Na een weekend met een uitgedund programma staan deze zondag weer zeven duels op de rol. VVSB gaat op bezoek bij traditionsverein AFC uit Amsterdam. Daarnaast speelt Hillegom de topper uit bij BMT; een belangrijk duel in de strijd om de titel. Verder brengt Teylingen een bezoek aan Wassenaar. De roodzwarten moeten winnen om de druk op koploper Meerburg te houden.

AFC ontvangt zondag VVSB: de nummer vier tegen de nummer twee van de zondagse Topklasse. Bij VVSB gaat het de laatste weken crescendo. Zo werd uit gewonnen bij Hercules en ook thuis werd weer eens een zege behaald. In de 93e minuut kreeg de ploeg van Van Leeuwen SWZ Boso Sneek op de knieën. Ondertussen heeft trainer Van Leeuwen zijn contract verlengd en dus is alles pais en vree bij VVSB. De club presteert vooral goed in uitwedstrijden en AFC lijkt op basis van het verleden een te nemen horde. De wedstrijd AFC-VVSB werd in de Topklasse vijfmaal gespeeld. Alleen in 2011 won AFC (3-0). Vorig jaar zegevierde VVSB met 1-2 door treffers van Frans van Niel en Tomas Tavilla.

Afgelopen weekend kwam SJC niet in actie. Na een weekendje rust mag de ploeg op bezoek bij Wateringse Veld. Die ploeg staat voorlaatste en verloor zijn laatste wedstrijd van een andere laagvlieger: PFC. Daarmee is een gat van vier punten ontstaan tussen Wateringse Veld en de ploegen daarboven. De club kan dus wel een overwinning gebruiken om daarmee een beetje aansluiting te houden, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat SJC daaraan wil meewerken. Die club is juist aan een stille opmars bezig. Drie punten behalen zondag zou betekenen dat de club in het spoor blijft van de top drie. Een doelpuntje voor Sten Goosen zou daarbij ook welkom zijn.

Foreholte was lekker bezig zijn wedstrijdjes te winnen in de slotfase. Helaas voor Marcel IJzendoorn en zijn mannen werd de flow onderbroken door een bezoekje aan Laakkwartier. Zondag thuis tegen DVV Delft is het aan de Voorhouters om de draad weer op te pakken. De Delftenaren staan zesde en wonnen hun laatste wedstrijd op 11 oktober. Toen werd thuis gewonnen van Voorschoten ’97, waarna een nederlaag en drie gelijke spelen volgden.

FC Lisse gaat op bezoek bij RKDEO. Beide teams maken deel uit van de grote middenmoot en kunnen de punten dus goed gebruiken. Lisse won afgelopen speelronde met 3-1 van ROAC. Daarmee sloot het een reeks van drie nederlagen af en verschafte het zichzelf wat lucht. Vorig seizoen won Lisse van RKDEO met het kleinst mogelijke verschil: 0-1.

Kraker
Voor de absolute kraker in de Tweede Klasse C dient u af te reizen naar Den Haag. Daar ontvangt BMT koploper SV Hillegom. De Hillegommers staan twee punten los van BMT, maar hebben een wedstrijd meer gespeeld. Niet verliezen lijkt dus de voornaamste opdracht voor de ploeg van trainer Bas Naber. Hillegom is in ieder geval in vorm. Niet alleen werden de laatste vier wedstrijden gewonnen, dat gebeurde ook nog eens met in totaal veertien doelpunten voor en nul tegen. Afgelopen zondag werd er voor de Haarlems Dagblad Cup gespeeld en wederom gezegevierd. Wellicht dat die wedstrijd ervoor gezorgd heeft dat het ritme in de ploeg is gebleven.

Teylingen gaat naar Wassenaar voor het treffen met Graaf WIllem II VAC. De Sassenheimers kwamen net als Van Nispen vorig weekend gewoon in actie en wonnen met liefst 5-0 van MMO, al was die wedstrijd niet zo gemakkelijk als de uitslag doet vermoeden. Met die uitslag bleef Teylingen, momenteel tweede, op drie punten van koploper Meerburg, dat wel nog een wedstrijd tegoed heeft. George Hulsbosch heeft er in ieder geval alle vertrouwen in: ,,Ik denk aan een 0-2 met doelpunten van Dorus van der Voort en Jaap Zwetsloot.”

Alphen reist volgende week af naar Teylingen maar is deze week de tegenstander van Van Nispen. De Zilkers wonnen vorige week weer eens, bij Altior, en hopen zondag door te pakken. Alphen lijkt daar op voorhand geen ideaal slachtoffer voor. De Alphenaren staan vijfde en haalden afgelopen weekend nog verwoestend uit tegen nummer laatst UDO. Het werd 2-8.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO