Er gebeurt van alles deze week rondom de clubs uit de Bollenstreek. Zoveel dat je bijna zou vergeten dat er zondag gewoon gevoetbald moet worden. VVSB gaat op bezoek in Groesbeek en met FC Lisse – Hillegom staat er een fraaie streekderby op het programma.

Na de spectaculaire midweekse bekerkraker tegen Rijnsburgse Boys moet de knop om bij VVSB en de focus weer op de competitie. Als ploegen als PSV en Ajax daar al duidelijk veel moeite mee hebben, lijkt dat nog een hele hele kluif te gaan worden. Tegenstander De Treffers uit Groesbeek kwam, gelukkig voor VVSB, midweeks ook in actie. Zij verloren afgetekend van Roda JC met 0-3.

SJC lijkt de weg naar boven gevonden te hebben. De afgelopen twee wedstrijden werden gewonnen en nu moet ook VELO aan de zegekar gebonden worden. Dat gaat echter nog geen eenvoudige klus worden. VELO staat er in de competitie ongeveer net zo voor als SJC en vorig jaar werd het in Wateringen 4-1 voor de gastheren. Geen eenvoudige wedstrijd dus voor de Noordwijkers.

Met FC LisseSV Hillegom staat er voor de tweede dag op rij een streekderby op de rol. En dat het wel eens een beladen middagje kan worden wijst de stand uit. FC Lisse zal zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen moeten winnen om aansluiting te houden met de subtop, terwijl Hillegom de punten juist hard nodig heeft om zich bovenin te handhaven. Het zal voor FC Lisse-speler Tibboel misschien een bijzondere wedstrijd worden. Hij groeide op in Hillegom, ging er naar school, maar speelde nooit voor de plaatselijke trots.

De wedstrijd Foreholte – Voorschoten ’97 zit deze week niet in onze toto maar als dat wel het geval was geweest, dan zouden er waarschijnlijk weinig tweetjes ingevuld zijn. Foreholte is namelijk de koploper in de Tweede Klasse C en wint zijn wedstrijden met betrekkelijke eenvoud. Voorschoten gaat het niet echt voor de wind. Wat de clubs gemeen hebben is dat er veel gescoord wordt in hun wedstrijden dus dat belooft spektakel!

Ondertussen krijgt Teylingen bezoek van Nicolaas Boys. De boys uit Nieuwveen staan stijf onderaan en verloren vorige week thuis van Van Nispen. Teylingen, derde na drie speelronden maar op punten gelijk met de nummers één en twee, lijkt dus weinig te vrezen te hebben. Toch is keeper Wessel Zonjee er niet gerust op: ,,Tegen ploegen die zich ingraven hebben we het altijd moeilijk. Het is hopen dat we snel een goal maken, dan heb ik er alle vertrouwen in.”

Van Nispen,tot slot, ontvangt ASC uit Oegstgeest. Vorige week werd dus, zoals hierboven reeds te lezen was, met enige moeite gewonnen van Nicolaas Boys. Precies een jaar geleden eindigde het treffen met ASC overigens in 7-1 en werd ook uit gewonnen met ruime cijfers: 4-1. Zou het kunnen dat ASC het tegenovergestelde blijkt te zijn van een angstgegner? We zullen zien.

Tekst: Stefan Rijnders

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)