Voor alle zondagteams uit de Bollenstreek, met uitzondering van VVSB, is het dit weekend eindelijk zover; de aftrap van het nieuwe seizoen. We zetten hieronder de wedstrijden nog eens op een rijtje en laten ons licht schijnen over datgene wat er te gebeuren staat.

Topklasser VVSB heeft, na de winst tegen HSC ’21 in de openingswedstrijd en de verliespartij uit bij Rosmalen, drie punten uit twee duels en zal zondag tegen Koninklijke HFC zeker drie punten aan dat conto toe willen voegen. Ook de tegenstander zal echter gebrand zijn op een resultaat aangezien het pas één punt sprokkelde in de eerste twee duels. De Noordwijkerhouters zullen de wedstrijd van vorig jaar nog niet zijn vergeten. Toen stonden ze thuis met nog tien minuten op de klok met 2-0 voor. Die wedstrijd eindigde uiteindelijk in 2-2.

Voor SJC begint het seizoen met een thuiswedstrijd. Oud-hoofdtrainer van SJC, Stefan Roodakkers, komt met het Leidse Boshuizen op visite. SJC kan enig vertrouwen putten uit de bekerwedstrijd tegen de ‘buurman’ VV Noordwijk. Hoewel de ploeg van Kees Zethof met 1-4 verloor, maakte het een prima indruk en deed het grote delen van de wedstrijd niet onder voor de Hoofdklasser. Dat gevoel kan worden meegenomen naar de wedstrijd tegen Boshuizen. Een fraaie streekderby dus zondag om 14.00 uur aan de Lageweg.

Lastige klus?
VV Foreholte
begint met een uitwedstrijd tegen HVV. Het belooft een lastige klus te worden voor de ploeg van trainer Marcel IJzendoorn, die mede door blessures, waarschijnlijk een vijftal jongens moet missen. Tegenstander HVV heeft in aanloop naar dit seizoen veel nieuwe jeugdspelers ingepast en daarmee wisselende resultaten behaald. Het dus is dus afwachten hoe die ploeg voor de dag gaat komen.

FC Lisse start zondag op papier met een thuiswedstrijd tegen Delft. In de praktijk wordt deze wedstrijd echter afgewerkt in Delft omdat er op sportpark Ter Specke een golftoernooi aan de gang is. De ploeg van coach Spruijt begint zodoende met drie uitwedstrijden op rij en moet oppassen voor een valse start aan de competitie.

In de Districtsbeker beker ging SV Hillegom als groepswinnaar door en de verwachtingen voor het nieuwe seizoen zijn dan ook hooggespannen. Hillegom wil meedoen om de titel en HVV Laakkwartier is zondag de eerste horde. Het zal hoe dan ook veel supporters benieuwen hoe Hillegom zich kan aanpassen aan een niveautje hoger. Hoewel de club dus pas net gepromoveerd is worden ze al door velen gezien als een outsider voor de titel.

Enkel de titel
Derdeklasser Teylingen heeft zich, bij monde van coach Laurens Mouter, in niet mis te verstane bewoordingen uitgelaten over de ambities dit seizoen. Voor de Sassenheimers telt maar één ding: de titel. Uit bij het gepromoveerde FC Rijnland telt dan ook alleen een overwinning.

Ook Van Nispen begint zondag met een uitwedstrijd. Tegenstander is fusieclub WVC uit Roelofarendsveen. Net als zijn collega IJzendoorn bij Foreholte kan ook coach Ras van Van Nispen nog niet beschikken over een complete en fitte selectie. De trainer schaart zijn ploeg onder de noemer outsider voor de titel. Afwachten dus hoe zijn ploeg zondag voor de dag komt.

Tekst Stefan Rijnders

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)