Doordat er een inhaalweekend voor de boeg staat, zal het geen bomvolle zondag worden. SJC, Warmunda en Van Nispen komen dit weekend in actie. Vooral de ploegen uit Noordwijk en De Zilk wachten interessante ontmoetingen. 

SJC neemt het voor de tweede keer in korte tijd op tegen Jong Achilles’29. De ploeg van Sjaak Polak bewaart goede herinneringen aan het bezoek in Groesbeek. De Noordwijkers wonnen eenvoudig met 0-4. Beide ploegen gingen nog met een brilstand rusten, maar na de thee gingen Polak en zijn mannen los. De wedstrijd stond in het teken van de fraaie treffer van Tom Duindam.

Bij een eventuele overwinning komt het kampioenschap voor SJC heel dichtbij. Als de zwart-witten de week daarop van  de nummer twee, Achilles 1894, winnen, kan er gefeest woorden aan De Lageweg. Bij een verliespartij voor Jong Achilles kan het doek voor die ploeg vallen. Degradatie zou een feit zijn bij een overwinning van VV Heerenveen.

Hoog tegen laag
In de Derde Klasse neemt Warmunda het op tegen DIOS. In Warmond moet de thuisploeg de punten zien te houden. Ook dit is een ontmoeting tussen een laag geklasseerde (Warmunda) en hoog geklasseerde ploeg (Dios). De Nieuw-Vennepers staan op een keurige zesde plek terwijl de ploeg van Alan Campfens op een teleurstellende twaalfde plek staat.

Eerder dit seizoen in Nieuw-Vennep eindigde het duel positief voor Warmunda. Toen werd er met 1-2 gewonnen. Brian van Noort en Bilal El Kourami waren de doelpuntenmakers op die middag.

Ook Van Nispen neemt het op tegen een ploeg die hoog op de ranglijst staat. René Ras en zijn mannen ontvangen in De Zilk koploper Altior. De Zilkers staan één plek boven de streep met twee punten voorsprong op concurrent Bernardus.  Het is een drukke week voor Van Nispen. Ras en zijn mannen haalden vorige week in tegen ASC (0-0) en doordeweeks tegen RKDES (2-2). Tegen Altior wordt alweer de derde wedstrijd in zeven dagen tijd afgewerkt. Het is de eerste confrontatie van dit seizoen tussen deze twee ploegen.

Foto: Johanna Wever

Lees ook: ‘Video-voorbeschouwing: ,,Vroeger was het nog wel eens matten”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
SJC14.00Olympia Haarlem
Hillegom14.00DEM
Foreholteafg.Velsen
VVH/Velserbroek14.00Van Nispen (zon.)