Vorige week waren er wisselende resultaten voor de zondagverenigingen. De clubs uit de Tweede en Derde Klasse wonnen allemaal, terwijl de hogere spelende clubs (VVSB en SJC) beide onderuit gingen. Hopelijk kunnen we dit weekeinde een collectief zegetocht vieren.

VVSB speelt thuis de altijd beladen wedstrijd tegen AFC, door de regionale spreiding van de zondagse Topklasse vaak als een derby gezien. Op basis van vorig seizoen zou het een topper betreffen, aangezien AFC kampioen werd en VVSB gedeeld tweede. In het nieuwe seizoen loopt het nog allesbehalve crescendo voor beide ploegen. AFC staat tiende en VVSB achtste. Het onderlinge verschil bedraagt twee punten.

De Noordwijkerhouters verloren zondag met 4-2 van De Treffers. Oorzaak was een rampzalige start, waardoor na een halfuur al tegen een 3-0 achterstand werd aangekeken. ,, We hebben nu in zeven wedstrijden al negentien tegengoals gekregen. In het hele vorige seizoen waren dat er 31. Ik maak me daar wel zorgen over”, zei aanvoerder Vladimir Jozic. ,,Van die goals komen er ook zes of zeven uit standaardsituaties. Dat is gewoon een gebrek aan scherpte.”

Ook bij SJC vallen de tegendoelpunten als rijpe appelen uit de boom. De laatste drie duels werden steeds vier tegendoelpunten geïncasseerd. Mede daardoor is SJC na een goede start (6 uit 2) afgezakt naar de achtste plaats. Zondag werd SJC weggecounterd door SDO (0-4). Zaak dus om het zelfvertrouwen weer op te vijzelen. Het bezoek aan hekkensluiter VVIJ lijkt zich daar op papier voor te lenen.

Crescendo

Een klasse lager ging het crescendo. Foreholte en FC Lisse wonnen beide vorige week en staan met zeven punten gebroederlijk in de middenmoot. Foreholte klopte verrassend koploper VUC met 1-0 door een omhaal van Toni Arroyo. Ook bij het bezoek van FC Lisse aan BMT stal een aanvaller de show. Patrick Schaap scoorde drie keer, waaronder in blessuretijd, en schonk daarmee zijn ploeg een 3-2 zege.

Komende zondag brengt Foreholte een bezoek aan het sjieke HVV, dat voorlaatste staat. FC Lisse hoopt tegen ROAC, de nummer negen van de ranglijst, zijn derde op zege op rij te boeken. ,, Onze doelstelling is handhaving en alles wat we extra pakken mooi meegenomen”, benadrukte Schaap.

Dan naar 3A. Omdat de topper SV Hillegom – Teylingen in een aparte voorbeschouwing al aan bod is gekomen, rest nog Van Nispen. De Zilkers kunnen wel eens de lachende derde worden. Van Nispen presteert met twaalf punten uit vijf duels boven verwachting. Bij een misstap van SV Hillegom tegen Teylingen ligt zelfs de koppositie op de loer. Dan dient Van Nispen zelf eerst wel de thuiswedstrijd tegen GOL Sport te winnen.

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels