Zowel VVSB als Foreholte heeft nog een kleine kans op een kampioenschap. In beide competities worden bovenin de laatste weken veel punten verspeeld. Het devies voor beide clubs is alles winnen en hopen op mindere prestaties van de concurrenten. 

Omdat VVSB de laatste twee wedstrijden won, is er nog een marginale kans op een kampioenschap. Met nog drie wedstrijden te spelen heeft lijstaanvoerder FC Lienden vijf punten meer dan de Noordwijkerhouters. Ook UNA uit Veldhoven doet nog mee in de titelrace, de Brabanders hebben drie punten meer dan de paarsgelen.

Komende zondag staat Hercules uit Utrecht op het programma, een ploeg die vecht tegen nacompetitie. In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen werd in de Domstad een punt gehaald. Stijn van der Slot zorgde met een doelpunt ver in blessuretijd ervoor dat VVSB niet met lege handen naar de Bollenstreek ging.

Gelukkig een uitwedstrijd

SJC treft komend weekend een ploeg die in een serieuze vormcrisis steekt. Tegenstander De Kennemers heeft in 2015 nog geen wedstrijd gewonnen. De oud-club van Rafael van der Vaart ging afgelopen februari nog onderuit in Noordwijk. SJC won toen met 4-1. Kees Zethof zal blij zijn dat SJC uit speelt. De coach was vorige week woedend over de staat van het hoofdveld op de Lageweg.

Tweedeklasser Foreholte liet het afweten in de topper tegen Wilhelmus. Volgens coach Marcel IJzendoorn acteerde zijn ploeg ‘lamlendig sloom en traag’. Met nog vier wedstrijden te spelen en een achterstand van vier punten op de koppositie is een seizoensafsluiter in de vorm van een schaal nog altijd mogelijk, zeker omdat Wilhelmus nog een zwaar programma heeft. Komende zondag dient Foreholte het tegen degradatie vechtende Den Hoorn te verslaan.

Competitiegenoot FC Lisse verbaasde vorige week vriend en vijand met een klinkende overwinning op kampioenskandidaat VUC. Of dit een eendagsvlieg was, of dat er aan het einde van het seizoen meer verassingen in het vat zitten, moet komende zondag uitwijzen. Kampioenskandidaat TAC ’90 komt dan op bezoek op Ter Specke. Die ploeg werd in de heenwedstrijd overigens ook al verslagen door Lisse, dat hoopt op de derde periode.

Machtsvertoon

Kampioen van 3A, SV Hillegom, legt met een groots machtsvertoon deze competitie alle tegenstanders op de pijnbank. Alleen als er een regiogenoot op het programma staat, wil het nog wel eens moeizaam gaan bij de kampioen. Zo werd er tegen Teylingen thuis met 3-1 gewonnen en ging de ploeg van Bas Naber op De Roodemolen met 3-2 onderuit. Ook tegen Van Nispen had de ploeg het moeilijk in het eerste treffen. Een moeizame 1-0 overwinning was het resultaat.

Op De Zanderij mag Van Nispen proberen om voor een stuntje te zorgen. Vorige week werd UDO met 5-2 verslagen en proefden de Zilkers eindelijk weer eens het zoet van een overwinning. Met een zege op Hillegom zal de slecht verlopende tweede seizoenshelft weer wat glans krijgen. De derby is een aparte voorbeschouwing reeds aan bod gekomen. Klik daarvoor hier.

Uit de 4-0 overwinning bij Kickers ’69 putte Teylingen weer wat zelfvertrouwen. Volgens Mark van der Vlugt was aan de overwinning te zien dat er in de nacompetitie rekening moest worden gehouden met de Sassenheimers. Tegen middenmoter MMO kan de ploeg van Laurens Mouter het vertrouwen nog meer vergroten.

Tekst: Matthijs Snepvangers

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)