Het weekend gaat weer bijna van start. Deze keer wat langer dan normaal, aangezien de Paasdagen erbij inbegrepen zitten. In de Hoofdklasse, Tweede en Derde Klasse is er weer een volledige speelronde. Echter is de vraag of deze competities nog spannend worden. 

De vraag of het nog spannend wordt, komt het meest van pas in de Hoofdklasse A. Noordwijk ging vorige week onderuit tegen Jodan Boys (3-1). De concurrenten wonnen wel, maar het gat is alsnog comfortabel voor de Noordwijkers. Met zes punten voorsprong en een wedstrijd minder dan Ter Leede, ziet het er rooskleurig uit op de Duinwetering.

De volgende tegenstander die plaats moet maken voor de  Noordwijkse trein, is Argon. Eerder dit seizoen in Mijdrecht eindigde het in een 0-3 overwinning voor de formatie van Kees Zethof. Vorig seizoen kwam Noordwijk in eigen huis niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Noordwijk staat redelijk onbezorgd op kop in de competitie, maar bij Argon is het alarmfase één. Met twaalf punten staat de ploeg uit Mijdrecht op een laatste plaats.

Aansluiting
Ter Leede zal dit weekend hopen op een misstap van Noordwijk. De ploeg van Henk Wisman staat op een keurige tweede plek en is al verzekerd van een plek in de nacompetitie. De Sassenheimers nemen het aankomende zaterdag in Barendrecht op tegen Smitshoek.

‘Matthias van Beelen, die volgend seizoen weer bij Katwijk gaat spelen, was met drie goals de gevierde man.’

In eigen huis kenden Wisman en zijn mannen weinig moeite met de Barendrechters (5-1 winst, red.). Oussama Siali was die middag de grote man. Met een hattrick nam hij zestig procent van de doelpunten op zich. De andere twee goals kwamen op naam van Jeffrey Bok. Vorig seizoen eindigde het in Barendrecht gelijk. Vincent Ammerlaan tekende kort voor tijd voor de 2-2.

Bij FC Rijnvogels is het vizier alvast gericht op het volgende seizoen. Het ziet er naar uit dat de ploeg van Jimmy Simons geen periode of vervangende periode gaat pakken. De Katwijkers kunnen aankomende zaterdag tegen Hoek wellicht de laatste strohalm pakken. De ploeg uit Zeeland is in de derde periode nog ongeslagen en staat bovenaan. Het gat tussen de twee ploegen bedraagt zes punten. Eerder dit seizoen in Zeeland eindigde het duel in 2-0 overwinning voor de thuisploeg.

Gemiste kans
Voor Valken’68 geldt dit weekend een beetje hetzelfde als voor Ter Leede. De Valkenburgers zagen dat koploper Die Haghe vorige week punten verspeelde, maar liepen maar één puntje in. De formatie van Arie van Duijn is allesbehalve zeker van een plek in de nacompetitie en daarom kan er geen puntverlies geleden worden. De Valkenburgers nemen het aankomend weekend op tegen HVC’ 10. In Hoek van Holland zal Valken proberen om weer drie punten bij te schrijven.

Vorige week gaven Van Duijn en zijn mannen een 2-0 voorsprong weg tegen RCL. De ploeg uit Leiderdorp pakte uiteindelijk een punt op ’t Duyfrak: 2-2. Eerder dit seizoen won Valken met 4-2 van HVC. Matthias van Beelen, die volgend seizoen weer bij Katwijk gaat spelen, was met drie goals de gevierde man.

Winnen en overleven
In de Derde Klasse A is het al zo goed als zeker wie de kampioen wordt. Soccer Boys, de koploper, heeft een voorsprong van vijftien punten op Van Nispen (zat.). Het vriendenteam uit De Zilk is aan een goede reeks bezig, waardoor het nu op een keurige tweede plaats staat. De Zilkers hopen de nacompetitie in te gaan en kunnen aankomende zaterdag goede zaken doen.

De ploeg gaat op bezoek in Benthuizen bij BSC’68. Van Nispen heeft een voorsprong van vier punten en een wedstrijd minder gespeeld. Bij een eventuele overwinning kunnen de rood-gelen een directe concurrent van zich afslaan. In De Zilk eindigde het eerder dit seizoen in een 1-1 gelijkspel.

Voor Kagia is het een seizoen om snel te vergeten. De Lisserbroekers hadden dit seizoen gehoopt om mee te doen voor de bovenste plekken. Echter is de realiteit  totaal anders. De ploeg van Anton Wijsman staat op een teleurstellende tiende plek en moet zorgen dat het niet in de problemen komt. Aankomende speelronde nemen de oranjehemden het op tegen Be Fair. Op de Kikkerbeetstraat verloren Wijsman en zijn mannen eerder dit seizoen met 1-2.

Foto: Hans Schalk

Lees ook: ‘,,Na 1 april gaan we bekijken wat de reële mogelijkheden zijn”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen