Naast het spreekwoordelijke voetbalgeweld van vandaag, wordt er morgen ook gespeeld op de velden. VVSB verhuist daarentegen voor een keer naar de zaterdag en speelt een heuse topper. En kan FC Lisse (zo) de feestweek een extra glans geven?

Bij VVSB lijkt het hek van de dam. Afgelopen zondag werd wederom gewonnen, ditmaal verrassend makkelijk uit bij HBS. Deze week volgt nummer twee van de ranglijst WKE. Let wel op: deze wedstrijd wordt vandaag gespeeld. Het duel is een dag vervroegd omdat VVSB op 23 september voor de KNVB-beker tegen Rijnsburgse Boys speelt.

SJC boekte vorige week zijn eerste overwinning uit bij TAC’90 maar overtuigde nog niet. Misschien was er zelfs wel een klein beetje sprake van twee gestolen punten. Thuis wacht nu het Schiedamse SVDPW, dat afgelopen seizoen promoveerde en zondag jongstleden zijn eerste overwinning boekte op mede-promovendus DRL. Er liggen normaliter dus zeker mogelijkheden voor SJC.

Kermis
Voor Foreholte staat er een uitwedstrijd op het program tegen DOSR uit Roelofarendsveen, dat getraind wordt Thomas Duivenvoorden, oud-speler van VVSB. Die ploeg haalde vorige week hard uit tegen Voorschoten ’97 . Foreholte heeft zelf nog geen punten gemorst na twee duels en zal dat zeker zo willen houden. Wie Foreholte bij wil staan a.s. zondag wordt geadviseerd de fiets te pakken, want op het parkeerterrein van DOSR is het kermis!

Ondertussen speelt FC Lisse (zo) zijn laatste uitwedstrijd in een lange serie van drie. Tegenstander GSC ESDO bungelt na twee speelrondes ergens onderaan. Hopen dus dat formatie van coach Spruijt de Lisserse feestweek op kan fleuren met de eerste driepunter van het seizoen.

SV Hillegom krijgt DVV Delft op bezoek. Die ploeg haalde de afgelopen speelronde keihard uit door met liefst 8-1 te winnen van HVV. Hillegom zelf is de competitie ook niet onaardig begonnen. Zo werd vorige week knap met 1-2 gewonnen, uit bij ROAC en bij monde van Ruben Beentjes werd het woord promotie niet geschuwd. Zondag lijkt op papier in ieder geval een erg spannende pot voetbal te kunnen gaan opleveren.

Revanche

Uit bij Nicolaas Boys mag Van Nispen proberen de goede prestatie tegen UDO een vervolg te geven. Na een teleurstellende seizoensouverture en de overwinning op UDO moet de komende weken blijken waar Van Nispen staat. Vorig seizoen werd overigens nog kansloos verloren van Nicolaas Boys en coach Ras is er dan ook alles aan gelegen zich te revancheren tegen zijn oude club.

Tegenstander Altior was vorige week vrij en dat zou wel eens een voordeel kunnen zijn voor Teylingen. Altior is wel een grote onbekende voor de Teylingers. Veel zou dat niet moeten uitmaken volgens rechtsback Thomas Stol: ,,We moeten er gewoon staan zondag en zorgen dat we drie punten pakken.”

Tekst: Stefan Rijnders

Foto: Dirk van de Reep


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 20.00SEP
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)