Een uitgedund programma komende zaterdag. Maar maakt dat deze speelronde minder spectaculair? Dat lijkt ons niet! Kagia gaat namelijk op herhaling, er is een onvervalste dorpsderby en twee Hoofdklassers die aan de bak mogen in de Districtsbeker. Hoezo een minder aantrekkelijke zaterdag?

De enige club die een competitieduel gaat spelen is Kagia. Daar zit dan ook een bijzonder verhaal aan. Kagia – Floreant werd dit seizoen namelijk al een keer eerder gespeeld. Floreant deed echter iets opmerkelijks. Coach, Leen van Steensel, liet zichzelf invallen in deze wedstrijd en dat is vanaf de Derde Klasse verboden. Kagia verloor die wedstrijd met 2-3 en mag dus revanche gaan nemen. Als Kagia wint, doen de Lisserbroekers gewoon mee in de top van de Derde Klasse.

Daar hebben we ‘m weer: de Districtsbeker! En wat een affiche staat er op het programma zaterdag. Katwijk FC Rijnvogels. Vorig jaar was dit nog een duel in de Hoofdklasse. Toen werden de puntjes eerlijk verdeeld. Katwijk won op de Kooltuin, Rijnvogels op De Krom. Het zal vooral voor Rijnvogels een mooie testcase zijn. Hoe staan de verhoudingen tussen de nummer 2 van de Hoofdklasse en de nummer 3 van de Topklasse, Katwijk. De oranjehemden zijn in ieder geval gewaarschuwd. In de vorige ronde maakte FC Rijnvogels namelijk gehakt van Rijnsburgse Boys. Die wedstrijd eindigde in 5-1.

Ook voor VV Noordwijk is het Districtsbekerduel van komende zaterdag een mooie testcase. De Noordwijkers willen maar wat graag terug naar de Topklasse. Om te kijken of ze daar echt klaar voor zijn is de ontmoeting tegen Barendrecht een prima graadmeter. Waar Noordwijk de trotse koploper is van de Hoofdklasse, zit Barendrecht even in een mindere fase in de Topklasse. Twee weken geleden voltrok zich ‘Het Wonder van Barendrecht’. In een bizarre slotfase trok FC Lisse daar aan het langste eind. Alsof de Barendrechters nog steeds niet zijn bekomen van de schrik verloor de ploeg van Adrie Poldervaart vorige week ook nog van ONS BOSO Sneek. Noordwijk – Barendrecht werd in 2013 voor het laatste gespeeld om het ‘echie’. Noordwijk won in de Topklasse met 2-1. Later dat seizoen verloren de Noordwijkers wel in Barendrecht met 3-1.

Zaterdag Hoofdklasse tegen zondag Hoofdklasse. Oftewel: Quick Boys – Nieuwerkerk. Let op: deze wedstrijd begint om 17:00 uur. De clubs leven overigens in twee verschillende werelden. Waar er bij Quick Boys inmiddels een lichte hosannastemming heerst vanwege de tweede plek in de Hoofdklasse, zijn er zorgen bij Nieuwerkerk. De zondaghoofdklasser staat met vier punten uit tien duels op een voorlaatste plaats. Afgelopen zondag kwam daar de klap tegen EDO bij. In Haarlem verloor Nieuwerkerk met 5-0. Quick Boys had het lastig tegen Haaglandia, maar wist op de valreep de drie punten binnen te slepen. Daarmee boekten de Katwijkers de zesde overwinning op rij. Krijgen we morgen een wedstrijd te zien waarin de mentale toestand van beide ploegen kenmerkend is? Het blijft bekervoetbal. Onvoorspelbaar.

Tekst: Frank Venema


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO