Vorige week werd op deze plek reeds vastgesteld dat de titelrace in de verschillende competities in de slotfase komt en dus steeds spannender wordt. Hillegom is een voorname kampioenskandidaat in de Tweede Klasse C, maar mag dan niet struikelen over nummer laatst GSC/ESDO. In de Derde Klasse A kan Van Nispen de titelrace extra spannend maken, maar daarvoor moet wel een enorme drempel genomen worden.  

Het wordt een lange reis ditmaal voor VVSB. Zaterdagavond is SWZ Boso Sneek op Friese bodem de tegenstander. Voor de mannen van Sint Bavo is het de derde keer dat ze op een zaterdag uitkomen in plaats van de vertrouwde zondag. De twee vorige wedstrijden waren toevallig allebei tegen WKE en zijn dus geschrapt. De Friese promovendus draait een moeizaam seizoen. De Sneker formatie staat 14e en de laatste overwinning was op 13 februari tegen, daar heb je ze weer, WKE. Voor de laatste overwinning die ook daadwerkelijk drie punten opleverde, moeten we terug naar 24 januari toen Magreb ’90 op visite kwam.

In de verschillende competities gaat het nu over de titelrace, maar daar wil Wilfred van Leeuwen nog even niks van weten. Toch presteert de ploeg uitstekend na de uitschakeling tegen Utrecht in de halve finale van de KNVB-beker en is zeker een kanshebber. Zeker nu VVSB ook minder goede wedstrijden begint te winnen, zoals vorige week het geval was tegen Hercules. De heenwedstrijd in Noordwijkerhout tegen Sneek werd in de slotfase beslist door een afstandsknal van Frans van Niel: 2-1.

Winning mood
SJC
blijft maar winnen. Ook de lastige uitwedstrijd vorige week tegen CVV Zwervers werd omgezet in een klinkende winstpartij: 1-3. Een aantal spelers kijkt in interviews al vooruit naar de serie wedstrijden met onder andere IFC en FC Boshuizen. In overmoed schuilt natuurlijk een groot gevaar, dus eerst dit weekend maar eens afrekenen met PFC, de nummer elf van de ranglijst.

Voor SV Hillegom een potje in Den Haag deze week. GSC/ESDO is de tegenstander en die wedstrijd moet drie punten kunnen opleveren. De Hagenezen lijken het na de winterstop wel te geloven. Ze pakten één schamel puntje, uit tegen FC Lisse. Thuis won Hillegom al overtuigend van GSC/ESDO, het werd op De Zanderij 5-0. Voor een voorbeschouwing op die wedstrijd met verdediger Maurice van der Neut klik hier.

Hoge Nood
Het water staat FC Lisse tot de lippen bleek deze week. Het is daarom van het grootste belang dat de ploeg punten gaat pakken om niet ook nog in extra promotie/degradatie-duels verzeild te raken. Tegenstander Wilhelmus staat maar twee punten voor op Lisse maar wel vijf plaatsen hoger (6e om 11e). Voor trainer Stephan Spruijt wordt het weer een beetje puzzelen, want hij mist zowel Patrick Schaap als Rob Vermeulen. Vorige week toonde Lisse al karakter door terug te komen uit geslagen positie (0-2 achter) tegen Voorschoten ’97. Daarmee haalde het team zijn vijfde punt in drie wedstrijden. Hopen voor iedereen die Lisse een warm hart toedraagt dat daar zondag nog drie punten aan toegevoegd kunnen worden.

Bij Foreholte wil het niet echt meer vlotten. Tegen BMT (0-3) ging het een helft goed, maar in de tweede helft werden de doelpunten wel heel makkelijk weggegeven. Tegen RKDEO zou een positief resultaat dan ook welkom zijn, al is dat op het Nootdorpse kunstgras zeker geen vanzelfsprekendheid. Thuis wint Foreholte vaak wel van RKDEO, dit seizoen door een zeer late treffer van Joost van Dam, maar in uitwedstrijden tegen de ploeg uit Nootdorp geldt het omgekeerde.

Opnieuw een helpende hand
Derdeklasser Teylingen herstelde zich vorige week tegen Bernardus keurig van het ‘tikkie’ tegen Meerburg. De Sassenheimers kregen en passant hulp toegereikt van de streekgenoten uit De Zilk die wonnen van Graaf Willem II/VAC. Daarmee nestelde Teylingen zich een stuk steviger op plaats drie. Omdat Alphen verrassend onderuit ging bij MMO is trouwens ook plaats twee weer een reële mogelijkheid. Zondag uit winnen bij Stompwijk zou de druk op de nummers een en twee op de ketel houden.

Van Nispen reikte vorige week de helpende hand aan Teylingen, zoals hierboven beschreven, en kan dat deze week nogmaals doen wanneer het op bezoek gaat bij Meerburg. Weten de Zilkers te stunten, dan brengen ze de spanning weer terug in de top en blijven ze zelf heel nadrukkelijk meedoen om de tweede en tevens laatste periodetitel. De knappe overwinning op Graaf Willem II/VAC past in ieder geval in de sterke reeks die Van Nispen momenteel aan het neerzetten is. De vraag is of het fysiek en mentaal ijzersterke Meerburg op eigen terrein te pakken is.

Foto: Peer Compeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer