De afgelopen twee weken was het al een beetje schraalhans is keukenmeester op de zondag. Nu de Eerste en Tweede klasse begonnen zijn aan de winterslaap wordt het er natuurlijk niet veel beter op. Slechts twee wedstrijden op de rol dus, maar gelukkig zijn dat wel fraaie affiches. VVSB ontvangt thuis OJC Rosmalen en Teylingen en Van Nispen treffen elkaar op de Roodemolen.

,,Kennelijk moet die gifbeker echt helemaal leeg” verzuchtte VVSB-verdediger Jordy Zwart afgelopen zondag na de 2-1 nederlaag in Tiel. Drie dagen later bleek dat de laatste druppel inderdaad uit de beker was, want de teneergeslagenheid maakte plaats voor euforie in het nationale bekertoernooi. Het bereiken van de kwartfinale ten koste van Capelle werd groots gevierd. De vraag voor zondag is natuurlijk: is de champagne uit de benen? Coach van Wilfred van Leeuwen kent geen twijfels. ,,Wij hebben een volwassen groep die er zondag gewoon weer staat.” De coach verwacht wel dat het een pittige pot wordt. ,,Dat wordt weer een muur slechten” , zucht Van Leeuwen. ,,We moeten gewoon brengen wat we woensdag ook deden. Hopelijk kunnen we de lijn doortrekken en drie punten bijschrijven.”

Positief voor VVSB is dat het sinds woensdag weer weet wat scoren is. Daar had het in de afgelopen duels wat moeite mee, maar op Woudestein was het tot driemaal toe raak. In de seizoensouverture stond VVSB ook al tegenover Rosmalen. In Brabant werd het toen 1-0 voor de thuisploeg door een late treffer van Jaouad Chraou. De Rosmalenaren kunnen de punten goed gebruiken, nu zij nog maar twee ploegen onder zich weten. Voor VVSB is het zaak plek zeven niet teveel uit het oog te verliezen. Winnen zondag is dan eigenlijk een must. Dat zal niet gemakkelijk worden. Mocht het lukken heeft VVSB, na het bereiken van de kwartfinales van de KNVB-Beker, nog een primeur: het won namelijk nog nooit van Rosmalen.

Streekderby
Ook de Derde Klasse A wordt nog gevoetbald en de twee vertegenwoordigers uit de Bollenstreek treffen elkaar. Teylingen ontvangt Van Nispen. De Zilkers staan op een achtste plek, niet heel denderend, maar er ligt ook niemand wakker van. Weinig te verliezen dus tegen Teylingen, dat nog steeds gelooft in de eigen titelkansen. Of het moet de eer zijn die op het spel staat nadat eerder dit seizoen thuis werd verloren door een Sassenheimse treffer van Raymond Dolieslager. Teylingen probeert ondertussen met man en macht de druk op Meerburg te houden. De Zoeterwoudenaren hebben een imposant gat van zeven punten en harkten en passant de eerste periodetitel binnen. Voor beide teams dus genoeg op het spel om er een leuke wedstrijd van te maken voor de welverdiende winterstop.

Foto: Trudy van den Berg


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)