Sinds twee weken weet SV Hillegom wat de glorie van kampioen worden met zich meebrengt. Van de overige zondagclubs kan alleen Foreholte zich nog op de hoogste trede van het erepodium scharen. 

VVSB had lang zicht op een eventueel kampioenschap. Maar de ploeg van Willfred van Leeuwen verslikte zich een aantal keer op rij en herpakte zich pas op paaszaterdag tegen ADO ’20 (5-0). VVSB staat nu derde met acht punten achterstand op koploper FC Lienden. Van een mislukt seizoen wil Van Leeuwen echter niet spreken: ,,Vooraf hebben we uitgesproken dat we in de top vijf wilden eindigen en een periode wilden pakken. Die periode is binnen en die top vijf-klassering gaat ook wel lukken. Dus hebben we gewoon een prima seizoen gehad.”

Zondag staat voor de Noordwijkerhouters een ploeg met een van de duidelijkste afkortingen van het amateurvoetbal op het programma. In Drenthe mag VVSB het opnemen tegen WKE (Woonwagen Kamp Emmen), de nummer zeven van de ranking. Eerder dit seizoen eindigde het onderonsje tussen beide teams in een 4-2 voor de thuisploeg.

SJC mag het thuis opnemen tegen De Foresters uit Heiloo. De Noordwijkers hopen op een vervangende periodetitel. Dit is de enige kans om het seizoen niet anoniem te laten eindigen. De kopposities zijn ver uit het zicht, terwijl van degradatiegevaar helemaal geen sprake is geweest dit seizoen.

Foreholte heeft van alle zondagclubs verreweg het spannendste vooruitzicht. Met VUC, TAC ’90 en Wilhelmus strijden de Voorhouters om het kampioenschap van de Tweede Klasse C. Koploper Wilhelmus komt dit weekend langs op de Elsgeest. Een overwinning zou een klein, maar waardevol gat kunnen slaan.

Competitie- en streekgenoot FC Lisse kan Foreholte een handje helpen. Titelkandidaat VUC mag zich vereren met een bezoek van de blauwgele formatie van Laurens van der Voort. In november verloor Lisse op Ter Specke ongelukkig van de Hagenaars door een doelpunt vlak voor tijd. Wellicht zullen er nog revanchegevoelens heersen bij de FC.

Lentezon

SV Hillegom werd twee weken geleden kampioen, in een ambiance die geen recht deed aan de kwaliteiten van de ploeg. Een overwinning in de lentezon zou nog meer glans geven aan het toch al fantastische seizoen van Hillegom. Bij Meerburg kan de ploeg van Bas Naber zich richten op de volgende doelstelling. Het maken van honderd doelpunten. De teller staat nu op 81, met nog vijf duels voor de boeg.

Hoewel het seizoen van Van Nispen lijkt te eindigen in mineur is er toch reden tot feest in De Zilk. De plaatselijke trots zal komende zondag de nieuwe accommodatie officieel openen Een overwinning kan extra cachet geven aan dit heugelijke feit. Het Oegsgeestse UDO is de tegenstander.

Het is dat Teylingen nog de nacompetitie voor de boeg heeft, anders dreigde het seizoen voor de Sassenheimers als een nachtkaars uit te gaan. De nummer twee van de competitie zakte na het veroveren van de tweede periodetitel en verslaan van SV Hillegom als een kaartenhuis in elkaar. Tegen de nummer voorlaatst Kickers ’69 moeten de schouders weer gerecht worden en zal de ploeg van Laurens Mouter zich moeten klaarstomen voor het seizoenstoetje.

Tekst: Matthijs Snepvangers

Foto: Jeannette Dijkstra

vanduynvandergeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)