Een vol programma deze zondag, maar wie een team wil aanmoedigen heeft weinig keuze dichtbij huis. Alleen VVSB en SJC werken een thuisduel af, alle andere zondagteams spelen op verplaatsing. Wilt u toch naar andere wedstrijd en heeft u geen bezwaar tegen een gezellig eindje fietsen? Dan is de kraker Meerburg tegen Teylingen in de Derde Klasse A de absolute aanrader.

VVSB neemt het op de eigen Boekhorst op tegen UNA. Dan gaat het dus weer over die zoektocht naar de heilige graal: een plek bij de eerste zeven. Nu was het al een behoorlijke opsteker voor de ploeg dat WKE failliet ging– de een zijn dood is de ander zijn brood. VVSB verloor vorige week nog met 4-2 in Emmen en dat blijkt achteraf de laatste wedstrijd te zijn geweest van WKE. En zo schreven de paarsgelen dus tweemaal in één week geschiedenis. VVSB vestigde ook de aandacht op zich met het historische bekeravontuur, dat woensdag bij FC Utrecht (3-0) eervol strandde.

Tegenstander UNA bezet plaats zes en is dus een directe concurrent. De Brabanders verslaan zou een grote stap in de goede richting zijn. Er is geen enkele reden waarom VVSB daarna niet verder omhoog zou kunnen kijken. Koploper Kon. HFC heeft, met een wedstrijd meer gespeeld, zes punten meer dan de Noordwijkerhouters. Het staat dus allemaal ontzettend dicht bij elkaar en het belooft een ongelofelijk spannend slot van de competitie te worden. De wedstrijd eerder dit seizoen, op Brabantse bodem, eindigde in 0-0. De laatste twee duels tegen UNA op de Boekhorst werden echter met ruime cijfers gewonnen (5-1 en 3-0).

Het andere thuisspelende Bollenstreek-team is SJC. De Noordwijkers nemen het op tegen DRL, dat in juni ten koste van Foreholte promoveerde. De Rotterdammers behaalden tot nu toe exact één punt minder dan SJC en zijn dus een op papier gelijkwaardige tegenstander. Dat bleek ook wel uit de heenwedstrijd eerder dit seizoen: in Rotterdam werd het 1-1.

Titelrace
De onstuitbare kracht die SV Hillegom heet maakte thuis tegen VUC een zeldzame misstap. Het werd 1-1, en dat was extra jammer omdat koploper BMT tegen DOSR ook niet verder kwam dan een gelijkspel. Bovendien greep Hillegom daardoor naast de tweede periode. Desalniettemin blijft het ongemeen spannend bovenin, en de ploeg van Bas Naber heeft nog alle kans om aan het eind van het seizoen met de schaal te staan. Tegenstander HVV staat voorlaatste en diens laatste overwinning dateert alweer van 1 november toen in eigen huis gewonnen werd van VUC. Twee weken geleden pikte het team nog wel een puntje mee uit de Bollenstreek toen bij FC Lisse gelijkgespeeld werd (0-0).

Sportpark Westvlietweg is het decor van Wilhelmus tegen Foreholte. Marcel IJzendoorn zal tot zijn genoegen hebben gezien dat zijn ploeg de vorige wedstrijd tegen GSC/ESDO weer eens in staat was de nul te houden. Dat de voorhoede er tegelijkertijd vier inschoot mag onderhand geen verrassing meer heten. Na de winterstop scoorden de Voorhouters al tienmaal in vier wedstrijden. Alleen tijdens de off-day tegen DOSR (0-4) werd het net niet gevonden. Tegenstander Wilhelmus staat met een achtste plek in de middenmoot. Eerder dit seizoen hield het Foreholte op de eigen Elsgeest op 1-1.

VUC ontvangt FC Lisse. Voor de Lissenaren zal het de rest van de competitie wel punten sprokkelen blijven. De vorige speelronde behaalde de ploeg er nog eentje tegen HVV, onder meteorologisch zeer zware omstandigheden. VUC maakt deel uit van een de brede middenmoot die loopt van Delft (net als VUC 21 punten) tot aan, met een beetje goede wil, FC Lisse (17 punten). Zo groot zijn de verschillen in 2C niet en met drie punten in the pocket ziet de wereld er ineens weer heel anders uit.

Kraker
De absolute topper is natuurlijk koploper Meerburg tegen belager Teylingen. Er lijken na de winterstop wat barstjes te komen in het bolwerk dat Meerburg heet. De voorsprong van de koploper op Teylingen is inmiddels teruggelopen tot vier punten en Teylingen kan dus bij winst op slechts één punt komen van de club uit Zoeterwoude. Lees hier de uitgebreide voorbeschouwing met Teylingen-aanvaller Sepehr Safi en ex-Teylingen-speler en huidig Meerburg-middenvelder Ramon Weijers.

Ook Van Nispen speelt een uitwedstrijd zondag, en wel bij Stompwijk. De Zilkers zitten na de winterstop in een uitstekende flow. Er mag stiekem een klein beetje omhoog gekeken worden richting plek vier en ook in de strijd om de tweede en tevens laatste periode doet men nog volop mee. Stompwijk lijkt al een heel eind klaar. De ploeg staat negende en zal niet degraderen, terwijl er in opwaartse zin ook weinig te winnen lijkt. Maar een ploeg die vrijuit kan voetballen, moet natuurlijk nooit onderschat worden!

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)