TEC en VVSB, twee ploegen die nog wachten op hun eerste overwinning van het seizoen. Of, wachten… De competitie is pas één ronde ver. Voor SJC begint zondag pas echt de Hoofdklasse. Na een leuk tussendoortje tegen ADO Den Haag wordt er nu gespeeld om de punten.

In Tiel staat zondagmiddag het duel tussen TEC en VVSB op het programma. De thuisploeg verloor vorige week met 4-0 van Katwijk. Of de Tielse Eendracht Combinatie daar wanhopig van is geworden zullen we nooit weten, maar het trok deze week wel gelijk een nieuwe speler aan: Kemy Augustien. De linkspoot trainde overigens al enkele weken mee in Tiel.

Fecunda
De 31-jarige voetballer kwam over van Global Cebu FC (Filipijnen), maar is vooral bekend als ex-voetballer van Swansea City, Willem II en AZ. VVSB verloor vorige week met 1-3 van De Dijk. Na negentig minuten stonden de Noordwijkerhouters nog met 1-0 voor. Daarna ging het volledig mis. Vorig jaar kende TEC een slechte eerste seizoenshelft. VVSB won in december 2016 met 0-6 in Tiel.

VVSB heeft overigens een recordhouder in de ploeg lopen. Rechtsback Richelo Fecunda is de enige speler die nog geen minuut miste in de vorig jaar ingevoerde Tweede Divisie.

‘Bij de ploeg uit Leidschendam loopt nog een oude bekende rond: Mitchell Beijersbergen.’

Bij SJC zit Sjaak Polak voor het eerst op de bank als hoofdtrainer van de Noordwijkers. De oud-prof kwam deze zomer over van GDA uit Den Haag. Polak volgt succestrainer Kees Zethof op. Die vertrok naar vv Noordwijk.

SJC opent de Hoofdklasse thuis tegen RKAVV. Bij de ploeg uit Leidschendam loopt nog een oude bekende rond: Mitchell Beijersbergen. De middenvelder speelde een aantal seizoen voor Noordwijk en FC Rijnvogels. Na de oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag (2-0 verlies) is het voor SJC de eerste wedstrijd dat het om de punten gaat.

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom