Net als op zaterdag zijn voor alle zondagclubs de belangen groot, al zijn ze wel tegengesteld. VVSB, SJC en FC Lisse strijden bovenin mee, terwijl Hillegom, Teylingen, Foreholte en Van Nispen tegen degradatie vechten.

Niet op de gebruikelijke zondag, maar zaterdag om 18.00 uur komt VVSB in de wei tegen WKE. De Emmenaren zijn aan een matig seizoen bezig en bungelen slechts vier punten boven de streep. Hoe anders is de situatie bij VVSB. De Noordwijkerhouters staan tot ieders verbazing gedeeld tweede, negen punten achter koploper AFC. De heenwedstrijd werd een prooi voor VVSB: 2-0.

SJC herstelde zich zondag tegen CVV Zwervers van de mispeer tegen Nieuwkoop. De ploeg uit Noordwijk bleef daarmee in het kielzog van koploper Magreb ’90, dat vier punten meer heeft. SJC zal zondag niet helemaal gerust in de bus stappen voor de uitwedstrijd bij Neptunus/Schiebroek. De Rotterdammers wonnen eerder dit seizoen namelijk met 2-6 op de Lageweg.

,, De komende vier weken treffen we de vier ploegen om ons heen. Dat wordt erop of eronder”, zei coach Bas Naber na het 3-0 verlies van SV Hillegom tegen Legmeervogels. Om te beginnen zondag tegen RODA ’23. Hillegom won de uitwedstrijd en is wederom gebaat bij een overwinning. De fusieclub is vijf punten verwijderd van een veilige plaats.

Teylingen pakte verdienstelijk een punt tegen Excelsior ’20, maar veel schoten de Sassenheimers er niet mee op. De equipe van Erwin van der Zee staat nog altijd troosteloos onderaan. Wellicht heeft het zelfvertrouwen van Teylingen een impuls gekregen en kan het zondag bij nummer twee Delft opnieuw verrassen.

Voor competitiegenoot Foreholte lijkt rechtstreeks veilig spelen er niet meer in te zitten. De achterstand op nummer tien, Concordia, bedraagt acht punten. Foreholte moet vooral zorgen rechtstreekse degradatie te zien ontlopen. Daarvoor is het samen met Voorschoten ’97 en RKDEO in een nek-aan-nek-race beland. Foreholte is zondag gastheer van Schipluiden.

In 3A leidt de zondagtak van FC Lisse de dans. De Lissenaren speelden zondag met 2-2 gelijk tegen Meerburg, maar als een teleurstelling werd dat resultaat zeker niet beschouwd. Lisse kwam op karakter terug van een 0-2 achterstand. De gelijkmaker, van Patrick Schaap, viel pas in blessuretijd. Zondag treft Lisse in MMO de laatste in een serie van vier hooggenoteerde ploegen. Mocht Lisse zegevieren, dan ziet het er erg goed uit.

Van Nispen tankte vertrouwen met een 6-1 zege bij Verburch en belandde weer boven de streep. Zondag moeten de Zilkers het in eigen huis opnemen tegen DOSR. Aan die opponent bewaart Van Nispen geen prettige herrinneringen, want in de uitwedstrijd kwam het er niet aan te pas. Van Nispen is overigens volgende week Club van de Week.

Foto: Johanna Wever

POPULAIRE BERICHTEN