Veel uitwedstrijden dit weekend voor de zondagclubs uit de Bollenstreek. Alleen Foreholte werkt een thuisduel af. VVSB heeft een lastige uitwedstrijd voor de boeg en ook de beide clubs uit de derde klasse A mogen aan de bak. Zij kunnen sowieso wel weer eens een overwinning gebruiken.

Voor VVSB staat de lastige uitwedstrijd tegen Hercules op de rol. De ploeg uit Utrecht, opgericht in 1882 en daarmee één van de oudste clubs van Nederland, debuteerde vorig jaar in de Topklasse. De eerste wedstrijd was destijds thuis tegen de paarsgelen, die pas in blessuretijd via Stijn van der Slot langszij kwamen (zie foto). Later dat seizoen was de uitwedstrijd zelfs een prooi voor de Heraclieden. Zij wonnen met 1-3. VVSB is dus gewaarschuwd. De ranglijst laat ook al weinig verschil zien. Beide clubs noteren veel gelijke spelen en staan in punten gelijk.

Voor SJC is er zondag een uitwedstrijd in Loosduinen tegen GDA. Die ploeg kwam vorig jaar ook uit in de Eerste Klasse, maar zat niet bij SJC in de competitie. Dit seizoen heeft de formatie uit het Haagse een ronduit lastige start. Slechts één overwinning werd er geboekt, eind september bij De Zwervers. SJC lijkt juist een stijgende lijn gevonden te hebben. Vorige week werd overtuigend gewonnen van PFC. Toen was er een hoofdrol voor de kersverse vader Jordy Groot.

Geoliede machine
Voorschoten ’97 ontvangt SV Hillegom. De Voorschotenaren behaalden twee weken geleden hun eerste en enige overwinning van het seizoen tegen FC Lisse. Voor de rest valt er weinig te juichen in Voorschoten. Hillegom daarentegen draait momenteel lekker, getuige ook de grote overwinning vorige week tegen het altijd lastig te bespelen GSC/ESDO. De ploeg staat tweede, een puntje achter BMT, dus een overwinning moet op papier te doen zijn.

FC Lisse reist af naar Roelofarendsveen voor een confrontatie met DOSR. De gastheer, getraind door de ambitieuze Noordwijkerhouter Thomas Duivenvoorden, debuteert in de Tweede Klasse maar zijn ploeg lijkt geen enkele moeite te hebben om een niveautje hoger aan te haken. DOSR staat verdienstelijk op een zevende plaats. Voor Lisse zou een overwinning weer eens welkom zijn. De ploeg verloor bij hekkensluiter Voorschoten en ook Wilhelmus was afgelopen weekend een maatje te groot; 0-2. Een seizoen in de anonieme middenmoot dreigt en ook de onderste regionen komen langzaam dichterbij.

Foreholte liet vorige week tegen RKDEO zien hoe je een wedstrijd wint: 90 minuten lang controleren, weinig weggeven en dan toeslaan in de blessuretijd. De Voorhoutse ploeg mag zondag tegen ROAC laten zien dat het geen toeval was, maar een perfecte uitvoering van de strijdplannen van strateeg IJzendoorn. ROAC verloor afgelopen weekend zeer nipt van BMT, ondanks het ontbreken van de eerste twee doelmannen in de selectie. Dat zegt iets over de kracht en de breedte van het team. De elfde plaats waar ROAC verblijft, lijkt dan ook onder de stand te zijn.

Haperende treinen
Teylingen ging als een trein in de Derde Klasse A, maar kwam voorlopig even tot een piepende stop afgelopen zondag toen koploper Meerburg met 0-3 won in Sassenheim. Middenvelder Dirk Zwetsloot noemde de nederlaag geflatteerd, maar dat doet weinig af aan het gat van vier punten dat nu is ontstaan. Zondag volgt een uitwedstrijd tegen Bernardus. Die ploeg staat voorlaatste, dus drie punten lijken toch tot de mogelijkheden te behoren. Concurrent Meerburg is dit weekend vrij.

Graaf Willem II/VAC ontvangt Van Nispen en dat is een lastige uitwedstrijd voor de Zilkers. Die lijken na de kleinst mogelijke nederlaag tegen streekgenoot Teylingen aardig van slag. Vorige week was Stompwijk met liefst 1-5 te sterk. Graaf Willem II presteert heel behoorlijk. Het team kan leunen op een uitstekende defensie. Slechts zes tegentreffers werden geïncasseerd in acht duels.

Tekst: Stefan Rijnders

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)