Naast het spreekwoordelijke voetbalgeweld van vandaag, wordt er morgen ook gespeeld op de velden. VVSB verhuist daarentegen voor een keer naar de zaterdag en speelt een heuse topper. En kan FC Lisse (zo) de feestweek een extra glans geven?

Bij VVSB lijkt het hek van de dam. Afgelopen zondag werd wederom gewonnen, ditmaal verrassend makkelijk uit bij HBS. Deze week volgt nummer twee van de ranglijst WKE. Let wel op: deze wedstrijd wordt vandaag gespeeld. Het duel is een dag vervroegd omdat VVSB op 23 september voor de KNVB-beker tegen Rijnsburgse Boys speelt.

SJC boekte vorige week zijn eerste overwinning uit bij TAC’90 maar overtuigde nog niet. Misschien was er zelfs wel een klein beetje sprake van twee gestolen punten. Thuis wacht nu het Schiedamse SVDPW, dat afgelopen seizoen promoveerde en zondag jongstleden zijn eerste overwinning boekte op mede-promovendus DRL. Er liggen normaliter dus zeker mogelijkheden voor SJC.

Kermis
Voor Foreholte staat er een uitwedstrijd op het program tegen DOSR uit Roelofarendsveen, dat getraind wordt Thomas Duivenvoorden, oud-speler van VVSB. Die ploeg haalde vorige week hard uit tegen Voorschoten ’97 . Foreholte heeft zelf nog geen punten gemorst na twee duels en zal dat zeker zo willen houden. Wie Foreholte bij wil staan a.s. zondag wordt geadviseerd de fiets te pakken, want op het parkeerterrein van DOSR is het kermis!

Ondertussen speelt FC Lisse (zo) zijn laatste uitwedstrijd in een lange serie van drie. Tegenstander GSC ESDO bungelt na twee speelrondes ergens onderaan. Hopen dus dat formatie van coach Spruijt de Lisserse feestweek op kan fleuren met de eerste driepunter van het seizoen.

SV Hillegom krijgt DVV Delft op bezoek. Die ploeg haalde de afgelopen speelronde keihard uit door met liefst 8-1 te winnen van HVV. Hillegom zelf is de competitie ook niet onaardig begonnen. Zo werd vorige week knap met 1-2 gewonnen, uit bij ROAC en bij monde van Ruben Beentjes werd het woord promotie niet geschuwd. Zondag lijkt op papier in ieder geval een erg spannende pot voetbal te kunnen gaan opleveren.

Revanche

Uit bij Nicolaas Boys mag Van Nispen proberen de goede prestatie tegen UDO een vervolg te geven. Na een teleurstellende seizoensouverture en de overwinning op UDO moet de komende weken blijken waar Van Nispen staat. Vorig seizoen werd overigens nog kansloos verloren van Nicolaas Boys en coach Ras is er dan ook alles aan gelegen zich te revancheren tegen zijn oude club.

Tegenstander Altior was vorige week vrij en dat zou wel eens een voordeel kunnen zijn voor Teylingen. Altior is wel een grote onbekende voor de Teylingers. Veel zou dat niet moeten uitmaken volgens rechtsback Thomas Stol: ,,We moeten er gewoon staan zondag en zorgen dat we drie punten pakken.”

Tekst: Stefan Rijnders

Foto: Dirk van de Reep


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 27 aug.
Oefenduels
Valken '6820.00Teylingen
Hoofddorp 20.15Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.) 20.00Overbos
Za. 31 aug.
Noordwijk 14.30Koninklijke HFC
GVVV14.30Rijnsburgse Boys
FC Lisse 14.30Harkemase Boys
Barendrecht 14.30Ter Leede
AZSV 14.30FC Rijnvogels
Katwijk 15.30ASWH
Jong Sparta 15.30Quick Boys
VVSB 18.00DOVO
Districtsbeker
Teylingen 15.00Forum Sport
SJC (zat.) 16.00VVSB (zat.)
VUC17.00Valken'68
Kagia 17.00Hillegom
DSOV 17.00Van Nispen (zat.)
Foreholte 17.00UVS
Zo. 1 sep.
Alcides 14.00SJC
Oefenduels
Van Nispen (zon.14.00HBS 2