Nadat vorige week al voorzichtig door enkele ploegen werd gekeken hoe koud het water eigenlijk is, duiken alle teams dit weekend in het diepe. Een vol programma met een aantal prima affiches en daarmee gaat de tweede seizoenshelft nu echt onderweg.

VVSB kwam vorige week niet in actie. Dat had niks te maken met de financiële perikelen van tegenstander WKE, maar wel met de winterse omstandigheden in het noordoosten. Zondag kunnen we dus eindelijk zien hoe de formatie van Wilfred van Leeuwen uit de winterstop is gekomen. Het thuisduel tegen De Treffers is meteen zeer belangrijk. Het betreft immers een directe concurrent voor een plaats bij de eerste zeven. Nummer drie De Treffers heeft een voorsprong van vijf punten op nummer negen VVSB, dus een overwinning voor de Noordwijkerhouters zou bijzonder welkom zijn. Anton Janssen, oud-speler en trainer van onder meer NEC, heeft de boel echter goed op de rit in Groesbeek.

‘Best of the rest’ wil trainer Kees Zethof dit seizoen met SJC worden, achter IFC en FC Boshuizen. Thuis tegen promovendus TAC ’90 moeten drie punten zeker tot de mogelijkheden behoren. SJC staat derde en de Hagenaars tiende. Uit wonnen de Noordwijkers met 2-3, al was Dandy Steenvoorden destijds zo eerlijk om toe te geven dat TAC ‘misschien ook wel recht had op een puntje’.

De Tweede Klasse C gaat ook weer van start en voor SV Hillegom staat promotie naar de Eerste Klasse nog steeds hoog op het verlanglijstje. Wil de ploeg dat via een kampioenschap doen, dan mag het in de tweede helft van het seizoen eigenlijk nauwelijks nog steken laten vallen. De voorsprong van koploper BMT bedraagt immers zes punten. Thuis tegen ROAC volstaat dus maar één ding: winnen.

Haagse Opponenten
Foreholte
begint met een lastig uitduel. VUC is in Den Haag de tegenstander. VUC staat slechts twee plekken lager op de ranglijst, maar heeft wel zes punten minder. De Voorhouters bewaren prettige herinneringen aan VUC, want vorig seizoen werd daar de tweede periodetitel in de wacht gesleept, met daarbij een hoofdrol voor Jelle Geerlings (zie foto). Eerder dit seizoen bleven de punten ook al op de Elsgeest: 4-2.

FC Lisse mag meteen vol aan de bak, thuis tegen Laakkwartier. De Hagenezen staan derde en daarmee heeft FC Lisse de gehele top drie achter elkaar gehad, al werd die reeks dus wel door de winterstop onderbroken. Trainer Stephan Spruijt. ,,Het zou lekker om tegen zo’n ploeg een keer de punten te pakken. Tegen BMT waren we er al dichtbij, maar eerlijk is eerlijk, de top drie beschikt echt over betere spelers.” Niks te verliezen en alles te winnen dus voor Lisse Zondag.

Onderschattingsgevaar
In de Derde Klasse A rolde de bal afgelopen weekend al. Teylingen zette Altior (5-1) toen gemakkelijk opzij. Na afloop was de euforie merkbaar en spelers en fans waren ervan overtuigd dat Nicolaas Boys ook wel even aan de zegekar gebonden zou worden. ,,Erg gevaarlijk”, vond coach Laurens Mouter, die waakte voor onderschatting. Het zal de oefenmeester wel toevertrouwd zijn om zijn mannen scherp te houden. De Boys uit Nieuwveen verloren vorige week bij Van Nispen.

Van Nispen begon dus uitstekend na de winterstop. Nu mag de ploeg uit naar Oegstgeest waar ASC wacht. Die club maakte deze week bekend dat hoofdtrainer Raymond Noordam en zijn assistent Dick Hoogerwaard aan het eind van het seizoen vertrekken. ASC staat elfde en Van Nispen achtste.  Toch zet trainer René Ras hoog in. ,,We willen vierde worden en de nacompetitie halen. Dan is ons seizoen geslaagd.”

Foto: Jeannette Dijkstra


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen