SJC is kampioen, Warmunda is veilig en Hillegom zo goed als zeker van de nacompetitie. Met nog twee speelrondes te gaan, is er al een aantal beslissingen gevallen. Echter spelen Foreholte, Teylingen en Van Nispen nog voor handhaving en promotie. Is het seizoen al klaar? 

We beginnen in de Hoofdklasse. SJC kroonde zich vorige week in Assen tegen Achilles 1984 tot kampioen. Een hoogtepunt in de geschiedenis van de Noordwijkers. De ploeg van Sjaak Polak speelt volgend seizoen in de Derde Divisie zondag en kan in stijl afsluiten in de Hoofdklasse. Komende zondag nemen de zwart-witten het in Rotterdam op tegen Leonidas.

Eerder dit seizoen op De Lageweg eindigde het duel in een doelpuntloos gelijkspel. Echter was dit punt toen genoeg voor de eerste periodetitel voor de Noordwijkers. Die periode zal door het kampioenschap vervallen en worden weggegeven aan een andere ploeg. Ondanks dat SJC al kampioen is, blijft dit duel een fraai affiche. Leonidas staat namelijk op de derde plek.

In de Eerste Klasse lijkt het voor Hillegom al beslist. De ploeg van Arend Jan Kranenburg verloor vorige week bij concurrent Velsen met 2-1. Doordat AGB won, is het gat tussen de twee ploegen zes punten. Daarnaast hebben de Hillegommers een veel minder doelsaldo. De blauw-witten hebben een wonder nodig om de nacompetitie te ontlopen.

Kranenburg en zijn mannen nemen het komende zondag op tegen AFC’ 34. Eerder dit seizoen eindigde het duel in 1-1 gelijkspel. Mitchell van der Paard tekende voor de Hillegomse treffer. Vorig seizoen was het duel tussen de twee op De Zanderij eentje om snel te vergeten. De wedstrijd werd ontsierd door een incident na afloop. De arbiter kreeg het na het laatste fluitsignaal flink te verduren en daardoor moest Hillegom een wedstrijd zonder publiek spelen.

In de Tweede Klasse staan er voor Teylingen en Foreholte cruciale wedstrijden op het programma. Eerstgenoemde zal thuis moeten afrekenen met koploper VUC als het uitzicht wil houden op de derde periode. De ploeg uit Den Haag won vorige week overtuigend met 5-0 in eigen huis van Foreholte. De ploeg van Marc van Wonderen verloor op bezoek bij TAC’ 90 met 6-2. Eerder dit seizoen verloor Teylingen met 4-0 van VUC.

Foreholte neemt het dit weekend in eigen huis op tegen DOSR. De ploeg van Marcel IJzendoorn staat sinds vorige week op een nacompetitieplek, omdat concurrent Laakkwartier won. De Voorhouters kunnen weinig hoop putten uit de vorige ontmoeting tegen DOSR. In Roelofarendsveen werd het 3-1 voor de thuisploeg.

In de Derde Klasse is het seizoen zo goed als over voor Warmunda. De Warmonders zijn veilig en kunnen niet veel hoger op de ranglijst terecht komen. Dit weekend neemt de ploeg van Alan Campfens het op tegen SV WVC.  Eerder dit seizoen verloren de mannen van Campfens in eigen huis met 1-3 van de ploeg uit Roelofarendsveen.

Van Nispen kan zichzelf dit weekend definitief veilig spelen. In De Zilk neemt de ploeg van René Ras het op tegen ASC. De Zilkers speelden een aantal weken geleden nog tegen de Oegstgeesters in verband met een aantal afgelastingen in de eerste seizoenshelft. De ploeg van Ras speelde in Oegstgeest met 0-0 gelijk. Bij een eventuele overwinning van de ploeg uit De Zilk en een verliespartij van concurrent Bernardus is Van Nispen veilig. Dan is het gat vijf punten met nog één wedstrijd te gaan.

Foto: Dirk van de Reep

Lees ook: ‘Tweede en Derde Divisie: op het tandvlees’ 
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)