Dit weekend wordt op de zondag nog een volledig programma afgedraaid, terwijl er volgend weekend vooral inhaalwedstrijden plaatsvinden. De meeste Bollenstreekteams spelen thuis, dus als de zon zo lekker waterig blijft schijnen is het een uitstekende gelegenheid om een wedstrijd te bezoeken. Keuze genoeg zoals gezegd. Een overzicht:

VVSB krijgt zondag bezoek van SWZ Boso Sneek. Een lange busreis dus voor de Friezen die we terugvinden op de veertiende plaats. Opvallend is dat het team makkelijk scoort, maar ze net zo makkelijk tegen krijgt. Zo verloor de ploeg met ruime cijfers van zowel Kon. HFC (2-7) als HSC ’21 (0-7), maar won het uit bij Magreb ’90 met 5-4.

VVSB zegevierde afgelopen weekend overtuigend bij Hercules. De ploeg uit Noordwijkerhout scoorde driemaal en hield zelf de nul. VVSB heeft na elf wedstrijden pas zes tegentreffers geïncasseerd. Zondag lijkt dan ook een uitgelezen mogelijkheid om het eigen publiek weer eens te trakteren op een overwinning. De laatste thuisoverwinning dateert van 6 september toen Kon. HFC met 2-1 werd verslagen.

Ups en downs
Voor SJC blijft het een seizoen van ups en downs. Vorige week was er een zeer teleurstellend gelijkspel bij nummer laatst GDA: in Den Haag werd het 1-1. Dit weekend komt IFC uit Hendrik-Ido-Ambacht op bezoek. Dat team verloor deze competitie nog niet en incasseerde in negen duels slechts vijf tegentreffers. Zelf scoorde het 27 keer, en daarmee heeft IFC de minst gepasseerde verdediging en de meest doeltreffende voorhoede. Dat het team tweede staat achter FC Boshuizen lijkt haast een vergissing van de statistiekjongens. Het is hoe dan ook een tegenstander van formaat voor SJC. Wellicht dat de ploeg van trainer Kees Zethof juist tegen een dergelijke tegenstander weer eens boven zichzelf uit kan stijgen!

SV Hillegom dendert rustig door in de Tweede Klasse C. Het staat tweede, een puntje achter het eveneens sterke BMT. Dan is de thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde DOSR een te nemen horde, maar laat er in Hillegom niet te licht gedacht worden over deze wedstrijd. De DOSR-formatie van trainer Thomas Duivenvoorden presteert heel behoorlijk en verdeelde tot nu toe winst, gelijkspel en verlies eerlijk over de negen gespeelde duels. Hillegom liet vorige week tegen Voorschoten ’97 zien op uiterst professionele wijze een wedstrijd te kunnen winnen. Weinig weggeven, genoeg creëren en afgetekend winnen.

ROAC is in Lisse de volgende tegenstander van de plaatselijke FC. Ook ROAC vergaarde net als DOSR twaalf punten. FC Lisse zelf moet ondertussen wel weer eens winnen om de onderste plaatsen niet nog dichterbij te zien komen. Dat moet het overigens doen zonder vice-aanvoerder Johan Prins. De KNVB schorste Prins voor maar liefst vijf duels, dus hem zien we eind januari pas terug.

Duits Foreholte
Gary Lineker zei ooit: ,,Football is a simple game. Twenty-two men chase a ball for 90 minutes and at the end, the Germans always win.” Over een paar jaar gaan historici erachter komen dat hij niet ‘Germans’ zei maar Foreholte, en dat iedereen hem verkeerd verstaan heeft. Foreholte won namelijk afgelopen zondag opnieuw door een bijzonder laat doelpunt. Als zoiets keer op keer blijft gebeuren is het natuurlijk geen toeval meer, maar een kwaliteit.

Kwaliteit zullen de Voorhouters zeker nodig hebben zondag, want het sterke Laakkwartier is in Den Haag de tegenstander. De Hagenezen staan vierde, op twee puntjes van Foreholte, en zullen dus gebrand zijn op een overwinning om zo de derde plek weer over te nemen. Gezien het trackrecord van Foreholte in Den Haag zal Marcel IJzendoorn tekenen voor een overwinning.

Winst vereist
De ploeg van Laurens Mouter, Teylingen, staat in 3A tweede achter een (voorlopig) ongenaakbaar Meerburg. Willen de Sassenheimers hun titelaspiraties in leven houden, dan moeten ze zondag winnen van middenmoter Stompwijk. Middenvelder Jaap Zwetsloot geeft op het eigen digitale thuis van Teylingen alvast aan er vertrouwen in te hebben: ,,Stompwijk draait best goed, vind ik. Ze hebben zes punten minder dan wij, maar wel met een wedstrijd minder gespeeld. 1-0 is genoeg zondag, maar ik denk dat het 3-0 wordt. Dirk, Sepehr en ik maken de doelpunten.”

En over Meerburg gesproken, dat team gaat op bezoek bij Van Nispen. De Zilkers kunnen streekgenoot Teylingen dus een groot plezier doen door de punten zondag in eigen huis te houden. Dat zal lastig worden, want Meerburg verloor pas één keer dit seizoen. Thuis werd met 5-2 verloren van Alphen, in wat verder een sterk seizoen is voor de Zoeterwoudenaars. Van Nispen kan zich dus opmaken voor een pittig potje. In de laatste drie duels werd maar één puntje gepakt, vorige week bij Graaf Willem II/VAC. Nog een reden dus om zondag te stunten!

Tekst: Stefan Rijnders

Foto: Jeannette Dijkstra


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)