisse kende een moeizaam seizoen. Nou, dat lijkt verdacht veel op de huidige situatie. Ook al is dat wel heel er voorbarig. De clubs zijn in ieder geval goed bevriend met elkaar. Supporters uit Werkendam komen regelmatig voetballen op het slottoernooi van FC Lisse en Lissens cultfiguur, Joost van der Lans – de man op klompen -, heeft diezelfde cultstatus inmiddels ook verworven in Werkendam. Voor Kozakken Boys is het in ieder geval het derde treffen tegen een Bollenstreekclub achter elkaar. Het won vorig duel van Katwijk en het duel daarvoor van Rijnsburgse Boys. Aan Lisse de taak om deze goede reeks van de titelverdediger te stoppen.

Noodlottig
Bij Katwijk kennen ze de tegenstander van FC Lisse maar al te goed. Het begon nog goed. Na ruim een half uur spelen kwamen de Katwijkers op voorsprong via spits Mengerink. De Katwijkers hielden dat niet vol en verloren met 2-1. Een beetje ‘eigen schuld, dikke bult’ vond Mengerink: ,,Zij zakken bewust in en wachten hun kans af. Dat is een kwaliteit van die ploeg. Wij moeten het vooral van drukzetten hebben. Daar ligt onze kracht. Op en gegeven moment is balverlies noodlottig geworden en staan zij één op één met onze doelman met als resultaat de 2-1.” Katwijk zal zich moeten richten op de achtervolging op Kozakken Boys en Spakenburg en begint die achtervolging tegen Capelle. Aandachtig supporter van deze wedstrijd is VVSB-coach Wilfred van Leeuwen. VVSB speelt in december in vierde ronde van de KNVB-Beker tegen de Capellenaren.

Was het de champagne die nog in de benen zat bij FC Rijnvogels? Het was in ieder geval duidelijk dat er op Nieuw Zuid weinig te halen viel voor de ploeg van Hein van Heek. Ze hebben niet zo heel lang om bij te komen van de schrik, want Ter Leede is de eerstvolgende tegenstander. Ook de Sassenheimers kregen een pak op de broek. Thuis werd er met 0-2 verloren van buurman Noordwijk, die vooral in de eerste helft heer en meester waren. Daarnaast is dit affiche ook een treffen tussen de nummer 3, FC Rijnvogels, en nummer zes, Ter Leede, van de Hoofdklasse. Vorig jaar eindigde dit duel in een 0-2 overwinning voor Ter Leede. Steemers en Dam waren toen de doelpuntenmakers.

Titelaspiraties
Wat ziet de wereld er toch ineens een stuk mooier uit voor Quick Boys. Anderhalve maand geleden gaf niemand nog een stuiver voor de titelaspiraties van Quick Boys. Vier overwinningen later doen de Katwijkers ‘gewoon’ weer lekker mee om de bovenste plekken. Zaterdag speelt Quick Boys de uitwedstrijd tegen Haaglandia. Een ploeg die dit seizoen garant staat voor spektakel. Na Zwaluwen (21x) scoorden de Rijswijkers (20x) het meeste in deze competitie. Daar tegenover staan wel een flink aantal tegendoelpunten (19). Alleen de twee hekkensluiters Deltasport (22) en Sportlust ’46 (20) kregen meer tegengoals.

Noordwijk 
krijgt bezoek van de meest scorende ploeg uit de Hoofdklasse B: Zwaluwen. De ploeg uit Vlaardingen heeft een bekende trainer. Oud-Feyenoordkeeper Joop Hiele staat daar voor de selectiegroep. Sterker nog, de hoofdtrainer van Zwaluwen speelde zeven interlands. Noordwijk en Zwaluwen kennen elkaar nog goed van vorig jaar. Toen ging de thuiswedstrijd van de Noordwijkers verloren, maar won het in Vlaardingen weer betrekkelijk eenvoudig met 0-4. Bij VV Noordwijk keert Jaap van Duijn weer terug van een schorsing.

In de Eerste Klasse B zien we een onvervalste concurrentiestrijd. Valken ’68 krijgt bezoek van Vitesse Delft. Het seizoen van Valken is nog matig. Van de negen wedstrijden werden er maar liefst zes verloren. Daar staan drie overwinningen tegenover. Met deze statistieken staan de Valkenburgers op een negende plek. Dat is precies één plekje boven de tegenstander Vitesse Delft. De Delftenaren kregen vorige week klop van de koploper. In eigen huis werd het 0-3. De ploeg heeft dus weinig zelfvertrouwen kunnen tanken voor het duel tegen Valken ’68. De ploeg die deze wedstrijd wint zet een goede stap om uit de onderste regionen te verdwijnen in de Eerste Klasse B.

Derde elftal
Over een duel tussen directe concurrenten gesproken: CVC- Reeuwijk – Kagia. Dat is er ook zo ééntje. De Lisserbroekers konden vorige week gelukkig teren op spelers uit het derde. Jeffrey Nijenhuis en Rutger Goudriaan waren al een in lager team gaan voetballen. De voormalig selectiespelers werden noodgedwongen opgeroepen voor het eerste elftal. Niet zonder succes, want het was uitgerekend Nijenhuis die de ploeg op gelijke hoogte zette tegen DWO. Daar bleef het dan wel bij. Kagia staat na dat gelijke spel op plaats zes. CVC Reeuwijk staat precies één plekje hoger. Weer een echte concurrentiestrijd dus.

Tekst: Frank Venema

Foto: Hubert Habers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 2-2SEP *wns
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)