Alweer de vijfde speelronde breekt aan in de competitie en in de Topklasse gaan we zelfs op voor het zevende speelweekeinde. Afgelopen week een hoop goede resultaten en een domper voor SJC. Zetten de Bollenstreekclubs de goede resultaten voort of komt er de klad in?

VVSB reist af naar Groesbeek voor de subtopper tegen De Treffers. De Noordwijkerhouters kenden een goede periode met twee competitiezeges en de nipte uitschakeling voor de beker tegen Vitesse. De Groesbekers hebben tot op heden tien punten verzameld, een puntje minder dan VVSB.  Een vierde overwinning houdt de ploeg van Wilfred van Leeuwen in de top en misschien wel dicht bij de koppositie.

De terugkeer van doelman Ronald van der Meer heeft de paarsgele brigade in ieder geval goed gedaan, getuige de overtuigende 4-2 thuisoverwinning op HSC ’21. De ervaren goalie moet weer rust gaan brengen in de ietwat wankele defensie. ,,Ronald heeft gewoon bepaalde kwaliteiten die het team beter maken. Hij kan benarde situaties voorkomen door zijn coaching en daarmee ook tegengoals voorkomen. Dat geeft ook rust aan de verdediging”, legt Van Leeuwen uit

Revanche

Voor SJC werd het een teleurstellende middag. Een 4-2 voorsprong tegen Nieuw Utrecht werd uit handen gegeven. De gelijkmaker viel diep in blessuretijd, waardoor een zeker lijkende overwinning in rook op ging. Dandy Steenvoorden, goed voor drie goals, had er goed de pest in. ,,Erg zonde, want van deze ploeg hadden we eigenlijk moeten winnen. Vorige week tegen Purmersteijn speelden we slecht. Zo’n wedstrijd kan er een keer tussen zitten. Maar dit had nooit mogen gebeuren.” Zondag tegen SDO zint SJC op eerherstel.

Tweedeklasser FC Lisse pakte zondag de eerste overwinning. De geelblauwen wonnen thuis met 3-2 van RKDEO. De ploeg van Laurens van der Voort moet op bezoek bij BMT in Den Haag, dat afgelopen week met 2-1 won van Foreholte. Drie punten geeft de ploeg een plek in de subtop van de tweede klasse.

Competitiegenoot Foreholte verloor  zoals gezegd van BMT en heeft net zoals FC Lisse vier punten bemachtigd uit evenzoveel duels. Voor de Voorhouters geldt hetzelfde. Een overwinning betekent stijgen op de ranglijst. Maar tegen koploper VUC zal dit niet makkelijk worden. Zit een verrassing erin?

Vlekkeloos

Koploper van 3A, SV Hillegom, kent tot nog toe een vlekkeloze start van de competitie. De ploeg van Bas Naber staat stijf bovenaan met 12 punten uit 4 duels. Afgelopen zondag werd tegen Nicolaas Boys met 5-0 gewonnen. Zondag wacht de uitwedstrijd bij DOSR. Het elftal uit Roelofarendsveen sprokkelde vier punten bij elkaar. Met niets minder dan een zege zullen de Hillegommers tevreden zijn.

In dezelfde klasse leed Teylingen voor de tweede week op rij puntenverlies. Nu een 1-1 bij Almania. Wel is de ploeg van Laurens Mouter nog ongeslagen. Na twee gelijke spelen moet de ploeg winnen van Nicolaas Boys om in het spoor van Hillegom te blijven.

Van Nispen heeft zich mooi tussen de twee titelkandidaten gevestigd. Met negen punten uit vier duels kennen de mannen van René Ras een prima start. De Zilkers reizen richting Voorschoten om daar aan te treden tegen de zondagtak.  Na de monsterzege op promovendus ASC (7-1) moet ook tegen Voorschoten ’97 een overwinning erin zitten. Met vier punten bungelen de Voorschotenaars onderaan de ranglijst.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen