Als de kalender eind april aanwijst, begint de spanning op te lopen in de competities. Wie wordt er kampioen? En wie moet vrezen voor degradatie. In de Derde Klasse van onze zondagteams luidt er maar één credo: elk punt is welkom.

Al is de situatie voor Warmunda nog niet heel kritiek. De ploeg van Alan Campfens staat tiende. Die plek geeft recht op directe handhaving in de Derde Klasse. Dat zou een prima prestaties zijn voor de ploeg die vorig jaar nog één na laatste werd. De Warmonders deden zelfs nog een tijdje goed mee in de middenmoot, maar na vier punten uit de laatste vijf wedstrijden is de ploeg toch weer wat gezakt in de ranglijst.

Daarbij hebben de blauw-witten ook nog eens de pech dat er spelers langdurig geblesseerd zijn of lijken. Zo viel Chafik Belmanoune uit tegen Van Nispen met een zware knieblessure en twijfelt hij zelfs aan het voortzetten van zijn voetballende carriere. Ook Brian van Noort viel afgelopen zondag uit, met naar het schijnt een flink enkelblessure. Warmunda neemt het zondag op tegen Kickers ’69, de nummer elf. En kan dus bij een overwinning goede zaken doen.


Datzelfde geldt logischerwijs voor Van Nispen (zon.). De ploeg van René Ras speelt de uitwedstrijd bij ASC in Oegstgeest en kan bij een overwinning nog meer afstand doen van de laatste plaats. Op die plek staat Bernardus. Beide ploegen hebben zeventien punten, maar daar had Van Nispen (zon.) wel drie duels minder voor nodig.

Bernardus verloor z’n laatste wedstrijd overigens dik. Tegen SJZ ging het met 8-0 onderuit. Daarmee is het doelsaldo van de ploeg uit Hazerswoude-Rijndijk ook een stuk slechter dan die van de Zilkers. Wint Van Nispen, dan helpt het Warmunda ook nog een handje. Het verschil tussen Warmunda en ASC bedraagt ook maar één punt. Het is – omdat het ook een inhaalduel betreft – het eerst onderlinge duel tussen de twee ploegen in deze competitie.

Foto Van Nispen: Trudy van den Berg
Foto Warmunda: Stefan Rijnders

Lees ook: ‘Belmanoune: ,,Misschien moet ik maar gaan keepen”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO