Afgelopen zondag werd er in zes wedstrijden van onze regioclubs, waaronder één derby’, liefst 27 keer gescoord. Dat is een moyenne van liefst 4,5 goal per wedstrijd. De doelpuntenregen is eerder regel dan uitzondering op zondag. Zou het zondag weer doelpunten regenen?

VVSB speelt voor de tweede week op rij een thuiswedstrijd tegen een Brabantse opponent. Na de 2-2 tegen OJC Rosmalen wacht nu een treffen met UNA, de nummer twee van de ranglijst. VVSB en UNA eindigden vorig seizoen gedeeld als tweede, drie punten achter AFC. UNA won vijf wedstrijden op rij en komt met veel vertrouwen richting Noordwijkerhout. VVSB is dit seizoen erg wisselvallig en staat zevende.

,,Ik heb er zeker vertrouwen in dat wij weer gaan winnen. De vraag is alleen wanneer”, reageerde Bart Zonneveld na de 2-2 remise van SJC bij Alphense Boys. De Noordwijkers bleven voor de zesde wedstrijd op rij zonder overwinning, maar putten moed en hoop uit het spel. Zondag moet het dan maar gebeuren tegen Elinkwijk, de roemruchte Utrechtse club die slechts vijf puntjes verzamelde. Dat zijn er drie minder dan SJC.

Tweedeklasser Foreholte is aan een goede serie bezig. Inclusief de bekerwedstrijd tegen Woerden is de ploeg van coach Marcel Ijzendoorn nu vijf duels ongeslagen. Zondag werd de derby bij FC Lisse overtuigend gewonnen en bovendien de eerste uitzege geboekt. Foreholte staat nu keurig vijfde. Zondag wacht een thuiswedstrijd tegen nummer voorlaatst Schipluiden.

,,Het verschil in de eerste helft tussen beide ploegen was dat wij fouten maakten. In de Tweede Klasse worden die meteen afgestraft”, baalde Lisse-coach Laurens van der Voort na de nederlaag tegen Foreholte. De Lissenaren hadden de weg naar boven gevonden, maar liepen nu tegen een zeperd aan. Lisse heeft aangetoond een versterking voor de Tweede Klasse te zijn en hoopt dat bij GSC/ESDO wederom aan te tonen.

Topper

Een heuse topper in 3A. SV Hillegom gaat op bezoek bij MMO, dat met Van Nispen de tweede plaats deelt. Beide achtervolgers kwamen zondag niet verder dan een gelijkspel, waardoor de achterstand op Hillegom groeide tot vijf punten. De trotse koploper legde zondag na een zege op GOL Sport (3-1) beslag op de eerste periodetitel en is nog foutloos na acht wedstrijden.

Van Nispen zag een zegereeks van vijf duels gestuit worden. Op eigen veld kwamen de Zilkers niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Kickers ’69. ,,Het was geen gemakkelijke wedstrijd, maar echt moeilijk was het nou ook weer niet. We hadden moeten winnen”, baalde Samir Krupic. Van Nispen zou met het oog op de topper MMO-SV Hillegom wel eens de lachende derde kunnen worden, maar mag zich dan geen fout permitteren tegen Meerburg.

Teylingen kwam bij DOSR voor de tweede week op rij terug van een 2-0 achterstand, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt (3-3). ,,We zijn niet stabiel genoeg om een serieuze rol van betekenis in de strijd om de titel te kunnen spelen”, verzuchtte Jeroen Verwer. Teylingen gaat zondag op bezoek bij Voorschoten ’97, dat na de degradatie een ronduit slechte start in de Derde Klasse kent.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)