Steeds dichterbij zijn ze. De zondagclubs die nog spelen voor promotie. Voor SJC en Hillegom geldt: nog twee wedstrijden spelen en nog minimaal één keer winnen en dan is promotie een feit. 

SJC –Rohda Raalte
SJC deed het donderdagavond voor de veertiende keer op rij: winnen. Daarmee plaatste de club zich logischerwijs voor de finale van de nacompetitie. Rohda Raalte, dat op zijn beurt Hengelo wist te verslaan met 0-3 (1-5 in totaal), is daarin de tegenstander. Bij de overwinning van SJC viel een vertrouwd patroon op. Waar de tegenstander kansen krijgt, aanvankelijk zelfs wat sterker is, is het gaandeweg SJC dat de wedstrijd naar zijn hand zet en wint.

Het was wel alweer de vierde wedstrijd binnen een dag of tien voor de mannen van Kees Zethof.  ,,Ik voelde overal de kramp opkomen”, zei aanvaller Dandy Steenvoorden na afloop. Het is te hopen dat de spelers op tijd herstellen, want nu wacht Raalte alweer. Na Nieuwerkerk dus de tweede hoofdklasser. De club uit Overijssel eindigde als 11de in Hoofdklasse C maar dat zegt op zich weinig. Een overwinning meer en de ploeg was zesde geworden. Zo klein waren de verschillen dit seizoen. Ook voor Raalte geldt dat het donderdag nog in actie kwam. Een klein voordeel: toen de buit binnen was kon de coach van Raalte alvast wat bepalende spelers, zoals Max Kiekebosch -onthoud die naam- preventief wisselen.

RVC ’33 – Hillegom
Hillegom reist af naar Reeuwijk voor de return tegen RVC ’33. De heenwedstrijd werd, met een grote mate van efficiëntie, met 3-1 gewonnen. Gespeeld is het daarmee zeker niet. Reeuwijk liet afgelopen zondag zien over een jonge, frisse en bovenal goed voetballende ploeg te beschikken. Bas Naber over de return:,, Het is nu rust en we staan 3-1 voor. Dat moeten we vasthouden. We moeten hoe dan ook volle bak. Zij zullen nog opportunistischer gaan spelen. Ik hoop dat we dominanter kunnen zijn dan in de heenwedstrijd.”

Mocht het de Hillegommers lukken de voorsprong van twee goals met succes te verdedigen, dan wacht volgende week zondag een enkele finalewedstrijd tegen de winnaar van TOGB- Kocatepe. De ploeg uit Rotterdam Zuid won het eerste duel thuis met 4-1 van TOGB. Daarmee lijkt Kocatepe in een eventuele finale de tegenstander.

FC Lisse – Den Hoorn
Voor veel teams zijn de play-offs een lekker toetje na de reguliere competitie. Voor de zondagtak van FC Lisse zal het meer voelen als een gigantische plak cheesecake na een 12-gangen-diner. Eigenlijk hoef je niet meer zo nodig.

Afscheid is er reeds genomen van het zondagvoetbal in Lisse. De spelers hebben al nieuwe clubs gevonden voor volgend seizoen, met Kagia daarbij fungerend als een soort omgekeerde hofleverancier. Wat dan te doen tegen Den Hoorn? Ach het maakt allemaal niet zoveel uit. Door de regels, door de KNVB veranderd op het laatste moment, lijken zowel Den Hoorn als Teylingen, het derde team in deze poule, zich op te kunnen maken voor promotie. Kortom, gewoon lekker voetballen dan maar zondag.

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 20.00SEP
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)