Geen wedstrijd voor SJC dit weekend, aangezien beoogd tegenstander SVDPW zijn selectie-elftallen terugtrok uit de competitie. Alle andere zondagteams uit de Bollenstreek komen wel gewoon in actie.

Bij VVSB zal het toch onderhand wel gaan kriebelen. Woensdag is de kwartfinale in het nationale bekertoernooi, maar eerst moet er zondag nog ‘gewoon’ gespeeld worden voor de competitie en wel de lastige uitwedstrijd tegen Magreb ‘90. Dan is er toch altijd het risico dat de spelers met hun hoofd al bij woensdag zijn. Aan de andere kant gaf Wilfred van Leeuwen in het verleden al meermaals aan te beschikken over een volwassen spelersgroep. Zo werd na de bekerzege op Capelle een paar dagen later met 3-0 van Rosmalen gewonnen.

De wedstrijd tegen Magreb in Noordwijkerhout eerder dit seizoen (1-1) werd ontsierd door commotie naderhand. Voorzitter El Houati was boos omdat het bestuur van de Utrechtse club om legitimatie was gevraagd. Volgens collega-preses Arjan Broekhof stond VVSB in zijn recht. De kans dat de voorzitter van Magreb aanwezig is zondag, is overigens klein. Hij werd op trainingskamp in Turkije gearresteerd en zit voor zover bekend nog vast en in alle beperkingen.

Zonder Beentjes
Foreholte treedt zondag aan tegen DOSR. De ploeg van de sympathieke trainer Thomas Duivenvoorden komt op bezoek. Onder leiding van de Noordwijkerhouter heeft promovendus DOSR zich stevig genesteld in de brede middenmoot. En wat heet: de ploeg heeft minder verliespunten dan nummer vijf Wilhelmus. Eerder dit seizoen werd het in Roelofarendsveen 1-3 voor het team van Marcel IJzendoorn dankzij een hattrick van Sam Lemmers. Het is al weer even geleden dat DOSR won op de Elsgeest, dus de gasten zullen gebrand zijn op een goed resultaat.

Bij SV Hillegom rommelde het deze week. Sluimerende irritaties kwamen aan de oppervlakte en Ruben Beentjes besloot op te stappen. De vraag is in hoeverre dat incident doorwerkt in de wedstrijd van zondag, uit bij Delft. Vorige week had de ploeg van Bas Naber het ook al lastig tegen ROAC. Toen was het uitgerekend Beentjes die, diep in blessuretijd, vanaf de penaltystip de zege veiligstelde. Het wordt hoe dan ook een interessante middag in Delft.

FC Lisse neem het in eigen huis op tegen GSC/Esdo. De Haagse club komt de laatste tijd met enige regelmaat negatief in het nieuws. Zo kreeg de ploeg dit seizoen een straf opgelegd van de KNVB: vier punten in mindering. Mede door die sanctie staat de ploeg stijf onderaan en lijkt degradatie halverwege het seizoen al bijna onafwendbaar. Toch blijft het een lastige tegenstander die heel goed kan voetballen. Veel bewegelijke dribbelaars en een beer van een spits die uit alle hoeken en standen de bal op doel mikt. Oppassen dus voor Spruijt en co en proberen om de drie punten op Ter Specke te houden.

‘Geen makkies’
Op deze plek werd Teylingen vorige week gewaarschuwd voor overmoed en onderschatting. Desalniettemin ging de ploeg met 1-0 onderuit tegen Nicolaas Boys. ,,Schijnbaar zijn er geen ‘makkies’ in deze Mickey Mouse-competitie”, verzuchtte Dirk Zwetsloot na afloop. En zo is het natuurlijk maar net. Dat tegenstander ASC elfde staat en vorig seizoen met 9-1 werd opgerold zegt helemaal niks. Wat wel iets zegt, is dat de ploeg uit Oegstgeest vorige week met 4-1 uithaalde tegen Van Nispen.

Van Nispen kreeg vorige week dus een domper te verwerken. En de tegenstander van zondag liegt er ook niet om. SJZ staat namelijk vijfde en heeft alleen de nummers één en twee van de ranglijst uit het oog verloren. Eerder dit seizoen was SJZ al met 3-1 te sterk in Zoeterwoude. Max Oostenrijk tekende toen voor de enige Zilkse treffer.

Foto: Trudy van den Berg


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen