Vorige week werd er afgetrapt bij alle zondagcompetities, met uitzondering van de Topklasse. Zoals wel vaker het geval is met voetbal waren er weer de nodige verrassingen. Ploegen met een prima voorbereiding stelden teleur en vice versa. Nu is het de vraag, wie trekt de goede lijn door en bij wie wordt de valse start gecorrigeerd?

Zo liet VVSB vorige week een ander gezicht zien dan in de eerste twee wedstrijden van het seizoen. Vol passie en strijd werd Koninklijke HFC verslagen met 2-1. De komende tegenstander HBS sprokkelde vier punten in de eerste twee wedstrijden en zal thuis maar wat graag willen winnen. Vorig jaar was deze wedstrijd een waar spektakelstuk. VVSB won toen met 3-4.

Voor het eerste van SJC is het zaak de draad weer op te pakken na de trieste gebeurtenissen van afgelopen week. Jeugdlid Sieb Went kwam te overlijden. SJC gaat op bezoek bij het Haagse TAC ’90. Net als SJC verloor TAC zijn eerste wedstrijd, uit bij PFC. SJC leek in de tweede helft tegen Boshuizen de boel al weer een heel eind op de rails te hebben. Zaak dus om op die voet verder te gaan.

Topper
Coach IJzendoorn van Foreholte sprak ondanks de overwinning afgelopen weekend bij HVV van ‘een armoedige potje’. Nu mogen ze in eigen huis tegen het Haagse VUC laten zien dat ze beter kunnen. Vorig seizoen was het verschil tussen beide ploegen minimaal en ook nu wordt verwacht dat de teams elkaar nauwelijks iets zullen ontlopen. VUC wil in ieder geval graag voetballen en heeft bij monde van coach Moen al laten weten graag een niveautje hoger te willen spelen. Kortom: het gaat een spannend middagje worden in Voorhout zondag.

FC Lisse begon vorige week thuis met een gelijkspel in een uitwedstrijd. Volgt u het nog? FC Lisse zondag speelde in Delft de thuiswedstrijd bij de tegenstander omdat er op het eigen Ter Specke een golftoernooi werd gehouden. Nu moeten de Lissenaren naar promovendus Laakkwartier. Die ploeg speelde vorig weekeinde met 0-0 gelijk tegen Hillegom, dat het grootste gedeelte van de wedstrijd met tien man speelde. Er liggen dus zeker kansen voor Lisse.

Voor SV Hillegom staat een uitwedstrijd in Rijpwetering op het programma. ROAC is de tegenstander en daar ziet men Hillegom als voorname titelkandidaat. Een zware pot wordt verwacht en de borst is dus reeds natgemaakt. Afwachten of de Hillegommers zondag die status waar kunnen maken.

Titelambities
Ook bij Teylingen heeft men uitgesproken voor de titel te willen gaan. Vorige week werd uit bij FC Rijnland de eerste horde weliswaar genomen, maar overtuigd was het allerminst. Tegenstander WVC maakte spreekwoordelijk gehakt van Van Nispen. Tegen Teylingen zal blijken of zij nu zo goed waren of Van Nispen zo slecht.

Van Nispen gaf afgelopen weekend dus niet thuis. Coach Ras was na afloop niet mild voor zijn mannen en die zullen, naar men mag hopen, gebrand zijn op eerherstel. UDO uit Oegstgeest zou daar wel eens een perfecte tegenstander voor kunnen zijn. Zij raakten vorig seizoen veel spelers kwijt en treden dit seizoen zodoende aan met een piepjonge selectie. Die jonge jongens gaven afgelopen zondag wel goed weerstand aan titelkandidaat Meerburg. Er werd slechts met 1-2 verloren.

Tekst: Stefan Rijnders

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)