Wie goals en amusement op de velden wil zien, doet er goed aan regelmatig een wedstrijdje op zondag te bezoeken. Het hele seizoen wordt er al ontzettend veel gescoord, met als uitschieter de 47 goals (!) in zeven wedstrijden van twee weken geleden. Hoe zou het komende zondag zijn?

Omdat de thuiswedstrijd van VVSB tegen de Kon. HFC apart aan bod is gekomen, beginnen we met SJC. Voor de Noordwijkers kwam het vrije vorige weekend op een hinderlijk moment. Een week eerder had SJC tegen Elinkwijk (8-1) in een ware voetbalshow alle frustraties van zich afgespeeld. Komende zondag treft SJC met De Forresters weer een laaggeklasseerde ploeg. Bij winst haakt de ploeg van trainer Kees Zethof weer voorzichtig bovenin aan.

Tweedeklasser Foreholte maakt een prima seizoen door. Als beloning voor een mooi bekeravontuur mochten de Voorhouters zaterdag in de Districtsbeker uitkomen tegen gemeentegenoot Ter Leede. Dat duel ging verloren (0-3), maar met name de eerste helft bood Foreholte uitstekend weerwerk. Zaak is voor Foreholte om de goede prestaties in de competitie een vervolg te geven. De roodwitten zijn al vijf duels ongeslagen en gaan zondag op bezoek bij Wilhelmus, de nummer twee van de ranglijst.

In dezelfde poule moet FC Lisse eveneens aan de bak. Op Ter Specke komt nummer vier VUC op bezoek. De Lissenaren hebben met een puntje uit de laatste drie duels iets pas op de plaats moeten maken. De achtste plaats, met elf punten uit negen duels, is momenteel de klassering van FC Lisse. VUC leed eerder dit seizoen al een nederlaag in de Bollenstreek, bij Foreholte.

Grote voorsprong

Spanning is er vooralsnog niet in 3A, waar SV Hillegom alle negen wedstrijden won. De voorsprong op nummer twee Van Nispen bedraagt zeven punten. Komende zondag spelen de Hillegommers thuis tegen Meerburg, dat vijfde staat. De Zoeterwoudenaren hadden titelambities, maar zijn vooralsnog te wisselvallig. Hillegom scoorde reeds dertig treffers, een gemiddelde van meer dan drie per wedstrijd.

Van Nispen is door twee opeenvolgende remises wat achterop geraakt. Toch mag de huidige tweede plaats nog altijd een prima prestatie worden genoemd. ,,Ik vind dat we het fantastisch doen”, stelde coach René Ras. Zijn ploeg speelt zondag de uitwedstrijd bij promovendus UDO, de nummer elf van de ranglijst.

Het grootste spektakel van twee weken geleden kwam uit het bezoek van Teylingen aan Voorschoten. De Sassenheimers maakten een 5-3 achterstand ongedaan en wonnen uiteindelijk met 7-5. Een spektakelstuk van de bovenste plank. Toch zal trainer Laurens Mouter graag wat meer defensieve zekerheid zien. Gaat Teylingen tegen Kickers ’69 voor de derde keer dit seizoen de nul houden?

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude