Terwijl de zon steeds harder zijn best doet, maar de kou nog niet uit de lucht is, naderen de verschillende competities hun einde. De spanning loopt op en een flink aantal regioteams maakt nog kans om in de prijzen te vallen. Maar een foutje is zo gemaakt en misstappen worden steeds duurder.

Het gaat VVSB dezer dagen voor de wind. De club kreeg van alle kanten complimenten voor het bekeravontuur en mag zelfs naar de finale. Nee, de voetballers van FC Utrecht zijn niet massaal betrapt op het gebruik van meldonium; de Noordwijkerhouters zullen op uitnodiging van de KNVB als toeschouwers aanwezig zijn. Daarnaast werd WKE eerder al failliet verklaard en een andere concurrent voor de Tweede Divisie, UNA,  op de Boekhorst verslagen door een late goal van wie anders dan Maikey Parami.

Deze week neemt de topklasser het op tegen Hercules. De club uit Utrecht begon de competitie voortvarend maar zakte gaandeweg iets weg. Vorige week viel er eindelijk weer eens een driepunter te noteren: EVV werd met 1-0 verslagen. De Herculanen verloren eerder dit seizoen in Utrecht met 3-0 van VVSB. Serbony (tweemaal) en Stijn van der Slot waren toen de doelpuntenmakers.

Ondertussen pikte  SJC de draad weer op: vorige week werd concurrent DRL op een 3-1 nederlaag getrakteerd. IFC en Boshuizen lijken aan de horizon verdwenen, maar spelen dit weekend wel tegen elkaar. Daarbij krijgt SJC beide teams aan het einde van de competitie nog tegenover zich. Zondag neemt SJC het in Capelle aan den IJssel op tegen CVV Zwervers. Martijn Walter rekent op winst: ,,De volgende twee wedstrijden moeten we kunnen winnen [na Zwervers volgt degradatiekandidaat PFC, red.], maar daarna moeten we er echt tegenaan. Dan mogen we op bezoek bij koploper IFC. Daar moeten we het laten zien.’’

Titelrace
Fusieclub SV Hillegom is nog volop in de race om het kampioenschap, maar overtuigde niet tegen laagvlieger HVV (0-1). Thuis tegen Wilhelmus, dat Foreholte ruim klopte, zal het team van Bas Naber een tandje bij moeten zetten, wil het in de buurt van koploper Laakkwartier blijven. De Hagenezen spelen thuis tegen DOSR, ook geen gemakkelijke opgave. De koppositie gloort, dus een misstap kunnen de Hillegommers zich niet veroorloven.

De derde titelkandidaat uit de Tweede Klasse C, BMT, speelt zondag op de Elsgeest tegen Foreholte. De club uit de Residentiestad hervatte de competitie in januari nog met twee overwinningen, maar liet daarna driemaal op rij punten liggen. Marcel IJzendoorn ziet kansen voor Foreholte: ,,Ik zie het zeker wel zitten. Tegen Wilhelmus speelden we één zwakke helft, maar ik zag geen team dat er met de pet naar gooide. Vorig jaar wonnen we thuis ook met 3-2 van BMT, dus waarom zou dat nu niet weer kunnen?”

Voor FC Lisse staat een thuiswedstrijd op het programma en wel tegen Voorschoten ’97. De thuisploeg heeft na de knappe uitoverwinning bij VUC weer wat lucht. De Lissenaren staan elfde, vier punten voor Voorschoten. Die laatste ploeg verliest na de trainerswissel in de winterstop veel minder wedstrijden. Aan de andere kant lijken de Voorschotenaren nu een abonnement te hebben op gelijke spelen, want de laatste drie wedstrijden eindigden in een puntendeling. Voor Lisse zou een gelijkspel op zich niet ongunstig zijn, al zullen de mannen van Stephan Spruijt ongetwijfeld voor het volle pond gaan.

Eerherstel?
Derdeklasser Teylingen kreeg uit bij Meerburg een fikse duw en haakte af in de titelrace. Tegen degradatiekandidaat Bernardus zal het beter moeten, want Graaf Willem II/ VAC ligt op de loer om de derde plaats in te pikken. Die plek geeft recht op nacompetitie voor promotie en is dus zeker de moeite waard om voor te strijden. Eerder in het seizoen verzuimde Teylingen te winnen van Bernardus. Het was de doelman van de club uit Hazerswoude-Rijndijk die, in de 99e minuut, de gelijkmaker binnen volleerde.

Bij Van Nispen zei men in de winterstop: ,,Ons seizoen gaat niet uit als een nachtkaars.” Gezien de prestaties van de laatste weken lijkt dat inderdaad niet het geval. Het team klimt stilletjes op de ranglijst en heeft plek drie alweer in het vizier. Als de ploeg zondag thuis tegen Graaf Willem II/VAC weer drie punten bij kan schrijven, blijft Van Nispen serieus meedoen om een verlenging van het seizoen. Met een overwinning zou Van Nispen en passant streekgenoot Teylingen ook een groot plezier doen, al zal dat niet de belangrijkste motivatie van de Zilkers zijn.

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
SJC14.00Olympia Haarlem
Hillegom14.00DEM
Foreholteafg.Velsen
VVH/Velserbroek14.00Van Nispen (zon.)