De nacompetitie is als degradatiekandidaat een noodgreep om een neergang te voorkomen. Voor hoger genoteerde ploegen kan het een toetje zijn. SJC en FC Lisse en Van Nispen kunnen zich nog naast Teylingen en Foreholte scharen voor een leuke seizoensafsluiting. Voor Foreholte lonkt ook nog het kampioenschap. 

Trainer van SJC, Kees Zethof, rekende vorige week uit dat een vierde plaats in 1A genoeg moet zijn om deel te mogen nemen aan de nacompetitie. De achterstand op nummer vier Purmersteijn is nu één punt. Die marge zal waarschijnlijk niet deze competitieronde worden ingehaald. Purmersteijn speelt tegen hekkensluiter De Kennemers, terwijl SJC het in IJmuiden mag opnemen tegen nummer voorlaatst Stormvogels IJVV.

Dankzij knappe prestaties tegen ploegen uit de top vier van de competitie heeft FC Lisse zich gemeld in de strijd om de derde periode. De achterstand op koploper Delft bedraagt twee punten. Op Ter Specke komt middenmoter Schipluiden langs, een ploeg waar de eerste seizoenshelft van werd verloren. Lisse speelde vorige week gelijk tegen TAC ’90 (2-2) en won daarvoor bij VUC (0-3).

Doordat de concurrentie punten liet liggen en Foreholte een overwinning boekte, hebben de Voorhouters weer geloof in de titel gekregen. Foreholte kan opnieuw de grote winnaar van het weekend worden. De andere twee titelconcurrenten TAC ’90 en Wilhelmus spelen namelijk tegen elkaar. Trainer Marcel IJzendoorn wil in de komende twee thuiswedstrijden zes punten zien en daarna een spannende slotdag beleven. De eerste van die twee overwinningen moet de ploeg zondag boeken tegen GSC/ESDO.

Honderd goals

Het enige streven dat SV Hillegom deze competitie nog heeft is het maken van 100 doelpunten. Daar is het nog dertien goals van verwijderd. Tegen Van Nispen liep de productie een beetje spaak en noteerde de kampioen een zuinige 2-1 overwinning. Komende zondag mag de ploeg van Bas Naber uit naar SJZ, een ploeg waar de eerste competitiehelft vijf keer het net tegen werd gevonden (5-2).

Van Nispen verloor met kleine cijfers van Hillegom en samen met de overwinning op UDO lijkt het lek weer een beetje boven bij de Zilkers. Komende zondag komt DOSR op bezoek, bij een overwinning houdt Van Nispen zicht op de nacompetitie.

Teylingen bereidt zich voor op de nacompetitie en won zijn laatste twee wedstrijden. Zondag mag de ploeg op bezoek bij Meerburg. De heenwedstrijd werd door vijf goals van Dorus van der Voort met 5-3 gewonnen van de club uit Zoeterwoude. Bij een overwinning stellen de Sassenheimers de tweede plaats veilig.

Tekst: Matthijs Snepvangers

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)