Half juni en het moment waarvan je wist dat het ging komen is dan daadwerkelijk daar. De allerlaatste speelronde van dit seizoen. De eerste Districtsbekerwedstrijden van augustus lijken alweer een eeuwigheid geleden. Zondag staan er echter andere, grotere belangen op het spel. Liefst drie ploegen maken kans om te promoveren. En ze hebben uitstekende papieren om dat te bewerkstelligen.

Rohda Raalte – SJC

Voor SJC is het haast jammer dat het seizoen er bijna op zit, want de ploeg is niet te stuiten. Na Nieuwerkerk is Rohda Raalte nu de tweede hoofdklasser die SJC treft in de nacompetitie en na de heenwedstrijd staat het 3-0 in Noordwijks voordeel. Het moet dus gek lopen wil SJC de champagne niet mogen ontkurken, maar laat het nu net de charme van voetbal zijn dat er wel eens gekkere dingen gebeurd zijn. Of zoals trainer Kees Zethof het zei: ,,Aan die hele zegereeks heb je niks als je er zondag met 6-0 afgaat.” En zo is het natuurlijk maar net.

SJC zal het in ieder geval moeten stellen zonder Dandy Steenvoorden. De vleugelaanvaller scheurde een enkelband in en moet dus verstek laten gaan. Verder kan Zethof beschikken over een fitte en gemotiveerde selectie. Mocht het SJC lukken om zich te plaatsen voor de Hoofdklasse is dat een prestatie met een historische lading. Nooit eerder speelden de Noordwijkers zo hoog. Overigens zou het ook betekenen dat SJC op hetzelfde niveau acteert als dorpsgenoot Noordwijk.

Hillegom – TOGB

Voor SV Hillegom een ander soort finale zondag. Ook hier gaat het natuurlijk om promotie, maar dan gegoten in een directe confrontatie op neutraal terrein. Als er na negentig minuten geen winnaar is, wordt er verlengd. Staat het dan nog gelijk, dan volgen er strafschoppen. Alphense Boys is de locatie, kunstgras de ondergrond en daar houden de Hillegommers wel van.

Twijfelgeval bij de Hillegommers is Tim Maitan. De middenvelder kampt met kuitklachten door overbelasting. Mogelijk maken ook de al langer geblesseerden Aidan Ryan en Danny van den Berg nog speelminuten. Voor trainer Bas Naber is het overigens zijn laatste duel op de bank bij SV Hillegom. Een voorbeschouwing met hem en spits Nick van Staveren lees je hier.

SV Hillegom/Foreholte

TOGB is geen bekende tegenstander in de Bollenstreek, al speelde de ploeg jaren geleden een aantal seizoenen tegen SJC. Bovendien kruiste de formatie uit Berkel en Rodenrijs onlangs de degens met een club uit de regio. De tweedeklasser reikte namelijk tot de kwartfinale van de Districtsbeker en trof daarin de latere winnaar Noordwijk. In Noordwijk nam TOGB brutaal de leiding en zegevierde de gastheer uiteindelijk nipt met 2-1. Vorige week won een wervelend TOGB met liefst 6-2 van Kocatepe-Anadolu. De ploeg moest met vier doelpunten verschil winnen om zich van de Rotterdammers te ontdoen en slaagde daar wonderwel in. Hillegom rekende over twee duels vrij eenvoudig af met RVC ’33.

Teylingen – FC Lisse

Een gelijkspelletje is wat Teylingen nodig heeft om promotie naar de Tweede Klasse af te dwingen. Het kan bijna niet meer mis gaan of de zondagtak FC Lisse moet roet in het eten willen gooien. Enige externe motivatie om dat te doen lijkt er niet voor de Lissenaren die hun allerlaatste wedstrijd spelen. Zelfs de sportieve plicht is er niet, nu poulegenoot Den Hoorn al zeker is van promotie.

Maar niemand wil van tevoren spreken over een salonremise. Al zal het, wanneer het een kwartier voor tijd gelijk staat, geen spannende slotfase meer worden. De ingrediënten voor een geslaagde zondagmiddag lijken alom aanwezig: een waardig afscheid van Lisse Zondag, promotie voor Teylingen en na afloop een ijskoude rakker in de kantine.

Foto boven: Johanna Wever
Foto onder: Dirk van de Reep


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)